Egri éttermek szállítják az egészségügyi dolgozók ebédjét
A tavaszi sikeres akció után az Egri Borműhely és az Eger Lions Club újra a lakossághoz fordul, hogy közösen segítsék az egészségügyet.
A tavaszi sikeres akció után az Egri Borműhely és az Eger Lions Club újra a lakossághoz fordul, hogy közösen segítsék az egészségügyet.
A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen. A nemes versengésre soha ennyi párlatot nem neveztek még be.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hagyományteremtő céllal, első alkalommal meghirdette az „Év Bejglije” versenyt. A nemes vetélkedés célja a kézműves bejgli népszerűsítése, valamint hogy a fogyasztók megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.
Tíz év után megújítja arculatát a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, amelynek során a boroscímkék is új dizájnt kapnak. A címkéken a családi gyökerek, a 115 éve alapított arborétum, és a négy generáción átívelő borkészítés hagyománya fonódik össze hangsúlyosabban.
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a szilvásváradi pisztráng megnevezés felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára. A döntéssel a szilvásváradi pisztráng elnevezés bekerült az Európai Unióban nyilvántartásba vett és oltalom alatt álló termékek földrajzi jelzéseit rögzítő eAmbrosia nevű adatbázisba, amelyben jelenleg 1480 eredetmegjelölés van.
Magasba emelkedő poharak, a koccintás jelképes gesztusa, ami az összetartozást erősíti. Mindez valósággá vált a nyár végén rendezett a 10. Magyar Bor Napján. A Vajdahunyadvár udvarán mosoly ült az arcokon, a borok és a hangulat kiváló volt.
A folyton fejlesztő chocoMe szeptembertől ismét hét új csokoládékülönlegességgel kedveskedik a csokoládé szenvedélyes híveinek.
Első alkalommal készített pezsgőt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, a termékeit ősztől egyedi márkanév alatt kínálja – közölte a felsőoktatási intézmény.
A csokoládékülönlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi díjesővel végződött a július 9-i International Chocolate Awards kelet-európai versenye. A magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott a vállalkozás.
Az új koronavírus-járvány miatti bezárást követően a hétvégétől újra várja vendégeit a budai Gléda. Az étterem nemcsak az épületen belül, hanem hatalmas teraszán is biztosítja a kulturált étkezés lehetőségét.