Újjászületett a miskolci Bortanya

bortanya miniA Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén található vendéglátóhely a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként újult meg, bruttó 153 millió forintból. Az épületben kialakítottak egy földszinti látogató központot is.

Cikk folytatása

Bor csobog a szökőkútból

borkut miniItáliában Mátyás király nyomdokain járnak: Abruzzóban, egy csörgedező borkútnál olthatják a szomjukat a borisszák. Az ingyenes borszökőkút a hét minden napján, éjjel-nappal várja a turistákat.

Cikk folytatása

Röfögő az év eledele

röfögő miniAz Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete versenyén idén a Hajdú-bihari Röfögő nyert. A győzelemmel együtt egy éven át a Hajdú-bihari Röfögő lesz Magyarország étele, a fogást a Hunguest Hotel Aqua Sol csapata, Kelemen Roland és Papp László kreálta. 

Cikk folytatása

Több mint 10 millió egy palackért

royal tokaji esszencia miniNegyvenezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért, szúrta ki az Index a Fortune cikkét. A lap szerint ezzel a magyar bor a legdrágább az egész világon.

Cikk folytatása

Magyar győzelem a szakácsversenyen

Roellinger miniA Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai döntőjét – közölte a verseny kommunikációjával foglalkozó cég.

Cikk folytatása

Még két csillag déli szomszédunknak

noel miniKét újabb Michelin-csillagot kaptak horvát éttermek, immár a fővárosban, Zágrábban is várja az ínyenceket a legmagasabb igényeknek is megfelelni képes vendéglátóhely – számolt be a hírről a Jutarnji List című horvát napilap. Ezzel Horvátországban már öt Michelin-csillagos étterem működik.

Cikk folytatása

Badacsony New Yorkba költözik

badacsony ny mini

Na, nem az amerikai metropoliszba, és nem is örökre, csupán a fővárosi New York Palace Hotelbe, s csak egy napra, de ez idő is épp elég arra, hogy jófajta badacsonyi borokat kóstolhassunk. Március 9-én, szombaton irány a New York!

Cikk folytatása

Fiatal séfek, itt a lehetőség!

mád tokaj mini

A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. A S.Pellegrino Young Chef versenyre már lehet jelentkezni.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017