Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete versenyén idén a Hajdú-bihari Röfögő nyert. A győzelemmel együtt egy éven át a Hajdú-bihari Röfögő lesz Magyarország étele, a fogást a Hunguest Hotel Aqua Sol csapata, Kelemen Roland és Papp László kreálta.
Negyvenezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért, szúrta ki az Index a Fortune cikkét. A lap szerint ezzel a magyar bor a legdrágább az egész világon.
A Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai döntőjét – közölte a verseny kommunikációjával foglalkozó cég.
Két újabb Michelin-csillagot kaptak horvát éttermek, immár a fővárosban, Zágrábban is várja az ínyenceket a legmagasabb igényeknek is megfelelni képes vendéglátóhely – számolt be a hírről a Jutarnji List című horvát napilap. Ezzel Horvátországban már öt Michelin-csillagos étterem működik.
Na, nem az amerikai metropoliszba, és nem is örökre, csupán a fővárosi New York Palace Hotelbe, s csak egy napra, de ez idő is épp elég arra, hogy jófajta badacsonyi borokat kóstolhassunk. Március 9-én, szombaton irány a New York!
A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. A S.Pellegrino Young Chef versenyre már lehet jelentkezni.
Betonmosogató, munkapult alá rejtett indukciós főzőlap, távolról vezérelhető intelligens konyhai gépek, beépített húsérlelő hűtőszekrény. Ilyen és ehhez hasonló világszínvonalú újdonságok, ötletek, termékek és megoldások várják március 1-3. között a Budapest Arénában rendezett jubileumi 10. Konyhakiállításon.
Szállodaépítésbe kezd a balatonszemesi Kistücsök étterem, Csapody Balázs tulajdonos elmondta, a munkálatok heteken belül elindulnak. Az étterem tulajdonosa már most azon dolgozik, hogy 2020 őszére, az építkezés befejezésére, meg tudja tölteni a szállodát a magyar gasztronómia és borkultúra iránt érdeklődő hazai és nemzetközi turistákkal.