A Nyugat mentheti meg a magyar startup céget

Menekülünk előre, fejlesztünk, fejlesztünk és fejlesztünk – mondta portálunknak Nagy Gábor a cukorshop.hu társtulajdonosa, aki arról mesélt, hogyan érintette cégüket az új koronavírus-járvány. A pandémia miatt a tervezettnél előbb kellett a külföldi csatornákat kiépíteniük, emellett webshopjukat is átalakították, minden termékcsomagra külön arculatot terveztek. Íme, a túlélés egyik működőképes receptje!

Cikk folytatása

Idegenvezetőből lett szerelemfutár

Négy éve alapították a különleges nevű Cocó7 desszertmanufaktúrát, amely mára odáig jutott, hogy bonbonjai díjat nyertek a világ legnagyobb élelmiszerversenyén, a Great Taste Awardson. Vásárlóik a minőség mellett azt is értékelik, hogy a finomságok szívvel készülnek. A tulajdonos pedig olykor még romantikus kéréseket is teljesít.

Cikk folytatása

Panelek árnyékában, „Tele” szaktudással

Furcsa, de annál vidámabb néven nyílt két éve egy újhullámos kávézó Székesfehérváron. No, nem a belvárosban, egy lakótelepen. A megboldogult szocializmusban talán biciklitároló lehetett a Tele Élettel speciality kávézó helyén, ennél jobb profilváltást el sem tudunk képzelni.

Cikk folytatása

Karamellás körte a főváros új desszertje

Sacher-piskóta alapon vanília mousse, benne hideg körtepüré, tetején karamell – íme a Szamos Marcipán nyertes Budapest desszertje. A körtés karamell mousse-t először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség.

Cikk folytatása

Francia sztárok érkeznek Budapestre

Desszert Egyetem néven új, igazi örömprojektet indított útjára a Paris Now és a Globalista Konyha: cukrász mesterkurzusokat szerveznek Budapesten. Olyan híres cukrászok fogják átadni szaktudásukat és bemutatni saját fejlesztésű receptjeiket, mint első kurzusuk vendége, Nina Métayer, vagy a következő tanfolyam előadója, Jeffrey Cagnes.

Cikk folytatása

Fehér csoki lila édesburgonyával

A csokoládé mindenhez „megy”, mert annyira gazdag ízvilágú, hogy nem nagyon akad olyan második alapanyag, amihez ne lehetne egy fajta csokoládét társítani – vélekedett portálunknak adott interjújában Harrer-Abosi Beatrix. A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda társtulajdonosa elárulta: a magyarok kíváncsibbak, mint az osztrákok, s azt is: miért nem érdemes leülünk frau Zimmermann asztalához.

Cikk folytatása

Sopronban találták meg a maguk placcát

A közelmúltban nyílt egy kedves kávézó Sopron belvárosában, ahová be- illetve kiülni elé önmagában is élmény. A vendégnek olyan érzése támad, mintha visszarepült volna az időben, s egy középkori boltocskába térne be. A Placz kávézónak azonban nemcsak a lokációja érdekes, tulajdonosai ugyanis az ország másik végéből érkezve telepedtek le a hűség városában, hogy kedveskedjenek kávés italaikkal a soproniaknak és a turistáknak.

Cikk folytatása

Füredi Krisztián: „A csokitortát azért nevezzék annak, mert csokoládéból készül!”

Az első perctől kezdve biztos voltam benne, hogy a birsalma benne lesz a desszertemben - mondta Füredi Krisztián, az idei Magyarország tortája verseny győztese. A tápiószecsői Hisztéria cukrásza portálunknak elárulta, miért szereti olyannyira a birsalmát, hogyan formálódott folyamatosan a győztes alkotása, a Curiositas, s mi teszi igazán különlegessé desszertjét. Emellett vallott a magyar cukrászat evolúciójáról és a margarin haláláról.

Cikk folytatása

EGY KIS KÍVÁNCSISÁG ÉS A SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

Magyarország Tortája idén a Curiositas lett, amelyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte, amelyet Szentivánéji Álomra kereszteltek alkotói. A két győztes tortát a nagyközönség augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja. A Szent István-napi kenyérnek a Balmaz Sütöde által készített cipót választották.

Cikk folytatása

Karanténkalács óv a „boltba leugrástól”

A koronavírus-járvány miatt szinte az összes nagy élelmiszerlánc házhoz szállítási szolgáltatása akadozik, a túlterhelés miatt leálltak vagy csak hetekkel későbbre tudnak időpontot kínálni. Az egyik magyar pékség most az önkéntes segítő szervezetekkel összefogva egyszerű, ízletes, megfizethető és főleg biztonságos cipó-kalács egységcsomagokat szállít házhoz.

Cikk folytatása

A mák, a mandula vagy a birs lesz a nyerő?

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-a, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt idén is hatalmas érdeklődés kíséri, és az ünnepi tortát is évről évre egyre többen várják.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017