Ez a kávézó Sissinek is tetszene

Illatozó pisztáciás csigát majszolunk a város főterén, hozzá minőségi dupla presszót kortyolunk. Szerencsére manapság Magyarországon egyre több helyszín szóba jöhetne, ahol reggelinket elkölthetnénk, de mi ezúttal a délnyugati végeken, Nagykanizsán jártunk. Az egyre terjedő új kávéházi kultúra jeles képviselője a császárnéval szemező Norma.

 

Időről időre igyekszünk bemutatni vidéki kávézókat (ITT, ITT vagy ITT is olvashat bemutatókat), amelyekkel egyrészt szeretnénk illusztrálni, milyen sok helyen várja már minőségi kávé, választék és kiszolgálás a vendégeket, másrészt szeretnénk tippeket adni, hová érdemes betérnie a jó feketére vágyóknak.

E sorba illeszkedik a nagykanizsai Norma Coffee Club, amely nem is lehetne jobb helyen, mint az Erzsébet téren. Ehhez tudni kell, hogy a közterület Nagykanizsa centrumában található, padokkal, csobogóval, szobrokkal (köztük Erzsébet, vagyis Sissi császár- és királyné emlékművével) és a városházával. Körben üzletek, kiülős vendéglátóhelyek.

norma 07

Ám a kedvező lokáció mit sem érne, ha a kávé nem volna jó, ha nem választhatna számos kávés ital, tea és üdítő, sütemény és szendvics közül a betérő, ha nem volna előzékeny a kiszolgálás. Mindezt meghálálja a város: több alkalommal is felkerestük a helyet, soha nem tudtunk úgy érkezni, hogy ne kellett volna egy kis sort kivárni.

norma 04

Ez jelzi a Norma népszerűségét és a kávézóban tapasztalható színvonalat. Hogy miért ilyen népszerű a hely, azt nagyon nem kell magyarázni annak, aki rendelt itt kávét vagy egyebet. A jót mindenki szomjazza (ez esetben akár szó szerint is), és úgy tűnik, ahogy szerte az országban, úgy a zalai végeken is hajlandóak az emberek egy picit többet fizetni a kávéért, ha biztosak lehetnek benne, hogy pénzükért cserébe jó minőséget kapnak.

norma 06

A hely a Norma nevet azért kapta, mert – ahogy a tulajdonosok a honlapjukon fogalmaznak – egy olyan helyet szerettek volna létrehozni, ahol a vendégekkel közösen állítják fel a sztenderdeket, ha úgy tetszik, a normát. A szó jó értelmében nem akarnak normálisak lenni. Szerintünk ez sikerült. A Norma előtt kialakított terasz ősszel is mindig tele van, a járvány miatt ez nem meglepő. Ettől függetlenül a helyiség belül is tágas, ahol a kék, drapp és fehér színek dominálnak.

norma 03

Az első kellemes meglepetés a rendelésnél ér bennünket, ugyanis a Norma a Gardelli pörkölő tételeiből főzi a kávét. Ami nem egyedi, de ritkaság, mert Emilia-Romagna tartomány neves vállalkozásának termékei a drágább kategóriába tartoznak. Nem is kellett csalódnunk. Ittunk presszót, flat white-ot és ET-t, mindegyikkel elégedettek voltunk.

norma 02

Ahogy a pékáruk közül kóstolt pisztáciás csigával, vagy a gluténmentes csupa csoki tortával is, utóbbit különösen meleg szívvel ajánljuk (persze nemcsak a nagykanizsaiaknak, hanem mindazoknak, akik a város vendégei).

norma 01

A Norma úgy határozza meg magát, hogy Coffee Club, ami rögtön érthetővé válik, ha tudjuk: nemcsak kávézni, sütizni, de falatozni is lehet. Az éhes vendég levessel, salátával, különféle töltelékekkel kínált briós bucikkal csillapíthatja éhségét. Utóbbit mi is teszteltük, hibátlan volt.

 

 

Copyright PuzzleMedia 2017