Néhány perc alatt kész a házi fagyi

Beköszöntött a nyár, és a napos, meleg idővel elérkezett az évszak kedvelt finomságának ideje is. Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage három, könnyű fagylaltreceptet ajánl azoknak, akik otthonukban készítenék el a jeges édességet.

 

sage fagyi 03Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztronómiai élményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket – vélekedik Simon László, a Sage termékmenedzsere. Az élmények fokozásában segíthet egy fagylaltgép, amellyel rövid idő alatt ízletes házi fagyit készíthetünk.

Vendégek jönnek? Nincs semmi a fagyasztóban? Ilyenkor egy gyorsan elkészíthető vaníliafagylalt lehet a megmentő. A körülbelül egy literre elegendő fagylalthoz mindössze 250 ml habtejszínre, 315 ml tejre, 240 g cukrozott sűrített tejre és 1 kiskanálnyi vaníliakivonatra / vaníliarúdra van szükség.

sage fagyi 02

Öntsük a habtejszínt, a tejet, a sűrített tejet és a vaníliát egy nagy kancsóba és jól keverjük össze. Majd tegyük a hűtőszekrénybe, hogy teljesen lehűljön. Amikor kellően kihűlt, öntsük egy keverőtálba. Kapcsoljuk a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési sebességre, attól függően, hogy lágyabb vagy keményebb fagyit szeretnénk. Az intuitív kijelző mindenben segít, ajánlja a Sage. Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsük át egy fagyálló tálba és tegyük a mélyhűtőbe.

sage fagyi 01

– A sorbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített, üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de olykor két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel – ismertette az édesség múltját és jelenét Simon László. A sorbet (vagy magyarosan szörbet) kiváló választás lehet a kánikulában. Nagyjából egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra (vagy más édesítőre),190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss limelére és egy félig felvert tojásfehérjére van szükség.sage fagyi 04

 

Keverjük össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergessük folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Tekerjük magasabbra a gázt (villanyt) és melegítsük még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vegyük le a tűzről és tegyük hűtőbe, hogy lehűljön.

Míg a massza hűl, tegyük a málnaszemeket egy tálba (ha fagyasztott, hagyjuk, hogy felolvadjanak). Turmixoljuk össze, hogy a gyümölcs pépes állagúvá váljon. Ezt követően szűrjük le a magokat a málnapépből. Végül keverjük össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsuk a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra. Ha a mixtúra megfagyott, öntsük át egy fagyálló edénybe; legfeljebb egy hétig tároljuk.

sage fagyi 06

Végül a harmadik recept segítségével a felhalmozott édességeket használhatjuk fel egy hűsítő finomság elkészítéséhez, ami nem más, mint a csokikekszes krémfagylalt. Egy literhez 6 darab csokis kekszre, 1 kiskanál vaníliára vagy vaníliakivonatra, 160 g cukrozott sűrített tejre, 250 ml habtejszínre és 250 ml tejre van szükség.sage fagyi 05

Öntsük a habtejszínt, a sűrített tejet és a vaníliát egy nagy kancsóba és keverjük össze. Ezt követően hűtsük le. Miután kihűlt a krém, öntsük keverőtálba, állítsuk be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra. Amikor a készülék jelzi, akkor adjuk hozzá a kekszdarabokat. Ha a mixtúra kellően megfagyott, öntsük át egy fagyálló edénybe.

 

Fotó: Sage, Pixabay

 

Copyright PuzzleMedia 2017