A mák, a mandula vagy a birs lesz a nyerő?

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-a, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt idén is hatalmas érdeklődés kíséri, és az ünnepi tortát is évről évre egyre többen várják.

Cikk folytatása

Tonkababos csoki, a tökéletes meglepetés

Újabb taggal bővült a chocoMe forró csokoládé család. A tonkababos forró csokoládéban a világ egyik legizgalmasabb fűszerkülönlegessége, a Venezuelából származó tonkabab és egy csipetnyi fahéj került a magas kakaótartalmú tejcsokoládéba. A fűszerhasználatnak köszönhetően – a cég tájékoztatása szerint – a chocoMe a nemzetközi forró csokoládépiacon is különlegességet alkotott.

Cikk folytatása

Lesz-e még csokoládé 2050-ben?

A tudósok szerint három évtized múlva a kakaó teljesen eltűnhet a klímaváltozás miatt – hangzott el egy minapi konferencián. Ahhoz, hogy a rémisztő jóslat ne váljon valóra, mi is tehetünk, nem is keveset. A vásárlói tudatosság mindenesetre a gyártókat abba az irányba tereli, hogy egyre több környezetvédelmi szempontot építsenek be vállalkozásuk működésébe.

Cikk folytatása

Kekszek, cafék, és egy kis színház

Párizsban mindig figyel a „nagy testvér”: a kávézók teraszain a járda felé fordítják a székeket, hogy a vendégek nyugodtan szemlélhessék a város lüktetését. Ezt itt senki nem bánja, sőt, ha csak teheti, maga is jegyet vált a széksorok egyikébe. Mi is belevetettük magunkat a párizsi kávéházi életbe, macaronok, tarte-ok, kapucsínók kísérték utunkat.

Cikk folytatása

Kemény munka és a termékfejlesztés a siker záloga

Tíz év alatt óriásit változott a hazai cukrászat és édességipar – állítják a 9. Édes Napokon kiállított szakemberek. Véleményükkel nem érdemes vitázni, aki még emlékszik rá, milyen kínálat jellemezte a magyar piacot egy évtizede, tudja, miről beszélnek. Tilos azonban megelégedni, van még hová fejlődni, miközben a világ is folyamatosan halad. Az út azonban jó, amiről a látogatók is meggyőződhettek, még ha egyelőre a vásári bóvli is megtalálja a maga táborát.

Cikk folytatása

A chocoMe-nél hét a magyar igazság

Az idén is számos nemzetközi díjat szerző csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb különleges ízkombinációkkal kényezteti rajongóit és az édességek iránt érdeklődőket. A cég vegán termékkel kedveskedik az ínyenceknek, az őszi, téli hideg napokra gondolva pedig instant forró csokoládét fejlesztett ki, amelyet háromféle ízesítéssel is kínál.

Cikk folytatása

Mihályi László: „A vendéget csak egyszer lehet hülyének nézni”

Bár lassan húsz éve, hogy újragondolt Dobos tortája meghódította a világot, nem szereti az újragondolni kifejezést, szerinte mára elcsépeltté vált. Mihályi László cukrászmester úgy véli: újragondolni egyébként is csak az tud, akinek megvan hozzá a felkészültsége. Szerencsére egyre több a jó cukrászda Magyarországon, ám a számos díjat nyert mester nem tanácsolja, hogy a tv-műsorok hatására nyissunk egy helyet. Az alázatos, kemény munkát ugyanis soha nem lehet megúszni.

Cikk folytatása

Csupa málna az idei ország tortája

A Boldogasszony csipkéje névre keresztelt édesség lett idén Magyarország Tortája, amelyet a dunaföldvári Tóth Cukrászda készített. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a szegedi A Cappella Cukrászda nyerte Kicsi Gesztenye kreációjával. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-20 között, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.

Cikk folytatása

„Bécs, te csak egy kezdő vagy!”

Biliárdasztalok, hatalmas tükrök, dohányfüst és híg kávé – ezek jellemezték egykor a fővárosban működő több száz kávéházat. De vajon mikor nyílt az első, kik látogatták, milyen zene szólt a kávéházakban? Hol szürcsölte feketéjét Ady Endre? Mi okozta a kávéházi kultúra végzetét, s hol itták később a kávét az emberek? E kérdésekre mind választ kaphat, csak olvasson tovább!

Cikk folytatása

Piemont királya és az illatos birs

Nagykanizsai cukrász nyerte el idén az Év fagylaltja címet, a zsűrinek a mogyoró, tonkabab, feketeszeder kombináció tetszett a legjobban a negyven nevező több mint ötven fagylaltja közül. A Szombathely főterén megrendezett versenyen hatalmas volt az érdeklődés, ahol az alföldi cukrászok vitték a prímet, négy érmet is begyűjtöttek.

Cikk folytatása

Újabb jó kávézótól kell búcsúznunk

Bezárt a West Enddel szemben évek óta minőségi kávét kínáló Bean Busters, az úlipótvárosiak, a környéken dolgozók és a jó feketét szeretők legnagyobb bánatára. A kávézó berendezésének nagy részét már el is szállították.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017