Néhány perc alatt kész a házi fagyi

Beköszöntött a nyár, és a napos, meleg idővel elérkezett az évszak kedvelt finomságának ideje is. Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage három, könnyű fagylaltreceptet ajánl azoknak, akik otthonukban készítenék el a jeges édességet.

Cikk folytatása

Pasztell színekben pompázik a Hisztéria

Ismert márkaépítő cég segített a tápiószecsői Hisztéria cukrászda új arculatának kialakításában. A korábbinál klasszikusabb megjelenéssel, valamint az új logóval a cég arra törekszik, hogy vendégeik még büszkébbek legyenek a cukrászda sikereire.

Cikk folytatása

Egyformán népszerű a kotyógós és a kapszulás

Az otthoni kávézásra havonta átlagosan 3 ezer forintot költenek a magyarok – derült ki a Costa Coffee és a GKI Digital közös, közelmúltban végzett kávézási szokásokat felmérő kutatásában. A válaszadók majdnem harminc százaléka ennél is többet, akár 3-5 ezer forint is költ kávézásra, míg ötezer forint feletti összeget csak minden tizedik kávéfan.

Cikk folytatása

Pörkölnek kitartóan és várják a napsütést

A hazai kávépörkölők minden nehézség ellenére bíznak benne, hogy a járvány végén erősebbek lesznek, mint korábban. Nem álltak le a fejlesztéssel, s megpróbálkoznak mindennel, ami pótolhatja a bevételkiesést. Akadt, aki a termékei körét bővítette, más házhoz szállítást vállalt és/vagy online értékesítését fejlesztette. A járvány miatt egyébként is sok olyan vásárló jelent meg, aki korábban az online vásárlást hírből sem ismerte.

Cikk folytatása

Változtatni kell, hogy semmi ne változzon!

A kávé termesztési, szállítási és fogyasztási módjának megváltoztatásával akár 77 százalékkal is csökkenthető lenne a kávé előállításával járó szénkibocsátás – legalábbis brit kutatók szerint. Harminc év múlva akár háromszorosára is növekedhet a jelenlegi kereslet, így ahhoz, hogy csökkentsük a természetre háruló nyomást, kevesebb növényvédőszert és energiát kellene használnunk, repülőgép helyett pedig hajóval szállítani a kávét.

Cikk folytatása

Birsalma vagy ganache is kerülhet a szaloncukorba

A szaloncukor nélkül egy magyar családban sem képzelhető el a karácsony. Ma már szinte megszámlálhatatlan változatban készítik a kisebb-nagyobb gyártók. Ahogyan egykoron, úgy az utóbbi időben is egyre több cukrászda, csokoládémanufaktúra áll át ilyenkor „ünnepi üzemmódba” s lepik meg vásárlóikat kis szériában készült termékeikkel. És akad cukrászda, ahol a habcsókot készítik a megszokottól eltérően.

Cikk folytatása

Ez a kávézó Sissinek is tetszene

Illatozó pisztáciás csigát majszolunk a város főterén, hozzá minőségi dupla presszót kortyolunk. Szerencsére manapság Magyarországon egyre több helyszín szóba jöhetne, ahol reggelinket elkölthetnénk, de mi ezúttal a délnyugati végeken, Nagykanizsán jártunk. Az egyre terjedő új kávéházi kultúra jeles képviselője a császárnéval szemező Norma.

Cikk folytatása

A Nyugat mentheti meg a magyar startup céget

Menekülünk előre, fejlesztünk, fejlesztünk és fejlesztünk – mondta portálunknak Nagy Gábor a cukorshop.hu társtulajdonosa, aki arról mesélt, hogyan érintette cégüket az új koronavírus-járvány. A pandémia miatt a tervezettnél előbb kellett a külföldi csatornákat kiépíteniük, emellett webshopjukat is átalakították, minden termékcsomagra külön arculatot terveztek. Íme, a túlélés egyik működőképes receptje!

Cikk folytatása

Idegenvezetőből lett szerelemfutár

Négy éve alapították a különleges nevű Cocó7 desszertmanufaktúrát, amely mára odáig jutott, hogy bonbonjai díjat nyertek a világ legnagyobb élelmiszerversenyén, a Great Taste Awardson. Vásárlóik a minőség mellett azt is értékelik, hogy a finomságok szívvel készülnek. A tulajdonos pedig olykor még romantikus kéréseket is teljesít.

Cikk folytatása

Panelek árnyékában, „Tele” szaktudással

Furcsa, de annál vidámabb néven nyílt két éve egy újhullámos kávézó Székesfehérváron. No, nem a belvárosban, egy lakótelepen. A megboldogult szocializmusban talán biciklitároló lehetett a Tele Élettel speciality kávézó helyén, ennél jobb profilváltást el sem tudunk képzelni.

Cikk folytatása

Karamellás körte a főváros új desszertje

Sacher-piskóta alapon vanília mousse, benne hideg körtepüré, tetején karamell – íme a Szamos Marcipán nyertes Budapest desszertje. A körtés karamell mousse-t először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017