Francia sztárok érkeznek Budapestre

Desszert Egyetem néven új, igazi örömprojektet indított útjára a Paris Now és a Globalista Konyha: cukrász mesterkurzusokat szerveznek Budapesten. Olyan híres cukrászok fogják átadni szaktudásukat és bemutatni saját fejlesztésű receptjeiket, mint első kurzusuk vendége, Nina Métayer, vagy a következő tanfolyam előadója, Jeffrey Cagnes.

Cikk folytatása

Fehér csoki lila édesburgonyával

A csokoládé mindenhez „megy”, mert annyira gazdag ízvilágú, hogy nem nagyon akad olyan második alapanyag, amihez ne lehetne egy fajta csokoládét társítani – vélekedett portálunknak adott interjújában Harrer-Abosi Beatrix. A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda társtulajdonosa elárulta: a magyarok kíváncsibbak, mint az osztrákok, s azt is: miért nem érdemes leülünk frau Zimmermann asztalához.

Cikk folytatása

Sopronban találták meg a maguk placcát

A közelmúltban nyílt egy kedves kávézó Sopron belvárosában, ahová be- illetve kiülni elé önmagában is élmény. A vendégnek olyan érzése támad, mintha visszarepült volna az időben, s egy középkori boltocskába térne be. A Placz kávézónak azonban nemcsak a lokációja érdekes, tulajdonosai ugyanis az ország másik végéből érkezve telepedtek le a hűség városában, hogy kedveskedjenek kávés italaikkal a soproniaknak és a turistáknak.

Cikk folytatása

Füredi Krisztián: „A csokitortát azért nevezzék annak, mert csokoládéból készül!”

Az első perctől kezdve biztos voltam benne, hogy a birsalma benne lesz a desszertemben - mondta Füredi Krisztián, az idei Magyarország tortája verseny győztese. A tápiószecsői Hisztéria cukrásza portálunknak elárulta, miért szereti olyannyira a birsalmát, hogyan formálódott folyamatosan a győztes alkotása, a Curiositas, s mi teszi igazán különlegessé desszertjét. Emellett vallott a magyar cukrászat evolúciójáról és a margarin haláláról.

Cikk folytatása

EGY KIS KÍVÁNCSISÁG ÉS A SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

Magyarország Tortája idén a Curiositas lett, amelyet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda készített. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte, amelyet Szentivánéji Álomra kereszteltek alkotói. A két győztes tortát a nagyközönség augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában megkóstolhatja. A Szent István-napi kenyérnek a Balmaz Sütöde által készített cipót választották.

Cikk folytatása

Karanténkalács óv a „boltba leugrástól”

A koronavírus-járvány miatt szinte az összes nagy élelmiszerlánc házhoz szállítási szolgáltatása akadozik, a túlterhelés miatt leálltak vagy csak hetekkel későbbre tudnak időpontot kínálni. Az egyik magyar pékség most az önkéntes segítő szervezetekkel összefogva egyszerű, ízletes, megfizethető és főleg biztonságos cipó-kalács egységcsomagokat szállít házhoz.

Cikk folytatása

A mák, a mandula vagy a birs lesz a nyerő?

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-a, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt idén is hatalmas érdeklődés kíséri, és az ünnepi tortát is évről évre egyre többen várják.

Cikk folytatása

Tonkababos csoki, a tökéletes meglepetés

Újabb taggal bővült a chocoMe forró csokoládé család. A tonkababos forró csokoládéban a világ egyik legizgalmasabb fűszerkülönlegessége, a Venezuelából származó tonkabab és egy csipetnyi fahéj került a magas kakaótartalmú tejcsokoládéba. A fűszerhasználatnak köszönhetően – a cég tájékoztatása szerint – a chocoMe a nemzetközi forró csokoládépiacon is különlegességet alkotott.

Cikk folytatása

Lesz-e még csokoládé 2050-ben?

A tudósok szerint három évtized múlva a kakaó teljesen eltűnhet a klímaváltozás miatt – hangzott el egy minapi konferencián. Ahhoz, hogy a rémisztő jóslat ne váljon valóra, mi is tehetünk, nem is keveset. A vásárlói tudatosság mindenesetre a gyártókat abba az irányba tereli, hogy egyre több környezetvédelmi szempontot építsenek be vállalkozásuk működésébe.

Cikk folytatása

Kekszek, cafék, és egy kis színház

Párizsban mindig figyel a „nagy testvér”: a kávézók teraszain a járda felé fordítják a székeket, hogy a vendégek nyugodtan szemlélhessék a város lüktetését. Ezt itt senki nem bánja, sőt, ha csak teheti, maga is jegyet vált a széksorok egyikébe. Mi is belevetettük magunkat a párizsi kávéházi életbe, macaronok, tarte-ok, kapucsínók kísérték utunkat.

Cikk folytatása

Kemény munka és a termékfejlesztés a siker záloga

Tíz év alatt óriásit változott a hazai cukrászat és édességipar – állítják a 9. Édes Napokon kiállított szakemberek. Véleményükkel nem érdemes vitázni, aki még emlékszik rá, milyen kínálat jellemezte a magyar piacot egy évtizede, tudja, miről beszélnek. Tilos azonban megelégedni, van még hová fejlődni, miközben a világ is folyamatosan halad. Az út azonban jó, amiről a látogatók is meggyőződhettek, még ha egyelőre a vásári bóvli is megtalálja a maga táborát.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017