Tojásból túrós csusza? Nem lehetetlen!

Sokan küzdenek manapság ételérzékenységgel, ami miatt sok finom ételről, italról le kell mondaniuk. Szerencsére ma már sok problémára létezik megoldás, a laktózérzékenyeknek például a ToTu, tojásfehérjéből készülő termékcsalád biztosíthatja a tejtermékek pótlását.

Cikk folytatása

Új alkalmazás segíthet a fogyókúrában

Már a magyar piacon is elérhető a cseh Dine4Fit applikáció, amely a fogyókúrás appok között Közép-Európa egyik meghatározó alkalmazásává nőtte ki magát. Az applikáció már több millió felhasználót segít aktívan a földrészen, használata egyszerű, segítsége nagyszerű.

Cikk folytatása

Ne együnk meg hetente egy bankkártyát!

Mindenkinek jó hír, hogy júliustól nem lehet forgalomba hozni számos egyszer használatos műanyagot, mint például az evőeszközt, a tányért vagy a szívószálat. Ugyanakkor ez talán csak az első lépés egy helyes úton, hiszen ma még körülbelül 5 gramm mikroműanyagot viszünk be hetente szervezetünkbe, mintha megennénk egy bankkártyát. Ezért is üdvözlünk minden olyan programot, mint a műanyagmentes július nemzetközi kihívás, amihez csatlakozva mindannyian tehetünk a saját egészségünk és bolygónk élővilágának megóvásáért.

Cikk folytatása

Méhecskehotellel várják a szorgos rovarokat Budakeszin

Egyedülálló kezdeményezés indult főváros mellett, Budakeszi közelében: a fenntarthatóság és a fajgazdagság érdekében kétszáz őshonos, virágzó fát és ugyanennyi cserjét ültetett el a Pilisi Parkerdő. Az erdészek kihelyeztek még két méhecskehotelt és két kaptárt is, hogy hasznos rovarokat a környékre vonzzák.

Cikk folytatása

Már a konyhában is készíthetünk Pepsit

A kólát vagy szereti valaki, vagy nem. Abban azonban mindenki egyetért, hogy ha már fogyasztjuk, örömmel lemondanák a magnumok cipeléséről. A kóla fanoknak igazán jó hír, hogy a világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream összefogott a Pepsivel, így most már otthon is előállíthatjuk a megszokott ízeket. És még a környezetet is óvjuk vele.

Cikk folytatása

Oxigéndús forrásvíz biztosíthatja a test harmóniáját

Sári Évi színész-énekesnő hajlamos a hízásra, ezért különösen oda kell figyelnie, mit fogyaszt, mennyit mozog, és hány órát alszik. A sportot, a megfelelő táplálkozást és a vízfogyasztást tartja az életmódja egyik legfontosabb alapelemének. Noha glutén- és laktózérzékeny, mégis kiváló formában tartja magát. Most elárulja, hogyan táplálkozik és milyen módon igyekszik megőrizni fiatalos alakját.

Cikk folytatása

Kollagén kívül-belül

Pikali Gerda színésznő igyekszik megfelelően ápolni a bőrét, és nemcsak külsőleg, hanem belülről is minél jobban táplálni. Mivel érzékeny a bőre, időnként kiütések is megjelennek az arcán, de a színésznő elárulja, hogyan tud megküzdeni e sokakat érintő problémával. 

Cikk folytatása

Idén korábban gyűjthetünk medvehagymát

A szakemberek előrejelzése szerint az enyhe tél miatt az átlagosnál hetekkel korábban, akár már február utolsó napjaiban elkezdődhet a medvehagyma idei szezonja. A Baranya megyében gazdálkodó Mecsekerdő területein – a korábbi évekhez hasonlóan – saját felhasználásra, fejenként, napi két kilogramm szedhető a vitamindús növényből, míg a kereskedelmi mennyiségű gyűjtésre az idén új szabályok vonatkoznak.

Cikk folytatása

Hogyan előzzük meg a túlevés miatti rosszullétet?

Talán soha nem vártuk még ennyire a karácsonyt, mint idén. A stresszel teli óév mindenkit megviselt szellemileg és fizikálisan egyaránt. A karácsony hangulata, a család és az ünnepi fogások segíthetnek feledni a megpróbáltatásokat. Ilyenkor azonban nagyon könnyű elveszteni a kontrollt, és könnyen túlesszük magunkat, ami nagy megterhelés a szervezetnek. Ha elolvassa cikkünket, megtudhatja, miként vigyázhat egészségére az ünnepek alatt.

Cikk folytatása

Köténystaféta a kék kör jegyében

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 9-15. között rendezvénysorozatot szervez a Diabétesz Világnap kapcsán. Az Egy Csepp EgészségFeszten egy héten át minden az egészségről szól: talkshow-k, ingyenes szűrések, tanácsadások, játékok, valamint ismeretterjesztő webinárok formájában. A Köténystaféta videós kihívásban közismert emberek főznek saját konyhájukban.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017