Török Csaba: „Nem lehet a szomszédom a példaképem”


Ha meg akarom csinálni a világ legjobb borát, vagy amit én tudok legjobbat, rá kell jönni, hol vannak ennek a játéknak a koordinátapontjai, ezért szükséges kóstolni a világ legjobbjait – mondta portálunknak Török Csaba, a 2HA pincészet tulajdonosa. Beszélt még a gasztronómia és bor kapcsolatáról, a zéró toleranciáról, a minőségi és az ihatatlan borok kapcsolatáról. 

Cikk folytatása

Rózsaszín mámor kerítés nélkül

Fantasztikus borkínálat várja a látogatókat június 10-12-én a Városligetben, az ikonikussá vált Rosalia Fesztiválon, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell. Idén kiemelt szerepet kapnak a pezsgők, a habzó és gyöngyöző borok.

Cikk folytatása

Amerikai életérzés ginnel kombinálva

Az Opera Gin megint úttörő valamiben: az első magyar, többszörösen díjnyertes ginfőzde új otthonra talált Budapest Grand Boulevard-ján. Szfinx Gin & Wine Bar néven a cég flagship bárt nyitott, ahol Pazar környezetben kapnak méltó kíséretet a koktélok. A hely gasztronómiai koncepcióját a New Yorkból hazaköltöző, filmsztárok egyik kedvenc magyar séfjeként is ismert Kiss Mariann álmodta meg.

Cikk folytatása

Pezsgőt készítene az év borásza

A Magyar Bor Akadémia kihirdette a szervezet által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon” cím nyertesét. Idén a díjat Nyúlné Dr. Pühra Beáta, a Nyakas Pincészet főborásza kapta, aki az Etyek-Budai borvidéket képviseli. Az év borászának személyes kedvence a rajnai rizling, amit a borok királynőjének tart.

Cikk folytatása

Rajnai rizling, éhes seregélyekkel

A Fióka Étteremben mutatta be Christer Sandahl tulajdonos, Palkó Zsolt borász és Crab Maria Antoanett sommelier a Villa Sandahl legújabb, 2019-es rizling tételeit. A Sandahl borok humoros, a szokványostől eltérő címkesorozatának ihletői a Sandahl birtokokon késő őszig tanyázó seregélyek lettek.

Cikk folytatása

Kerek évforduló a Várban, egy kis „somlóisággal”

Szeptember 23-26. között jubileumi borünnep várja a Budavári Palotába látogatókat. A 30. Budapest Borfesztivál idei vendége legkisebb borvidékünk, Somló lesz. A fesztivált kizárólag koronavírus ellen védettek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Cikk folytatása

Janosh von Beőthy: „Legyen pár bolond, aki azt mondja: a bor szakrális ital!”

A hazai termőföldek több mint kilencven százaléka biológiailag halott – vélekedik Janosh von Beőthy biogazda. A badacsonyi borász szerint, az sem kedvez a honi boroknak, hogy a kunsági borvidék ontja magából az olcsó borokat. A karakán borász markáns véleményéből soha nem enged, még ha olykor meg is mosolyogják. Előfordult, hogy kínai turistákat dobott ki birtokáról, mert 16 fokos vörösbort kerestek.

Cikk folytatása

Tüzes borok, vulkáni ízek Gundel-palacsintával

A koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérően, júliusban adták át az év bortermelőjének, Borbély Tamásnak a címhez járó díszoklevelet. Nemcsak az időpont, de a helyszín is változott, az eseménynek idén a Gundel Palota adott otthont. A gálaebéd során a remek badacsonyi borokat pisztráng, borjú, vargánya és barackos csatni egészítette ki.

Cikk folytatása

Nincs szebb szín a rosénál!

Hatvan borász, rozék, buborékok minden mennyiségben, street food és macaronba töltött fagylalt várja mindazokat, akik július 2-4. között kilátogatnak a Városligetbe a jubileumi Rosalia Fesztiválra. Lehet majd szavazni a fesztivál borára, és idén először megkóstolhatjuk a Rosalia bort is, amelyet a Paulus Molnár Borház palackozhatott.

Cikk folytatása

Rosalia: ismét rózsaszínben látni a világot

A hosszú hónapokon át tartó korlátozások után a borrajongóknak nincs más vágya, mint újra együtt kortyolgatni a legkedvesebb barátokkal. Ha lehet, egy gyönyörű ligetben, hatalmas fák árnyékában, s csak örülni egymásnak, a nagyszerű pillanatnak. Mi lehet erre alkalmasabb, mint a Rosalia fesztivál?

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017