Rajnai rizling, éhes seregélyekkel

A Fióka Étteremben mutatta be Christer Sandahl tulajdonos, Palkó Zsolt borász és Crab Maria Antoanett sommelier a Villa Sandahl legújabb, 2019-es rizling tételeit. A Sandahl borok humoros, a szokványostől eltérő címkesorozatának ihletői a Sandahl birtokokon késő őszig tanyázó seregélyek lettek.

Cikk folytatása

Kerek évforduló a Várban, egy kis „somlóisággal”

Szeptember 23-26. között jubileumi borünnep várja a Budavári Palotába látogatókat. A 30. Budapest Borfesztivál idei vendége legkisebb borvidékünk, Somló lesz. A fesztivált kizárólag koronavírus ellen védettek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Cikk folytatása

Janosh von Beőthy: „Legyen pár bolond, aki azt mondja: a bor szakrális ital!”

A hazai termőföldek több mint kilencven százaléka biológiailag halott – vélekedik Janosh von Beőthy biogazda. A badacsonyi borász szerint, az sem kedvez a honi boroknak, hogy a kunsági borvidék ontja magából az olcsó borokat. A karakán borász markáns véleményéből soha nem enged, még ha olykor meg is mosolyogják. Előfordult, hogy kínai turistákat dobott ki birtokáról, mert 16 fokos vörösbort kerestek.

Cikk folytatása

Tüzes borok, vulkáni ízek Gundel-palacsintával

A koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérően, júliusban adták át az év bortermelőjének, Borbély Tamásnak a címhez járó díszoklevelet. Nemcsak az időpont, de a helyszín is változott, az eseménynek idén a Gundel Palota adott otthont. A gálaebéd során a remek badacsonyi borokat pisztráng, borjú, vargánya és barackos csatni egészítette ki.

Cikk folytatása

Nincs szebb szín a rosénál!

Hatvan borász, rozék, buborékok minden mennyiségben, street food és macaronba töltött fagylalt várja mindazokat, akik július 2-4. között kilátogatnak a Városligetbe a jubileumi Rosalia Fesztiválra. Lehet majd szavazni a fesztivál borára, és idén először megkóstolhatjuk a Rosalia bort is, amelyet a Paulus Molnár Borház palackozhatott.

Cikk folytatása

Rosalia: ismét rózsaszínben látni a világot

A hosszú hónapokon át tartó korlátozások után a borrajongóknak nincs más vágya, mint újra együtt kortyolgatni a legkedvesebb barátokkal. Ha lehet, egy gyönyörű ligetben, hatalmas fák árnyékában, s csak örülni egymásnak, a nagyszerű pillanatnak. Mi lehet erre alkalmasabb, mint a Rosalia fesztivál?

Cikk folytatása

Aromatérkép segít a borválasztásban

A rendszerváltoztatás óta sokat fejlődött a magyar borkultúra. Egyre többen tudják, milyen illatokat, ízeket érdemes keresni egy adott fajtában. Sokan ugyanakkor még ma is tanácstalanul állnak az üzletben, ha bort kell választaniuk. A Hilltop új címkéi mostantól igazi fogódzót nyújtanak azoknak is, akik kevésbé tájékozottak a borok világában.

Cikk folytatása

Pillantson be a Zwack családi fotóalbumába!

Ismét kinyitott a Soroksári úti Unicum Ház. A Zwack házi múzeuma a pandémia alatt sem tétlenkedett, fejlesztéseik révén a látogatóknak még több élményben lehet részük. Ráadásul a nyitást a jegy mellé adott ajándékkal és a legújabb termékük kóstolási lehetőségével ünneplik.

Cikk folytatása

Tíz éve született az egri csillag

Beköszöntött a tavasz, ismét kóstolhatók a legújabb egri csillagok. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a ma oly népszerű ital mindössze egy évtizeddel ezelőtt született. A fehér házasítás mára méltó párja lett a híres bikavérnek, nem csoda, ha évi egymillió palackot állítanak elő belőle az egri borászok.

Cikk folytatása

A "szőkétől" az erős négyesig

Immár teljes a belga monostori hagyományokból született sörkínálat a tavaly megnyílt Pannonhalmi Apátsági Sörfőzdében. A főzde célja, hogy a magyar fogyasztók is megismerjék az évszázados sörtípusok itthoni változatait, miközben már javában dolgoznak a sor folytatásán.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017