„Nincs az a jó, amit ne lehetne jobbá tenni”

A korábbi évekhez hasonlóan idén is felavatták a fővárosi Vásárcsarnokban található Bortéren az Év Bortermelőjét hirdető táblácskát. Tavaly az év borásza elismerést Koch Csaba érdemelte ki, így idén az ő nevével gazdagodott a piac dicsőségfala. A borász kijelentette: a jövőben még többet fog dolgozni azért, hogy méltó birtokosa legyen a címnek.

 

A szakmán belül nagy megtiszteltetés elnyerni a díjat, hiszen Magyarországon rengeteg olyan borász dolgozik, akinek palackozott bora kapható az üzletekben – fogalmazott meghatottan Koch Csaba Hajós-Bajai Borvidék bortermelője. Hozzátette: megszerezni sem könnyű a díjat, ám a cím nagy felelősséggel is jár. A tíz nemzedék óta szőlőműveléssel foglalkozó családból származó borász mindezt kiegészítette azzal: amióta palackozott borai megjelentek a piacon (2002), évről évre többet és többet dolgozik. – Gyakran mondogatom: nincs az a jó, amit ne lehetne egy kicsit még jobbá tenni. Így lesz ez a jövőben is, még többet és jobbat kívánunk alkotni – mondta az év bortermelője.

koch táblaavató 01

Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke kifejtette: az Év Bortermelője díj példa a tisztességre, a minőségre, az átláthatóságra. Az elismerés kiteljesedésének része, hogy a díjazott tiszteletére gálaebédet rendeznek. Az eseményre idén február 9-én kerül sor olyan illusztris vendégek jelenlétében, mint Miklósa Erika vagy Szekeres Adrienn. Az elnök köszönetet mondott a piac igazgatóságának, hogy a dicsőségfal a csarnok bortörténeti kiállításán kaphatott helyet, hiszen a nyilvánosság segíti a díj elismerését, márpedig a Vásárcsarnokot minden évben sokan keresik fel.

koch táblaavató 02

Kiss Levente, a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságának kereskedelmi igazgatóhelyettese ezt megerősítve megjegyezte: a hungarikum utca 2015-ös megnyitása óta mind többen látogatnak el a kamarakiállítást is magába foglaló Bortérre. Az ünnepélyes táblaavatást követően a megjelentek megkóstolhatták a győztes bortermelő pincészetének tételeit.

 

Copyright PuzzleMedia 2017