Pillantson be a Zwack családi fotóalbumába!

Ismét kinyitott a Soroksári úti Unicum Ház. A Zwack házi múzeuma a pandémia alatt sem tétlenkedett, fejlesztéseik révén a látogatóknak még több élményben lehet részük. Ráadásul a nyitást a jegy mellé adott ajándékkal és a legújabb termékük kóstolási lehetőségével ünneplik.

Cikk folytatása

Tíz éve született az egri csillag

Beköszöntött a tavasz, ismét kóstolhatók a legújabb egri csillagok. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a ma oly népszerű ital mindössze egy évtizeddel ezelőtt született. A fehér házasítás mára méltó párja lett a híres bikavérnek, nem csoda, ha évi egymillió palackot állítanak elő belőle az egri borászok.

Cikk folytatása

A "szőkétől" az erős négyesig

Immár teljes a belga monostori hagyományokból született sörkínálat a tavaly megnyílt Pannonhalmi Apátsági Sörfőzdében. A főzde célja, hogy a magyar fogyasztók is megismerjék az évszázados sörtípusok itthoni változatait, miközben már javában dolgoznak a sor folytatásán.

Cikk folytatása

Csúcsév után, nehéz esztendő előtt

A borászok egyöntetű véleménye, hogy a 2020-as évjárat igen jónak ígérkezik. Ugyanakkor nem felhőtlen az égbolt az ágazat felett: körképünkből kiderül, hogy a pincészetek szerint a turizmus újraindulása nélkül elképzelhetetlen a borászatok prosperálása. Bár a kormány egyes intézkedései kifejezetten támogatják az ágazatot, a borászok el tudnának képzelni további kedvező döntéseket.

Cikk folytatása

Füstös, gyümölcsös, kekszes

A magyarok többsége még mindig csupán az ünnepek alkalmával fogyaszt pezsgőt, sokan kizárólag szilveszterkor koccintanak a buborékos itallal. Legtöbben éppen ezért nehezen döntenek, milyen pezsgőt vásároljanak, melyik pincészettől, milyen árfekvésben. Nekik segítünk cikkünkkel.

Cikk folytatása

Az aszú több mint egy édes bor

A világ legjobb borai között számon tartott aszú képes megmutatni a Tokaj különleges adottságait, továbbá azt az évszázadokkal ezelőtt kifejlesztett egyedi technológiát, amit ebben a formában sehol máshol nem alkalmaznak a világon. Az ünnepi asztalra kerülő szárnyasok mellé egy aszú kitűnő választás, ahogy remek kiegészítője a bejglinek is.

Cikk folytatása

Először lett badacsonyi az év borásza

Idén Borbély Tamás kapta az Év Bortermelője díjat. A Magyar Bor Akadémia a koronavírus-járvány miatt ezúttal rendhagyó módon, online közvetítés során hirdette ki a győztest. Az év borásza családjának mondott köszönetet és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy minél több badacsonyi bor kerül majd az ünnepi asztalokra.

Cikk folytatása

Ha újbort kortyol, állatokat is menthet

Hagyományosan Márton-napra érkeznek az új évjárat első hírnökei, így van ez a Vincellér Borbirtoknál is. A Soproni borvidéken dolgozó pincészetnek azonban nem csak emiatt különlegesek az újborok. Nemes gesztusuknak köszönhetően újboraik eladásából az élővilágot is támogatják.

Cikk folytatása

Az Év Bortermelője 2020: itt az öt jelölt

Az év vége mindig izgalmakkal teli időszak a borász szakma számára, ilyenkor dől el ugyanis, ki nyeri az Év Bortermelője címet. A díjat gondozó Magyar Bor Akadémia idén is több mint 600, a szőlész-borász és a vendéglátó ágazat krémjét képviselő szakembert kért fel, hogy nevezze meg az általa a címre legméltóbbnak tartott három bortermelőt. Idén biztos a Dunántúlra kerül a díj.

Cikk folytatása

Visszafogott, de elegáns volt a Borfesztivál

A Budapest Borfesztivál szervezői idén csupán néhány száz ember számára tudták lehetővé tenni, hogy együtt búcsúztassák a nyarat kedvenc boraikkal. A budavári palota történelmi díszletei és a tökéletes időjárás mindenkit megerősített abban, hogy igenis fontos volt megszervezni az eseményt az idei különleges helyzet ellenére is, hiszen akik ott lehettek, jól érezték magukat.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017