Bajai harcsapaprikással ünnepelt az év borásza

Tavaly decemberben a Magyar Bor Akadémia immár 29. alkalommal ítélte oda Magyarország legrangosabb borszakmai elismerését, az Év Bortermelője díjat. A díjazott, Koch Csaba borász tiszteletére gálaebéddel és nagyszabású borkóstolóval készült az akadémia. Az ünneplő vendégeket eredeti bajai harcsapaprikás, borókás szarvasgerinc és érlelt angus marhaszegy várta. Meg sok egyéb finomság és meglepetés.

Cikk folytatása

„Nincs az a jó, amit ne lehetne jobbá tenni”

A korábbi évekhez hasonlóan idén is felavatták a fővárosi Vásárcsarnokban található Bortéren az Év Bortermelőjét hirdető táblácskát. Tavaly az év borásza elismerést Koch Csaba érdemelte ki, így idén az ő nevével gazdagodott a piac dicsőségfala. A borász kijelentette: a jövőben még többet fog dolgozni azért, hogy méltó birtokosa legyen a címnek.

Cikk folytatása

Boldog szőlők gazdája lett az év borásza

A Magyar Bor Akadémia által gondozott, Az Év Bortermelője díjat idén Koch Csaba kapta. A Hajós-Bajai borvidéken és Villányban egyaránt gazdálkodó borász halmozza a sikereket, hiszen Borászat 2014-ben az Év Pincészete lett, 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat, idén pedig a rangos CUECO – Best European Winery elismerést.

Cikk folytatása

Hatan izgulhatnak még a címért

Huszonkilencedik alkalommal ítélik oda hamarosan az Év bortermelője díjat, amelyre – rendhagyó módon – még hat borász is esélyes. Akad, akit már nyolcadszor jelölnek a díjra, mást először. Egy biztos: a férfiak túlsúlyban vannak, hisz csupán egy hölgy található a jelöltek között. Ők mutatkoztak be a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen.

Cikk folytatása

Mediterrán hangulat, legmodernebb technológia

A villányi Günzer Tamás Pincészete nyerte idén az Év Pincészete Magyarországon díjat. A pincészet borait sokan kedvelik és ismerik, ami nem meglepő, hiszen például 2016 és 2018 között három egymást követő évben Magyarország legjobb új borának választották rozéjukat. A borászat legnagyobb büszkesége a Bocor-család.

Cikk folytatása

„Fókusz nélkül egy borvidék sem lehet sikeres”

A borvidék termelőinek közös gondolkodása nyomán született meg néhány éve a Szekszárd Palack, ami azóta a minőség és az elkötelezettség fokmérője lett a borvidéken. Akit behatóbban érdekel a palack története, illetve megkóstolná a borvidék legízletesebb kadarkáit, kékfrankosait és bikavéreit, október 22-én látogasson el a a Société Budapestbe.

Cikk folytatása

Egri legendák nyomában a Budapest Borfesztivál

Kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatják meg a vendégek a szeptember 5-8. között a Budai Vár teraszain, a Budapest Borfesztiválon, amely 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. Idén az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok kerülnek az esemény célkeresztjébe. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, készítésének titkaival is.

Cikk folytatása

Leginkább hangulatos teraszon fröccsözünk

Nyáron legszívesebben rozét isznak a közösségi média használói, édes vagy félszáraz ízt választanak, és egy-egy beszélgetés során átlagosan 3-4 deciliter bort fogyasztanak – derült ki egy friss kutatásból. A többség a fröccs mellett teszi le a voksát: a legnépszerűbb a nagyfröccs és a hosszúlépés, ezzel szemben bor alapú koktélokról sokan még nem is hallottak.

Cikk folytatása

Darth Vader és a mézes madzag találkozása

Friss, gyümölcsös illatú, könnyed, alacsonyabb alkoholtartalmú, behűtve nyári beszélgetések tökéletes kísérője – általában e jelzőket fogalmazzák meg a fogyasztók, miért kedvelik a rozé borokat. Mi azonban nem elégedtünk meg ennyivel, mélyebbre akartunk ásni, és megtudni: mi a rozé népszerűségének titka. Ehhez keresve sem találhattunk volna jobb helyszínt, mint a Rosalia Fesztivált. 

Cikk folytatása

Rozémámor igazi cipókkal

Nyolcadik alkalommal köszöntik a nyarat a Városligetben rozékkal, pezsgőkkel, finom borokkal, ízletes falatokkal, családi programokkal. Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján a Rosalián a rozé borok szerelmesei több mint hatvan pincészet tételeit kóstolhatják majd a hétvégén, hozzá házi kovásszal készülő pékárut fogyaszthatnak. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017