Reflektor

Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Régi vágyunk, hogy végigjárjunk a Balaton északi partján annyi helyet, amennyit csak tudunk. Útra keltünk, rengeteget teszteltünk, belefutottunk meglepetésekbe, kellemesekbe, kevésbé jókba egyaránt. Igyekeztünk minden szegmensben tapasztalatot szerezni, kóstoltunk fagyit, lángost, pálinkát, jártunk cukrászdában és gourmet étteremben. A cseresznyefán füstölt lazac tésztával, még olaszországi élményeinket is felülmúlta.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Mit is jelent a gourmet élmény? A jól ismert definíció szerint a gourmet étel olyan étel, mely minőségi és különleges alapanyagokból gondos és szakavatott kezek által készül el és kifogástalan formában, hőmérsékleten kerül a vendég elé. A Gourmet Fesztivál után az én definícióm ez lett: a csontig hatoló gyönyör, ami minden érzékszervemre, a tudatomra, sőt akár az érzelmeimre is hatással van. 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Magyar bárányt a magyar asztalra

A juh ágazatban nagy potenciál rejlik, ez nem csak gazdaságilag kiaknázandó lehetőség, de promócióra érdemes érték is – hangsúlyozták a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat képviselői a közösen megrendezett, kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón a Ferdinánd Monarchia Étterem és Sörházban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mészáros Pál: „Szekszárdon ma már ciki a rossz bor”

A koronavírus-járvány miatt az internetes értékesítésünk megháromszorozódott, ez a szegmens kompenzálta a vendéglátásban kieső forgalmunk egy részét – mondta a Gourmet Riporternek Mészáros Pál, szekszárdi borász. A Mészáros Borház tulajdonosa megosztotta velünk, miért nem használ rovarirtószert, mi az a zöldítő komplex, és azt is elárulta, olykor úgy tekint a hordóban érlelt borra, mint egy különleges fűszerre.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az örökségre fókuszál az idei Gourmet 

Két év szünet után az ínyencek idén újra végigkóstolhatják az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát. Az eseményen felsorakoznak a legjobb éttermek, borászatok, cukrászdák. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont május 27-29.

 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

A Baranya megyei Geresdlakon különös módon hangolódnak az ünnepre: a helyiek minden évben elkészítik településük mását mézeskalácsból. A munkához majd egy mázsa lisztet használnak fel, a végeredmény ámulatba ejtő. A középületek és otthonok mellett mesejelenetekben gyönyörködhetnek a látogatók, találkozhatnak Jancsival és Juliskával, Hófehérkével vagy Csipkerózsikával.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Csernus doki: "A vendégszeretet szívből jön"

Felszámolta a praxisát, vidékre költözött, de nem lett remete: vendégül lát és országjáró körutakon segít a konfliktuskezelésben. Csernus Imre azt tapasztalja, hogy az emberek türelmetlenek, gyorsan akarnak és azonnal és mindent. Enni is, persze. Exkluzív interjúnkban rávilágított arra is: vendégszeretetünket jelentősen befolyásolja a környezetünknek történő megfelelési kényszerünk, ezért sokkal többet mutatunk, mint amennyire képesek vagyunk. Hasznos tanácsok Csernus dokitól ünnepekre, és ünnepek utánra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

"Gázolajat öntünk a Mercedesbe"

Nem bánnunk valami szépen a szervezetünkkel – jelentette ki Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) piacszervezésért, közösségi marketingért felelős elnökségi tagja. Jelentősen le vagyunk maradva Európától halfogyasztásban, noha az életmódunkhoz éppen a hal lenne a legideálisabb táplálék. Megnyugtatott mindenkit: bőségesen lesz magyar hal karácsonykor. Azt tanácsolta, vegyük meg előre az ünnepi halat, egy-két hétig nem lesz baja a mélyhűtőben.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Franzsipán került az ínyenc bejglibe

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyét. A cukrászok kedvelt alapanyaga volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva, ahogy használtak körtét, napraforgót, fenyőmagot, sütőtököt, mangót vagy vörösbort is. Az idén legjobbnak ítélt ínyenc bejglibe még pirított fekete szezámmag is jutott.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nem hagyják veszni az értékeket

A bárzongorázás műfaja legalább száz éves, ám sajnálatosan a megszűnés fenyegeti. A Magyar Bárzongoristák Egyesülete azért alakult meg, hogy ezt az értékes, nagy hagyománnyal rendelkező, különleges művészeti ágat megmentse, és támogassa a jelenleg is aktív zongoristákat, művészeket.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Halloween: ízletes köret is lehet a rémpofából

Halloweenre sokan úgy tekintenek, mint valami Újvilágból érkező hóbortra, pedig az ünnep eredetileg Európából került a tengerentúlra. Mára az egész világon elterjedt az ilyenkor szokásos tökfaragás, mi egy szakavatott segítségével igyekszünk néhány tippet adni. Vigyázat: a faragásra szánt tök mutatós, de étkezésre nem alkalmas.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017