Reflektor

Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Közzétették a szervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását, amelyre március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amelyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenyeleves, véres hurka, egreskrém – e fogásokról elsőre talán nem mindenkinek a karácsony jut eszébe. Pedig az általunk felkért séfek nagyon is ünnepi fogásnak szánták. A négy muskétás, aki a Gourmet Riporter karácsonyi menüjét elkészítette: Thür Ádám, a debreceni Ikon, Horváth Szilveszter, a győri LaMaréda, Lenk Zsolt és Kerekes Sándor, a fővárosi Gléda séfje. Fogadják szeretettel!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Gyógyító ostya mézzel, borssal

Beléptünk a karácsonyig tartó adventi ünnepkörbe, amely az elcsendesedés, a böjtölés időszaka is. Advent idején eleink számos hagyományt követtek, így András napján disznótort tartottak, később Borbála-ágat hajtattak, Lucakor pedig fokhagymával rajzoltak keresztet az állatok fejére. A Tamás-hájnak gyógyító erőt tulajdonítottak, és advent végén még a kántor kamrájába is jutott egy kis finomság.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Zöld dióval készül az Angyali bejgli

Pisztáciát, tökmagot, kávét, de még vörösbort is felhasználtak a cukrászok süteményeik elkészítéséhez az első alkalommal kiírt Év Bejglije versenyen. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg a versengést, amelyen három kategóriában mérhették össze tudásukat a cukrászok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Damniczki Balázs: „Készítsünk magyar süteményeket, de bitang jól!”

Sütött Will Smithnek születésnapi tortát, a mai napig egy ország kedvence a Somlói revolúcióra keresztelt desszertje, amivel elnyerte a Magyarország tortája címet. Damniczki Balázs kísérletezett zöldséges fagyikkal, és az Év fagylaltja versenyen is számos díjat söpört be. Csoda, ha órákig tudna beszélni a jeges finomságról? A fehérvári mestercukrász úgy látja: a honi cukrászelit öles léptekkel eredt a világ élvonalát jelentő franciák nyomába, ám a többség fejéből a mai napig nem sikerült kiverni: a margarinnal készülő édességet nem nevezhetjük dobostortának.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Szendi Gábor: „Mindenkinek az az álma, hogy teleehesse magát”

Volt programozó-matematikus, író, dramaturg, pszichológus, manapság a paleo étrend honi zászlóvivője. Szendi Gábor álláspontját soha nem rejti véka alá, nézeteit lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt nem árt tudni: véleménye mindig tudományos kutatásokon alapul. – A nyugati táplálkozás következtében bárki megbetegedhet, csupán a genetikán múlik, ki igen és ki nem – vélekedik. Hosszú és tanulságos interjú következik, amiből azt is megtudhatja: mi a közös a koronavírusban és a daganatos betegségekben.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kecskesajtos szürkemarha-hamburger házi szörppel

Hiánypótló rendezvénynek adott otthont a Szentendrei-szigeten található Tahitótfalu, ahol az első Tanyán élő családok országos találkozójára került sor. A Magyar Családi Gazdaság és az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány által rendezett eseményre az ország minden tájáról érkeztek tanyán élő családok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Agyas leves mangalicatöpörtyű fagyival

Mi történne, ha a séfek beleszólhatnának a hentesek munkájába? Akik kíváncsiak voltak rá, meg sem álltak Megyaszóig, hogy részt vegyenek a Harangod-Mag Kft., Mangalica, a fülétől a farkáig címmel interaktív eszmecseréjén. A cég azért invitálta a prominens vendéglátósokat Borsodba, hogy megismerje véleményüket, mi több, kifejezetten igényt tartott meglátásaikra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Csak a minőség, a konyha színvonala számít

Ha egy éttermet a bezárása miatt nem lehetett meglátogatni, akkor a véleményünket fenntarthatjuk a válság előtti ételek alapján, és ezt kifejezetten megemlítjük az útmutatóban – közölte érdeklődésünkre Gwendal Poullennec, a Michelin útmutatóinak nemzetközi igazgatója. Azt is elárulta, a cég célkeresztjében további régiók is szerepelnek. Így gasztronómiai szakértőik nem csak Budapestre koncentrálnak, azt is figyelemmel kísérik, mi történik az országban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A résekbe már elhelyezték a magokat

A Kenyérlelke fesztivált azért rendeztük meg idén is, hogy megünnepelhessük az ember és a természet kapcsolatát – mondta portálunknak Vajda József pék, az esemény egyik szervezője. A Pékműhely tulajdonosa szerint sokakat még mindig nem érdekel, mit esznek, csak az, hogy ehessenek. Azt is elmondta, miért tartja rendkívül hasznosnak, hogy a karantén alatt rengetegen kezdtek kenyeret sütni otthonukban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017