Reflektor

Az örökségre fókuszál az idei Gourmet 

Két év szünet után az ínyencek idén újra végigkóstolhatják az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát. Az eseményen felsorakoznak a legjobb éttermek, borászatok, cukrászdák. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont május 27-29.

 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

A Baranya megyei Geresdlakon különös módon hangolódnak az ünnepre: a helyiek minden évben elkészítik településük mását mézeskalácsból. A munkához majd egy mázsa lisztet használnak fel, a végeredmény ámulatba ejtő. A középületek és otthonok mellett mesejelenetekben gyönyörködhetnek a látogatók, találkozhatnak Jancsival és Juliskával, Hófehérkével vagy Csipkerózsikával.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Csernus doki: "A vendégszeretet szívből jön"

Felszámolta a praxisát, vidékre költözött, de nem lett remete: vendégül lát és országjáró körutakon segít a konfliktuskezelésben. Csernus Imre azt tapasztalja, hogy az emberek türelmetlenek, gyorsan akarnak és azonnal és mindent. Enni is, persze. Exkluzív interjúnkban rávilágított arra is: vendégszeretetünket jelentősen befolyásolja a környezetünknek történő megfelelési kényszerünk, ezért sokkal többet mutatunk, mint amennyire képesek vagyunk. Hasznos tanácsok Csernus dokitól ünnepekre, és ünnepek utánra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

"Gázolajat öntünk a Mercedesbe"

Nem bánnunk valami szépen a szervezetünkkel – jelentette ki Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) piacszervezésért, közösségi marketingért felelős elnökségi tagja. Jelentősen le vagyunk maradva Európától halfogyasztásban, noha az életmódunkhoz éppen a hal lenne a legideálisabb táplálék. Megnyugtatott mindenkit: bőségesen lesz magyar hal karácsonykor. Azt tanácsolta, vegyük meg előre az ünnepi halat, egy-két hétig nem lesz baja a mélyhűtőben.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Franzsipán került az ínyenc bejglibe

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyét. A cukrászok kedvelt alapanyaga volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva, ahogy használtak körtét, napraforgót, fenyőmagot, sütőtököt, mangót vagy vörösbort is. Az idén legjobbnak ítélt ínyenc bejglibe még pirított fekete szezámmag is jutott.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nem hagyják veszni az értékeket

A bárzongorázás műfaja legalább száz éves, ám sajnálatosan a megszűnés fenyegeti. A Magyar Bárzongoristák Egyesülete azért alakult meg, hogy ezt az értékes, nagy hagyománnyal rendelkező, különleges művészeti ágat megmentse, és támogassa a jelenleg is aktív zongoristákat, művészeket.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Halloween: ízletes köret is lehet a rémpofából

Halloweenre sokan úgy tekintenek, mint valami Újvilágból érkező hóbortra, pedig az ünnep eredetileg Európából került a tengerentúlra. Mára az egész világon elterjedt az ilyenkor szokásos tökfaragás, mi egy szakavatott segítségével igyekszünk néhány tippet adni. Vigyázat: a faragásra szánt tök mutatós, de étkezésre nem alkalmas.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

P. Howard, fordította: Rejtő Jenő

Lehetett volna kiadócézár, bokszbajnok, modell, fordító vagy akár színész is, Rejtő Jenő mégis író lett, ahhoz volt a legnagyobb tehetsége. A kávéházak és bárok, a körút szerelmese történeteit átszőtte az igazi pesti humorral. Mi lett volna, ha a nevét hivatalosan is megváltoztatja? Ha kíváncsi rá, olvasson tovább!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Sült sáska csokoládéba, kókuszba mártva

Gondolt arra valaha, hogy megkóstoljon egy rovart, mondjuk egy jól meghízott sáskát? A Kutatók éjszakája egyik programján a Budapesti Gazdasági Egyetemen néhány szerencsésnek sikerült. Nem is akármilyen menüt ehettek végig: sült és rántott sáska, pirított lisztkukac rizsgólyóval és lisztkukaclisztes muffin szerepelt a menüben. A tudósok szerint elkerülhetetlen, hogy az emberiség minél előbb beillessze a rovarokat az étrendjébe. Kipróbáltuk mi is, rágcsának pont jó.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Frenetikus magyar sikerek Londonban

Ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 40 magyar cég 88 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Lipovszky Csenge: „Az ínyencek lubickolnak az étel érzékelésében”

Az ételek, italok és az illatok elválaszthatatlanok egymástól. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a tüdőben is vannak szaglóreceptorok. Lipovszky Csenge illatesztétával elmerültünk az aromák világában, hogy megtudjuk, miért állítanak elő a parfümőrök vaníliára, vattacukorra, emlékeztető illatokat? Vagy azt, miként lehet fejben illatokat kreálni, mi az az illatvacsora, s hogyan lehet egyes parfümöket elfogyasztani.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017