Hét eszköz, ami forradalmasíthatja a főzést

Gyakorlatlan a konyhában? Fogalma sincs a receptekről? Azt sem tudja, hogyan fogjon egy étel elkészítéséhez? Szeretné tudni pontosan, egy adag ételnek mekkora a szénhidrát tartalma? Elege van a kora reggel a kávéfőzéssel járó macerából? Akkor az alábbi okos konyhai eszközöket önnek találták ki.

 

Ma már szinte minden elérhető az internet segítségével, olyan hasznos programok, applikációk segítik az embereket mindennapi életük során, amire korábban nem is gondolhattak. E digitális forradalom betört a konyhába is, számos olyan eszközt fejlesztettek ki a mérnökök és informatikusok, amelyek különböző alkalmazásokat használnak, ezzel is segítve felhasználóját.

hét intelligens cucc 02

A készülékfejlesztők okostelefon-függőségünkre építenek, hogy egy kicsit egyszerűbben főzhessünk, süthessünk. Olyan eszközöket terveznek, amelyek akkor is ellenőrzik a vacsora elkészültét, ha nem vagyunk otthon, esetleg kávéfőzőnk már akkor nekifog a reggeli fekete elkészítésének, amikor mi még az ébresztőóra szundi gombjával küzdünk. Egy-egy konyhai berendezésért olykor vagyonokat költünk, ám az alább felsorolt eszközök talán nem verik majd akkora költségbe a családot, és még hasznosak is – vette számba a fejlesztéseket a Tasting Table.

Orenda Személyes Barista

hét intelligens cucc 04

Az Orenda külseje is igen esztétikus, ám ereje nem szépségében rejlik, hanem tudásában. A gép ugyanis képes arra, hogy megtanulja kávézási preferenciáinkat. Mechanikája olyan, amely szabályozza a vízhőmérsékletet és az extrakciós folyamatot a tökéletes kávé elkészítéséhez. Beállíthatjuk rajta milyen keserűre vagy éppen citrusosra, mennyire erősre főzzön a gép, milyen legyen a kávé textúrája, s miután megadtuk neki az adatokat, a kávéfőző következő reggelre újrakalibrálja a kávé elkészítésének módját.

Cinder Precíziós Grill

hét intelligens cucc 10

Ezzel az újragondolt grillsütővel gyakorlatilag lehetetlen a túlsütés – legalábbis a gyártó szerint. A szerkezet érzékelőkkel és monitorokkal rendelkezik, amelyek nem engedik túlkészülni az ételt. A szerkezettel kiküszöbölhető a sous-vide készülékek legnagyobb hátránya: miután a vízfürdőben a hús elérte a végső főzési hőmérsékletét és megpuhul, még meg kell pirítani az ételt,. A Cinder Grill viszont pontosan szabályozott hőteljesítménye a sous-vide gép precízségét kínálja egy grillsütő könnyedségével. Vagyis nem csak vaj puha lesz a hús, hanem egyben a kívánt színre is megpirul. Így a ribeye steakünk nemcsak aranyszínű lesz, hanem állaga is tökéletes marad.

Drop Kitchen Scale

hét intelligens cucc 11

Ez az intelligens eszköz nemcsak az ön étrendjét veszi figyelembe, hanem alkalmazásával könnyű követni a főzési utasításokat. A mérleg össze van kötve egy okoseszközzel, amelyen a Drop Kitchen Scale alkalmazás vezeti a háziasszonyt, hogyan készítse el a kiválasztott receptet. Lépésről lépésre mutatja, hogy a komponensek milyen sorrendben kerülnek a készülő ételbe, nehogy használója kihagyjon akár csak egy lépést is. Akár még át is kalibrálja az összetevők listáját, súlyát, adagját, ha kiderül, hogy kevés a recepthez a háziasszony által kimért egy evőkanál vaj.

Pantelligent intelligens serpenyő

hét intelligens cucc 03

A Pantelligent az előző eszközhöz hasonlóan azok számára készült, akik nem annyira gyakorlottak még a konyhában vagy egy-egy ételt ritkábban készítenek el. Az átlagos kinézetű serpenyőben elektromos szív dobog – értünk. A serpenyőben egy hőérzékelőt helyeztek el, amely továbbítja a mért adatokat az okostelefonra telepített applikációnak. A szenzorok és a program figyelmezteti a szakácsot, mikor érkezik el az ideje, hogy megfordítsa a húst vagy a halat a serpenyőben, illetve melyik a következő lépés a receptben.

June intelligens sütő

hét intelligens cucc 06

A sütő szénszálas fűtőelemei háromszor gyorsabban melegítik fel a sütőteret, mint egy normál készülék, és a gép jobban meg is őrzi a hőt a normál sütőknél, így gyorsabban készül el benne az étel. A belső kamera és a beépített lépték segítenek felismerni az intelligens sütőnek, hogy mit főz a szakács, így akár pontos hőmérsékleteket és számításokat készíthet.

Crock-Pot intelligens lassú tűzhely

hét intelligens cucc 09Sokak kedvenc hétvégi vacsoravarázslója a crock pot (lassú főzőedény, ami inkább szerkezet, mint edény) komoly frissítést kapott az úgynevezett WeMo rendszerrel, az intelligens otthoni automatizálással. Az utolsó pillanatban találkozott ismerősével? Semmi gond! Néhány kattintás és meghosszabbíthatja vagy késleltetheti a fogás főzési idejét, megkímélve a forrástól, túlfőzéstől vagy éppen a kihűléstől.

SmartPlate intelligens tányér

hét intelligens cucc 08

Az utolsó szerkezet a fogyókúrázóknak lesz nagy segítségére. A konstrukció egy mérlegre hasonlító eszközből és egy három részre osztott tányérból (amelynek részei egyébként kivehetők, külön el is moshatók) áll. Ráhelyezzük a tányér különböző részeire, amit el szeretnénk fogyasztani, majd a beszerelt érzékelők és kamerák, valamint egy applikáció segítségével a program tájékoztatja a fogyókúrázót, sportolót, diétázót, hogy mennyit fog fogyasztani fehérjéből, zsírból, szénhidrátból, valamint hány kalóriát tartalmaz a fogás.


Fotó: Cinder Grill, Crock-Pot, Get Drop, Get Smart Plate, Pantelligent, June, Orenda 

 

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017