Magyar tortacsoda sikere Albionban

Vargáné Orbán Anikó tortakreációjával győzött Birminghamben a brit Cake Master Magazine által meghirdetett verseny Royal Icing kategóriájában. A torták világbajnokságára 65 ezer jelölés érkezett a Föld minden pontjáról.

 

vargáné 04 miniA torták Oscar-díjának tartott Cake Master Magazine Awards versenyt 2012-ben hirdették meg először, amelyre idén 65 ezer jelölés érkezett a földkerekség minden tájáról. A rengeteg cukrászmester közül kategóriánként (összesen 18 van) négy cukrász jutott a döntőbe, vagyis már ideáig eljutni is hatalmas sikert jelent úgy általában. A 12 fős szakmai zsűri azonban úgy ítélte meg, hogy a cserszegtomaji Vargáné Orbán Anikó alkotása érdemes az első helyre a Royal Icing, vagyis a cukormázas tortadíszítés kategóriában. Kreációját elnézve nem érdemtelenül ítélték oda számára az első helyet.

vargáné 03

Az elismeréseket Birminghamben, a Hilton szállóban megrendezett díjátadó gálán adták át a tortacsodák alkotóinak, köztük az Ékes-Édes Stúdió cukrászának. – A jelölés nekem totális meglepetés volt, mert nem törekedtem hasonló babérokra. Az idén visszavonultam kissé, és csak tettem, amit a szívem diktált, tanítottam. Kategóriámban az elismerés nem egy munkáról szól, inkább munkásságról… épp ezért gondoltam, hogy korai kissé nekem a díj, hisz annyi mindent nem csináltam még cukormázból – írta közösségi oldalán szerényen a rokonszenves családanya, aki Radó Krisztinával párban szerzett már egy 5. helyezést a Cake Designers World Championship versenyen, 2015-ben Milanóban.

Fotó: Vargáné Orbán Anikó, Cake Masters Magazine

 

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017