Skip to main content

Kicsi francia finomság három ízben

| Gourmet Riporter | Kávéház

A chocoMe manufaktúra újabb fontos fejezetet nyitott a cég történetében: a vállalkozás az eddigi legerősebb termékfejlesztéssel jelentkezett, amelyek között egy teljesen új termékcsalád is szerepel. Na meg a rubin csokoládé, amely szicíliai mandulát von be édes, rózsaszín köntössel.

 


Háromféle ízben érkezik a chocoMe család legújabb tagja, a Petit 21, ami egy teljesen új termékkategória, ehhez hasonlót eddig nem gyártott a chocoMe. A kivételes technológiából adódóan nemzetközi szinten is kuriózumnak számít a csokoládékészítés piacán. A chocoMe logót megformáló csokoládéfalatok megtöltéséhez speciális technológia szükséges, ami lehetővé teszi, hogy egyetlen munkafolyamaton belül kerüljön öntőformába a csokoládékéreg és a töltelék.

chocome 2018 fejelsztes 02

Az új terméknek már a neve is kifinomultságot közvetít: a francia „petit“ azaz „kicsi“, a dobozban található csokoládélapok méretére, a 21-es szám pedig mennyiségre utal. A mindössze 5 milliméteres vékony lapocskák valódi meglepetést tartogatnak, mivel töltelékkel is rejtenek. A Petit 21 három ízben került a boltokba, két étcsokoládés, az egyik karamellel és yuzu töltelékkel, a másik karamellel, passió gyümölccsel és fekete szezámmaggal, valamint egy tejcsokoládés piemonti mogyoró pralinéval és etióp Harrar kávé töltelékkel.

chocome 2018 fejelsztes 03

A cég Raffinée termékcsaládja is bővült: szicíliai mandulát vontak be a Ruby kakaóbabból készített csokoládéval, amelynek csokoládéalapja is a rendhagyó, a világ negyedik csokoládétípusaként emlegetett Ruby (ERRŐL ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN). A gyümölcsösséget a manufaktúra egy csipet liofilizált málna és eper hozzáadásával fokozza. A másik Raffinée újdonság egy Raffinée 4 válogatás, amely egy korábbi, azonos nevet viselő válogatás sikere nyomán született. A négyes összeállításban tej-, fehér-, szőke- és ruby csokoládé található.

chocome 2018 fejelsztes 05

A Voilé termékcsalád új tagjának alapeleme az aszalt mangó, amely Thaiföldről érkezik és különleges kezelésének, a mangó dzsúszban áztatásának köszönhetően kellemes a textúrája. Így válik tökéletes párjává az intenzív kakaós ízjegyekkel rendelkező, francia 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládénak.

 

Címkefelhő