Versenytársat kaptak a házhoz szállító cégek

 

Az új koronavírus-járvány miatt egyre többen rendelnek ételt, élelmiszert otthonukba. Nem meglepő, ha olyan világcégek is meglátták a piaci lehetőséget, mint a taxiflottájáról ismert Bolt. A cég Bolt Food Magyarország néven pár napja indította el ételfutár szolgáltatását, a piacon kialakuló versennyel vélhetően a fogyasztók járnak majd jól.

 

A Bolt szolgáltatása jelenleg tizenegy ország tizennégy városban érhető el Tallinntól Fokvárosig, a legtöbb lokációban, így Budapesten is az elmúlt három hétben indultunk el – közölte portálunk érdeklődésére Láng László, a Bolt országmenedzsere. Kifejtette: a Bolt Food az anyacég személyszállításban már bizonyított nemzetközi technológiai hátterére támaszkodik. bolt 06

A közeljövőben szeretne a mobilitás mellett a fuvarozás minden szegmensében megbízható partnere lenni megrendelőinek, legyen szó ételrendelésről, üzleti csomagok küldéséről vagy a személyszállításról. A vállalat világszerte igyekszik a lokális igényeknek megfelelően alakítani szolgáltatásait, fő versenyelőnyüknek tartják a kiszállítási díjak versenyképességét, a változó ételkedvezményeket, a szállítási terület méretét, illetve az alacsony kiszállítási időt.

bolt 04A Bolt Food Budapesten az egyik legnagyobb kiszállítási területtel indult el, a cégtől akár 7 kilométeres távolságból is megfizethető áron lehet ételt vagy akár a bevásárlást azonnal házhoz rendelni, hangsúlyozta a menedzser. – Folyamatosan növeljük éttermeink számát, átképezzük mintegy hatszáz, a taxizás mellett a futár munka iránt is érdeklődő sofőrünket és egyedi kedvezményeken dolgozunk éttermi partnereinkkel – fűzte hozzá Láng László.

Elárulta azt is, hogy folyamatosan bővítik elérhető éttermi és élelmiszerüzlet partnereik sorát, rendkívüli érdeklődést tapasztalnak mindkét szegmensben. Nem meglepő, ha a cégnél több száz csatlakozó partnerrel kalkulálnak a következő hónapokban, emellett folyamatosan vizsgálják, milyen különleges ajánlatokat kínálhatnának még a piacnak. Ilyenek lehetnek például a házhozszállítási piacon eddig nem látott éttermek, előre elkészített alapanyag-csomagok vagy mindennapi fogyasztási cikkek.

bolt 03

A menedzser szerint a cég feltételrendszere rugalmas, átlátható, az éttermek kizárólagosság nélkül, szabadon csatlakozhatnak a platformhoz. A piacon sztenderdnek számító jutalékrendszerrel dolgoznak, az első időszakban kiemelten kedvező feltételekkel. A jövőben törekednek a rugalmas, az értékesítés növekedésével arányosan csökkenő jutalékstruktúrát alkalmazni. Éttermi és élelmiszerárusító partnereiknek folyamatos ügyfélszolgálattal és közvetlen tanácsadással igyekeznek segíteni.

bolt 05

A válság következtében több mint ötvenezer ember veszítette el (időlegesen vagy végleg) munkáját, ezért a munkavállalók részéről is óriási az érdeklődés az új munkalehetőség iránt. Mint fentebb írtuk, eddig a cég 600 személyszállító partnere jelezte csatlakozási szándékát az autós kiszállításhoz, de a Bolt Food szeretné motoros és kerékpáros futárok számára is megnyitni a jelentkezést. Egyellőre Budapestre fókuszálnak, de ahogy a személyszállítás esetében is történt (a vállalat Budapesten kívül Debrecenben is jelen van), folyamatosan vizsgálják a vidéki lokációk megnyitásának lehetőségét.

 

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017