Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Több civil szervezet együttműködésben nyílt újra a Jupiter food truck a Nyugati pályaudvar mellett. A Jupiter nem egyszerűen egy lakókocsi, amely gyorsételeket kínál, munkatársai között ugyanis többen fogyatékossággal élnek. Lelkesek, csillog a szemük a boldogságtól, már csak ezért is érdemes náluk megkóstolni egy raclette-t. Ami nem mellesleg bitang finom.

 


A KézenFogva Alapítvány, a Fruccola csapata a Zsiráffal karöltve arra vállalkozott, hogy olyan embereknek adjon munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban dolgoznak, s akár egy food truck működtetésében is részt tudnak vállalni, megmutatva erényeiket, értékeiket, képességeiket. A közös társadalmi vállalkozást éppen azért hozták létre egy éve, hogy bizonyítsák: kis segítséggel fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthatják álmaikat, egyben sikeres együttműködés részesei lehetnek. A Jupiter a világ első olyan büfékocsija, amelyben megváltozott munkaképességűek dolgozhatnak.

jupiter food truck 03

A civil trió közös szándéka, hogy elérjék és érzékenyítsék a társadalmat, emellett a vállalkozás ízletes ételeket és italokat is kínáljob az érdeklődőknek. Környezettudatos működésük során javarészt hazai alapanyagokat használnak. Céljuk, hogy minél több Jupiter kocsi induljon el az országban, egyre többeknek munkát adva.

A lelkes fiatalok a raclette (a sajt különleges olvasztásával készülő) szendvics mellett saját koncepció szerint készült hamburgerjüket kínálják Budapest szívében, a Nyugati pályaudvar melletti tágas területen. Sok embert ki tudnak szolgálni, hiszen több megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik azon, hogy kiváló minőségben kerüljenek a finomságok a vendégekhez.

jupiter food truck 04

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője a szezonnyitón azt részletezte: a civil szervezet 2008 óta foglalkozik azzal, hogy a fogyatékossággal élők a nyílt munkaerőpiacon tudjanak elhelyezkedni, ez idő alatt ezerötszáz embert juttattak munkához. – Négy évvel ezelőtt felmerült bennünk, hogy egy olyan társadalmi vállalkozást indítsunk útjára, amely különlegesebb, mint a többi. Egyrészt jól működik, mert a piaci igényeket elégít ki, másrészt a társadalmi hatást is el tud érni, hiszen ezzel érzékenyíthetjük a nem fogyatékos embereket. A Jupiter egy profitorientált és egy non-profit szervezet találkozásának a metszete – emelte ki Pordán Ákos.

Tausz Péter, a Fruccola ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a munkatársaival együtt beletették a vállalkozásba a saját tapasztalataikat, és megalapítottak egy valódi újdonságot. – A legfontosabb üzenet, hogy sok kis segítséggel megtörténhetett az, amit négy éve megálmodtunk, hiszen sokan adományoztak a siker érdekében. Köszönjük a Zsiráfnak, hogy támogatták az ötletünket, és mellénk álltak – fejezte ki köszönetét Tausz Péter.

„Tunyi”, azaz Tunyogi Imre, a food truck egyik munkavállalója korábban már dolgozott a vendéglátásban, de azt mondja, a tálcaleszedésnél és sokkal izgalmasabb munkakör. – A Jupiter elindulása óta itt dolgozom, a szívem csücske ez a projekt. Szeretem ezt a munkahelyet, a lelkemen viselem, és a legjobb csapattal működhetek együtt – lelkendezett Tunyi.

jupiter food truck 01

"Tunyi"

A KézenFogva Alapítvány nagykövete, Várkonyi Attila, vagyis Dj Dominique elárulta: fontos számára az érzékenyítés. – Nagyon lényeges a társadalmi felelősségvállalás, ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy az alapítvánnyal együttműködhetek. Jó érzés látni, hogy ilyen kreatív projektet találnak ki a fogyatékossággal élőknek, ezáltal pedig a ki tudjuk mutatni nekik tiszteletünket. Már évek óta barátok vagyunk Tunyogi Imrével is, és örömmel látom, milyen lelkiismeretesen működtetik a Jupitert. Fontos, hogy megbecsüljük a Jupiterben dolgozókat, munkát adjunk a fogyatékossággal élőknek, hiszen a saját fizetésük a segély helyett nagyobb önbecsülést biztosít számukra – mondta az ismert rádiós műsorvezető és lemezlovas.

 

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017