Reflektor

Online rendelt stimuláló élmények

A koronavírus-járvány alaposan visszavetette a csokoládékészítő manufaktúrák forgalmát – mondták oldalunknak a szektor szereplői. Csak a karácsonyi és a Valentin-napi webes értékesítés szépítette némileg a gyászos mérleget. A rendkívüli helyzetben olykor az áru beszerzése sem megy zökkenők nélkül, így tervezhetőségről szó sem lehet. A cégek igyekeznek az (internetes) vevők kedvében járni, akadt, aki a vásárlók kívánsága szerint bővítette kínálatát.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„Ez az év még tuti felmás lesz!”

A turizmus szinte teljes megszűnését, valamint a vendéglátó szektor tetszhalott állapotba kerülését a sörgyártók is alaposan megérezték – derült ki az ágazat szereplővel készített körképünkből. Ennek ellenére a fejlesztésekkel nem álltak le, akadt olyan cég, amely online mutatta be újdonságait az otthonaikban ragadt fogyasztóknak. Akik „jutalmazzák” is a főzdék erőfeszítéseit.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

à table!: a törzsvásárlók ma is betérnek egy baguette-ért

Hosszú sorban állnak a vásárlók a budai Retek utca egyik üzlete előtt. Nem számít, mennyit kell várniuk, csak juthassanak be a nemrégen nyílt francia pékségbe. 2011-ben járunk, amikor a magyar gasztronómia ébredezett több évtizedes Csipkerózsika-álmából. Egy magyar vállalkozó pedig gondolt egy merészet, és régi pékségét egy francia cukrász-pékkel összefogva átalakította. Megnyílt az első à table!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Közzétették a szervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását, amelyre március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amelyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenyeleves, véres hurka, egreskrém – e fogásokról elsőre talán nem mindenkinek a karácsony jut eszébe. Pedig az általunk felkért séfek nagyon is ünnepi fogásnak szánták. A négy muskétás, aki a Gourmet Riporter karácsonyi menüjét elkészítette: Thür Ádám, a debreceni Ikon, Horváth Szilveszter, a győri LaMaréda, Lenk Zsolt és Kerekes Sándor, a fővárosi Gléda séfje. Fogadják szeretettel!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Gyógyító ostya mézzel, borssal

Beléptünk a karácsonyig tartó adventi ünnepkörbe, amely az elcsendesedés, a böjtölés időszaka is. Advent idején eleink számos hagyományt követtek, így András napján disznótort tartottak, később Borbála-ágat hajtattak, Lucakor pedig fokhagymával rajzoltak keresztet az állatok fejére. A Tamás-hájnak gyógyító erőt tulajdonítottak, és advent végén még a kántor kamrájába is jutott egy kis finomság.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Zöld dióval készül az Angyali bejgli

Pisztáciát, tökmagot, kávét, de még vörösbort is felhasználtak a cukrászok süteményeik elkészítéséhez az első alkalommal kiírt Év Bejglije versenyen. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg a versengést, amelyen három kategóriában mérhették össze tudásukat a cukrászok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Damniczki Balázs: „Készítsünk magyar süteményeket, de bitang jól!”

Sütött Will Smithnek születésnapi tortát, a mai napig egy ország kedvence a Somlói revolúcióra keresztelt desszertje, amivel elnyerte a Magyarország tortája címet. Damniczki Balázs kísérletezett zöldséges fagyikkal, és az Év fagylaltja versenyen is számos díjat söpört be. Csoda, ha órákig tudna beszélni a jeges finomságról? A fehérvári mestercukrász úgy látja: a honi cukrászelit öles léptekkel eredt a világ élvonalát jelentő franciák nyomába, ám a többség fejéből a mai napig nem sikerült kiverni: a margarinnal készülő édességet nem nevezhetjük dobostortának.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Szendi Gábor: „Mindenkinek az az álma, hogy teleehesse magát”

Volt programozó-matematikus, író, dramaturg, pszichológus, manapság a paleo étrend honi zászlóvivője. Szendi Gábor álláspontját soha nem rejti véka alá, nézeteit lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt nem árt tudni: véleménye mindig tudományos kutatásokon alapul. – A nyugati táplálkozás következtében bárki megbetegedhet, csupán a genetikán múlik, ki igen és ki nem – vélekedik. Hosszú és tanulságos interjú következik, amiből azt is megtudhatja: mi a közös a koronavírusban és a daganatos betegségekben.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kecskesajtos szürkemarha-hamburger házi szörppel

Hiánypótló rendezvénynek adott otthont a Szentendrei-szigeten található Tahitótfalu, ahol az első Tanyán élő családok országos találkozójára került sor. A Magyar Családi Gazdaság és az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány által rendezett eseményre az ország minden tájáról érkeztek tanyán élő családok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017