Két új Michelin-csillagos étterme van a fővárosnak

Pompás hírt kaptak a magyar gasztronómiában dolgozók: az Essência és a Salt éttermeket egyaránt egy Michelin-csillaggal tüntették ki. A plate, azaz ajánlott kategória hat új étteremmel bővült, ami a nehéz helyzetű fővárosi gasztronómia életében hatalmas siker. Ugyanakkor nincs már Bib Gourmand minősítésű étterme a városnak, ahogy a vidéki vendéglátásnak is tovább kell várni az első elismerésre. 

Cikk folytatása

Ismerje fel a vendég az otthoni lecsó ízét!

Köveskál határában járunk, a távolban a Hegyestű bazaltoszlopai sejlenek fel, a magasban egy ragadozó madár vitorlázik. A Káli Gourmet előtt szénabálák sárgállanak, a kertben kakukkfű, menta, meggybabér, színes virágok illatoznak. Beljebb lépve a fedett teraszra egy régi sublótot fedezünk fel, fiókjaiból eper kandikál ki. Csönd van, béke és nyugalom. A változatos, helyi alapanyagokat használó konyha a ráadás.

Cikk folytatása

Málnaálom balatoni panorámával

Precíz konyha, jó borok, fenséges kilátás, mit kívánhatna még a vendég, ha a Balatonhoz érkezik? A csopaki Szent Donát Borkúriában egy helyen találhatjuk meg mindezt, kiegészítve a jó levegővel, a pompás elhelyezkedéssel és a csönddel. S egy csipet halk dzsesszel.

Cikk folytatása

Ínyenc fogások madárdal kísérettel

Olykor olyan vidékeken is rábukkanhatunk jó minőséget kínáló éttermekre, ahol előzetesen arra nem számítanánk. Szerencsére, hisz az lenne az ideális, ha minden járásban lenne legalább egy jó hely, ahová bátran, bármikor beülhet egy család étkezni, mert biztos lehet benne, hogy nem csalatkozik. Ilyen hely a Vadvirág Kozárdon, ami minden bizonnyal a pásztói járás legjobb helye.

Cikk folytatása

Négy az egyben Hosszúhetényben

Új koncepcióval várja a vendégeket a Baranya megyei Hosszúhetényben működő Hosszú Tányér Gourmet-udvar. A váltás elsődleges célja, hogy kiaknázzák a környékbeli alapanyagokkal dolgozó konyhában rejlő lehetőségeket. Tartsanak velünk, fedezzék fel a hetényi négyes ikreket, az egymást kiegészítő, de saját arculattal rendelkező Hosszú-helyet. 

Cikk folytatása

Pimasz és elegáns – Duck You

Az újraéledő hazai gasztronómia máris egy kivételes kezdeményezéssel gazdagodott. A budai Gléda tulajdonosai a koronavírus-járvány miatt elrendelt bezárás hónapjaiban sem tétlenkedtek, és egy food trucot építtettek maguknak, amellyel őszig a Tisza-tóra látogató nyaralókat boldogítják. A furgon ráadásul különlegességet kínál majd: grillkacsát, valamint egyéb kacsaságokat.

Cikk folytatása

Sajtok, koktélok, desszertek is izgalmasak füsttel ízesítve

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a füstölőpisztoly, vagyis a Smoking Gun, amivel különféle konyhai fogásokat vagy italokat tehetjük még különlegesebbé, illetve karakteresebbé. Egy ideális füstölőpisztollyal akár kétféle erősségű füstáramlás is megvalósítható és az ételek minimális szellőztetési idő után azonnal fogyaszthatók.

Cikk folytatása

Nyithatnak a teraszok!

Hosszú zárva tartás után hamarosan megnyithatnak a vendéglátóegységek teraszai – jelentette be a kormány. A belső helyiségeket egyelőre továbbra sem fogadhatnak vendégeket. A mögöttünk hagyott majdnem félévhez képest a döntés nagy előrelépést jelent, ami a rohamtempóban zajló védőoltásnak is köszönhető.

Cikk folytatása

Világhírű séf nyit éttermet a belvárosi palotában

A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck. A Michelin-csillagos osztrák sztárséf 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét, a Budapesten nyíló étteremmel az a célja, hogy új gasztronómiai kultúrával gazdagítsa a magyar fővárost, ötvözve a séf konyhaművészetét a tehetséges hazai szakácsok tudásával, a magyar hagyományokkal és a helyi alapanyagokkal.

Cikk folytatása

Kifli Bisztró: étterem otthon

Mindenki nehezen viseli a jelenlegi helyzetet, ami annak is köszönhető, hogy az embereknek a korábban megszokott, munka utáni kikapcsolódást jelentő programokról le kellett mondaniuk, így például a kedvenc éttermük meglátogatását. Erre a helyzetre keresett megoldást az ismert online szupermarket, íme a Kifli Bisztró.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017