Feke Zoltán: "A penge élén táncolunk"

Ha kell, egyedül főz meg minden ételt és viszi a hátán saját vállalkozását. Feke Zoltán, a többszörös Bib Gourmand-díjas Petrus tulajdonos-séfje nem arról híres, hogy menekül a munka előtt, ám a koronavírus-járvány még őt is próbára tette. Nem adta fel, újabb és újabb terveken töri a fejét, hamarosan például food truckot nyit az étterme kirakatában. És osztrigát kínál majd pezsgővel.

Cikk folytatása

Kacsamájcsiga szarvasgombával

Fehérvár belvárosában áll egy középkori alapokon nyugvó ház, amely igazi kincseket rejt. Nemcsak a több helyen látható eredeti kő- és téglafalazat, oszlopok, boltívek látványára gondolunk, hanem az épületben működő 67Sigma étteremre. A szarvasgombával bolondított kacsamájat egy darabig biztosan nem feledjük.

Cikk folytatása

Tovább, Lyon felé!

Kilencedik helyen végzett Veres István a Bocuse d’Or európai selejtezőjén Tallinban, ezzel részt vehet a jövő évi világdöntőn. Az erdélyi séf tányérjain több Erdélyre jellemző étel és alapanyag is megjelent. Az idei mezőny a koronavírus miatt foghíjas volt, korábban négy ország is lemondott a szereplés lehetőségéről.

Cikk folytatása

Szenved, de küzd a vendéglátás

Kihalt Budapest belvárosa. A környezetvédők talán még örülhetnek is a hírnek, ám a vendéglátó szakma romokban hever a turisták elmaradása miatt. Akadnak azért, többen is, akik fogukat összeszorítva minden nap kinyitnak, még akkor is, ha tudják, alig van értelme. Értük írtuk e riportot, budapesti mini ebédmenüs körképünket.

Cikk folytatása

Turbolyás medencében lubickoló gomba

Sokakat meglepett, amikor Michelin-csillagos étterem séfjeként Pesti István elhagyta addigi munkahelyét, és vidéken kezdett új életet. Pedig – ahogy az hamarosan ki fog derülni az olvasónak – jól döntött. Szabadon szárnyalhat fantáziája, úgy és azt alkot, ahogy akar. S hogy milyen étteremmé formálódott a keze alatt a tatai Platán? Ahogy a Michelin Guide írja: „Megér egy kitérőt”.

Cikk folytatása

Történész vacsoraest spanyol ételekkel

Nagy sikert aratott az El Asador de Pata Negra étteremben tartott Spanyol vacsoraest & Late Night Show, ahol minőségi spanyol ételeket és italokat kóstolhattak a vendégek, izgalmas történeti előadással fűszerezve. A közönség mintha Spanyolországba csöppent volna, úgy élvezhette a mediterrán hangulatot. Az Instant Nights rendezvénysorozat keretein belül ezúttal Katona Csaba történész partnere Kerékgyártó Zoltán, executive chef, a helyszín konyhafőnöke volt.

Cikk folytatása

Medvefalka csábítja étterembe a vendégeket

A ZONA éttermet ellepték a mackók! Persze nem a veszedelmes erdei fenevadak, hanem aranybarna plüssmacik. A medvékből álló társaság gyakorta ücsörög az étterem látványteraszán, „élvezik” a vénasszonyok nyarát, és egyszeribe róluk és a vendéglátóhelyről beszél az egész város.

Cikk folytatása

Süllőpofa és az álomszerű pecsenyelé

A veszprémi Gusto13 Bistro & Delicate nem operál vendégmegfőző trükkökkel, szemkápráztató külcsínnel, ellenben biztosak lehetünk benne, hogy amit rendelünk, az ízletes lesz. A napokban a hetente változó ebédmenüjüket teszteltük, ami alapján az éttermet meleg szívvel ajánljuk mindenkinek, aki a városba látogat.

Cikk folytatása

Amikor a hazai pálya az „idegen”

A sok kedvező Gourmet fesztiválos tapasztalat után kétszer jártunk két év alatt a soproni Erhardtban, ám mindkét alkalommal rendszerszintű hibákat fedeztünk fel, hűvös kiszolgálás mellett. Hiábavalók a vezetés jó elgondolásai, előremutató kreációi, ha a személyzet – úgy tűnik – nem fordít elég figyelmet a megvalósításra. Vérzett a szívünk, amikor távoztunk.

Cikk folytatása

Retro ökör totyogós palacsintával

Pazar látvány, finom ételek, szívélyes kiszolgálás – kívánhatna-e többet az étterembe térő vendég? A vonyarcvashegyi Bock Bisztróban mindezek teljesülnek, hiszen a domboldalban fekvő vendéglő teraszáról mesés kilátás nyílik a Balatonra, a jól elkészített ételek pedig garantálják, hogy nem csalódik majd az éhes vándor.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017