Halászlé egy másik univerzumból

A jövőben nagyon meg kell harcolni a magyar vendégekért – hangsúlyozta portálunknak adott interjújában Lutz Lajos, a Párisi Passage Café & Brasserie nemrégiben kinevezett executive séfje. Szeretné, hogy a magyar vendégek is bátran beüljenek a passzázsba, ezért teljesen megreformálja a neves szálloda éttermi kínálatát. Meg van róla győződve: a magyar gasztronómia jó úton halad, és szíve szerint több Michelin-csillagot osztana ki a jelenlegi hatnál.

Cikk folytatása

Gyomnövényből is lehet jó ételt készíteni

A lebukó nap vöröslő korongja lilára festi az égbolt peremét, a környéket betölti a mezei virágok illata, jószágok szagát hordja a szellő. Érezzük a nagymama pitéjének aromáját, a gyermekkor csodás pillanatait. El tudják képzelni, hogy valaki mindezt pusztán a főztjével képes előidézni? Tóth Szilárd, a Salt séfje és csapata képes rá. Nem hiszi? Tartson velünk!

Cikk folytatása

Tökéletes lecsó egy falatnyi "óceánnal"

Alig vártuk, hogy megnyisson Tiago Sabarigo új projektje, az Essência Restaurant – Tiago & Éva. A pesti gasztrosétányon, a Sas utcában található étteremben nem is kellett csalódnunk: olyan profi, amennyire csak lehet, minden a helyén, stílusos, kedves. Az ízek pedig?! Valahogy így képzeltük el. És életünk legjobb lecsóját is itt sikerült elfogyasztanunk.

Cikk folytatása

„Mindenki vágyik a Michelin-csillagra!”

Magyarországon ritka, hogy harminc éven át ugyanazon a helyen, ugyanazok tulajdonában, ugyanazon koncepció mentén tartson nyitva egy étterem. Még akkor is, ha kínálatuk speciális, az orosz konyha remekeivel és pompás kaviárválasztékkal várják a vendégeket. A 30. születésnapját ünneplő Arany Kaviárban jártunk, ahol megtudtuk, miért orosz ételeket kínál az étterem, s hogy tudott talpon maradni a kilencvenes évek óta.

Cikk folytatása

Továbbra is hat Michelin-csillagos éttermünk van

A Michelin bemutatta az új Main Cities of Europe elnevezésű katalógusát, amelyből kiderült, hogy az Onyx megtartotta két csillagát, míg a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel és a Stand megőrizte korábban kiérdemelt egy csillagát. Ugyanakkor két Bib Gourmand minősítést elveszítettünk a fővárosban, csak a Petrus tudta megtartani a gumifigurás megkülönböztetését.

Cikk folytatása

Hawaii fogással csábít az új Bigfish

Budapest legjobb bajai halászleve nálunk készül – jelentette ki Palotás Péter, a Budaörsi Halpiac és a Bigfish éttermek tulajdonosa, akit annak kapcsán kerestünk fel, hogy a Traktor étterem helyén egy újabb halas egységet nyitott. Talán meglepő, de tapasztalata alapján a járvány ideje alatt hatalmas érdeklődés mutatkozott a tengeri halak iránt, halpiacukat szinte be sem tudták zárni.

Cikk folytatása

A kontaktgrillen a húsok tökéletesen megőrzik ízüket

A kellemes idő beköszöntével és a hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet az otthoni grillezéshez. A sütögetés mellett szól az is, hogy az új koronavírus-járvány miatt most még többet vannak együtt a családok. Örök kérdés, hogy faszenes vagy elektromos grillt használjunk? Íme, néhány érv és tipp az elektromos mellett.

Cikk folytatása

Varázsdobozban kokettál az eper a pisztránggal

A kijárási korlátozások kihirdetése után nem gondoltuk volna, hogy a négy fal közé zárva is igazi gourmet élményben lehet majd részünk. Pedig így történt, a belvárosi Laurel jóvoltából egy több fogásos fine dining vacsorát költhettünk el, amiben a legjobb az volt, hogy készítésében, tálalásában mi magunk is részt vehettünk.

Cikk folytatása

Házhoz viszik a Laurel érzést

Mede Ádám séf és a csapata egy olyan „utazóbőröndöt” álmodott meg, amely magában rejti a Laurel ízeit és különleges élményt nyújt. A stílusosan Silentiumra keresztelt menüben pisztrángot, kacsát és marhát is kóstolhatnak a megrendelők, ráadásul egy csavarnak köszönhetően ingyen.

Cikk folytatása

A jövő a tét!

Jelen helyzetben nem lehet vitás, hogy minden figyelem az egészségügyben keményen dolgozó szakemberek felé irányul, hogy küzdelmükhöz minden támogatást meg kell adnunk. Ma őket kell mindenkinek segíteni! Ez a cikk mégsem csupán róluk szól, portálunk jellegéből adódóan mi egy másik szegmens képviselőire is felhívjuk a volt és leendő vendégek figyelmét. A vendéglátók – amellett, hogy többen támogatják az egészségügy dolgozóit – a jövőjükért küzdenek.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017