Michelin-csillagos trojka az élen

A budapesti Stand lett az év étterme – a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint. Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán kiderült, hogy a cégnél az encsi Anyukám mondta érdemelte ki a legjobb vidéki étterem címet, míg az év szakácsa Mészáros Ádám, az Onyx séfje lett.

 

A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz legjobb éttermeinek listáját a Szulló szabona és Széll Tamás vezette Stand étterem vezeti, mögötte a második (ugyanannyi ponttal) a két Michelin-csillagos Onyx végzett. A harmadik helyre a 2019-ben csillagot szerző Babel futott be. Magyarország top 10+2 éttermének lajstromán a negyedik a tavaly ősszel nyitott SALT (amely egyúttal az Év Innovatív Konyhája Díj nyertese is lett), majd két Michelin-csillagos étterem következik, az ötödik helyen a Borkonyha, hatodikon a Costes.

babel 082

Hetedik lett a Pasztell (amely egyben az Év Legígéretesebb Étterme Díj birtokosává is vált), nyolcadik a Michelin-csillagos Costes Downtown, kilencedik a St. Andrea, tizedik pedig a Textúra lett. A plusz1 helyet Szulló Szabináék másik egysége, a Stand25, míg a plusz2 helyet az Arany Kaviár szerezte meg. A felsorolt vendéglátóhelyek egytől egyik Budapesten találhatók.

st andrea 01

A legjobb vidéki étterem az encsi Anyukám mondta lett. Az Év szerethető Étterme Díjat a Két Szerecsen Bisztró nyerte el. Év Ifjú Séftehetsége elismerést a Laurel Budapest fiatal séfje, Mede Ádám nyerte el. Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a Freyja – the croissont story csapata vihette haza, míg az Év Cukrászdája Díjat a váci Mihályi Patisserie kapta. Az Év Koktélbárja Díjjal a Boutiq’Bart jutalmazták, míg életmű díjat kapott Pergel József a Déryné Bisztróból.

déryné 05

A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz jelenleg egyetlen olyan magyar szakmai kiadvány, amelynek összeállítását az egész országra kiterjedő tesztelések előznek meg – áll a cég honlapján. A Dining Guide minden évben végigkóstolja a magyar éttermeket, majd a végső lista kialakításához külföldi szakember segítségét kérik. Idén az olasz Fausto Arrighire esett a választásuk, aki több évtizeden keresztül ült az olaszországi Michelin-kalauz igazgatói székében.

 

Copyright PuzzleMedia 2017