Pimasz és elegáns – Duck You

Az újraéledő hazai gasztronómia máris egy kivételes kezdeményezéssel gazdagodott. A budai Gléda tulajdonosai a koronavírus-járvány miatt elrendelt bezárás hónapjaiban sem tétlenkedtek, és egy food trucot építtettek maguknak, amellyel őszig a Tisza-tóra látogató nyaralókat boldogítják. A furgon ráadásul különlegességet kínál majd: grillkacsát, valamint egyéb kacsaságokat.

Cikk folytatása

Sajtok, koktélok, desszertek is izgalmasak füsttel ízesítve

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a füstölőpisztoly, vagyis a Smoking Gun, amivel különféle konyhai fogásokat vagy italokat tehetjük még különlegesebbé, illetve karakteresebbé. Egy ideális füstölőpisztollyal akár kétféle erősségű füstáramlás is megvalósítható és az ételek minimális szellőztetési idő után azonnal fogyaszthatók.

Cikk folytatása

Nyithatnak a teraszok!

Hosszú zárva tartás után hamarosan megnyithatnak a vendéglátóegységek teraszai – jelentette be a kormány. A belső helyiségeket egyelőre továbbra sem fogadhatnak vendégeket. A mögöttünk hagyott majdnem félévhez képest a döntés nagy előrelépést jelent, ami a rohamtempóban zajló védőoltásnak is köszönhető.

Cikk folytatása

Világhírű séf nyit éttermet a belvárosi palotában

A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck. A Michelin-csillagos osztrák sztárséf 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét, a Budapesten nyíló étteremmel az a célja, hogy új gasztronómiai kultúrával gazdagítsa a magyar fővárost, ötvözve a séf konyhaművészetét a tehetséges hazai szakácsok tudásával, a magyar hagyományokkal és a helyi alapanyagokkal.

Cikk folytatása

Kifli Bisztró: étterem otthon

Mindenki nehezen viseli a jelenlegi helyzetet, ami annak is köszönhető, hogy az embereknek a korábban megszokott, munka utáni kikapcsolódást jelentő programokról le kellett mondaniuk, így például a kedvenc éttermük meglátogatását. Erre a helyzetre keresett megoldást az ismert online szupermarket, íme a Kifli Bisztró.

Cikk folytatása

Portugál ízek házhoz szállítva

Az idén júniusban nyitott Essência Restaurant Budapest – Tiago & Éva csapata mindent megtesz a túlélésért és a pozitív hangulatért ebben a nehéz időszakban is. A COVID-helyzetben házhozszállítást vállalnak, de akár ki is települnek egy vacsoráraa megrendelőhöz. Emellett igazi portugál street food hangulatot is varázsolnak Budapest belvárosába.

Cikk folytatása

Karácsonyi csomaggal jelentkezett a Salt

A fővárosi Saltnál a korlátozások után sem állt meg az élet, kitartanak továbbra is dolgoznak és gondolkodnak. Újra kinyitották a Salt Delit, amelynek bővítették a kínálatát is. Ezen kívül extra ünnepi csomagokkal, karácsonyi ajándékötletekkel és privát vacsorával is készülnek.

Cikk folytatása

Látogatás húsmennyországban

Gödöllő centrumától és a HÉV-vonaltól nem messze áll egy villa. Fehér és drapp falaival olyan, akár egy mesebeli kiskastély. Hatalmas emeleti ablaka alatt a Rub & Roll Villa felirat világít, ami sejteti: belépve nem letűnt korok kissé avítt kiállítása vár a vendégre. Helyette hamburgerek, steakek és mennyei BBQ-húsok világába válthatunk belépőt. És ez csak a kezdet.

Cikk folytatása

Feke Zoltán: "A penge élén táncolunk"

Ha kell, egyedül főz meg minden ételt és viszi a hátán saját vállalkozását. Feke Zoltán, a többszörös Bib Gourmand-díjas Petrus tulajdonos-séfje nem arról híres, hogy menekül a munka előtt, ám a koronavírus-járvány még őt is próbára tette. Nem adta fel, újabb és újabb terveken töri a fejét, hamarosan például food truckot nyit az étterme kirakatában. És osztrigát kínál majd pezsgővel.

Cikk folytatása

Kacsamájcsiga szarvasgombával

Fehérvár belvárosában áll egy középkori alapokon nyugvó ház, amely igazi kincseket rejt. Nemcsak a több helyen látható eredeti kő- és téglafalazat, oszlopok, boltívek látványára gondolunk, hanem az épületben működő 67Sigma étteremre. A szarvasgombával bolondított kacsamájat egy darabig biztosan nem feledjük.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017