Skip to main content

Naponta 800 liter meleg ételt osztanak Budapesten

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

A Krisna-hívők folytatják ételosztásukat, már az egészségügyi dolgozóknak is juttatnak meleg ételt. Emellett az elkövetkező hetekben tízezer darab védőmaszkot osztanak szét az országban. Elsősorban a rászoruló lakosságot kívánják támogatni a mosható maszkokkal, de a hivatásos állománynak és kórházi dolgozóknak is juttatnak belőlük igény szerint.

Amellett, hogy az Ételt az Életért Program továbbra is fenntartja a megszokott helyszíneken zajló ételosztásokat, már a sürgősségi ellátásban résztvevőket is támogatják meleg ebéd kiszállításával. Így a Krisna-hívők Jahn Ferenc Dél-pesti és a váci Jávorszki Ödön Kórház sürgősségi osztályának orvosait és nővéreit, valamint a Dunakeszi Mentőállomás dolgozóit is ellátják. Csak a budapesti konyhán jelenleg napi 800 liter étel készül.

etelosztas krisna 03

A fokozott higiéniás és fertőtlenítési eljárások mellett zajló ételosztásokon minden munkanapon meleg ételhez és kiegészítő élelmiszerekhez juthatnak a rászorulók, akik között a kialakult járványügyi helyzet miatt megjelentek az állásukat vesztett, és más okból anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe került emberek is.

Az ételre és segítségre szorulókat a fővárosban minden esetben a népligeti osztópontra irányítják, ahol minden hétköznap 12:00-13:00 között szolgálják ki az érkezőket. A vendégektől azt kérik a szervezők, hogy tartsanak egymástól 2-3 méteres távolságot a sorban. A programra több új önkéntes is jelentkezett, eddig jellemzően a kulturális élet szereplői közül.

etelosztas krisna 01

Az ételosztás mellett az elkövetkező hetekben tízezer darab védőmaszkot osztanak szét az országban. Elsősorban a rászoruló lakosságot kívánják támogatni a mosható maszkokkal, ugyanakkor a hivatásos állománynak és a kórházi dolgozóknak is juttatnak belőlük igény szerint.

Fotó: Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége - Iskcon Hungary

 

Címkefelhő