Skip to main content

Készüljünk a nyárra magabiztosan!

| Sárréti Anita | Fitt és fenntartható

A FittMóka zenés torna áttért az online térbe, így akár az egész család együtt mozoghat. A FittTündér, Kozma Zsuzsa egészségmegőrző tornavideóival „ép testben ép lélek” jelmondattal segít a nagyszülőknek, szülőknek, gyerekeknek életerősnek maradni a karanténban ideje alatt is.

 

Sokáig voltunk (a főváros környékén régóta vagyunk) bezárva, így nem csoda, ha elszoktunk a rendszeres testmozgástól, nagy sétáktól, és a busz után sem kellett rohannunk. Ezért is kell kiemelt figyelmet fordítanunk az egészséges életmódra, hogy még inkább visszanyerjük formánkat, kirobbanó formában kerüljünk.
fittmoka 01

Mindig nagyon fontos a rendszeres testedzés és a tudatos táplálkozás – tanácsolja Kozma Zsuzsa, aerobic és személyi edző, hogyan tartsuk kordában vagy éppen vezessük le a felesleges energiát, adjuk le a fölös súlyt, zsírtartalékot. – Az aktív élet jót tesz a szervezetünknek, és boldognak érezzük tőle magunkat. A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás a testnek és léleknek kitűnő állapotot biztosít – tette hozzá Kozma Zsuzsa.
fittmoka 03

Hangsúlyozta, hogy a napi minimum 30 perces edzés során felszabaduló endorfintól boldogság és nyugalom árasztja el testünket, lelkünket és fennmarad az egészséges testsúly is. A legfontosabb, hogy a tudatos táplálkozással együtt sok betegség is megelőzhető, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, csontritkulás. Lényeges, hogy jó minőségű és változatos ételeket fogyasszunk, többször keveset. Figyeljünk a rendszeres víz fogyasztására is!
fittmoka 02Egyszerű feladatokkal sokat tehetünk egészségünkért: szobában végezhető a step padra lépkedés, a szobakerékpározás, az aerobikozás az izomcsoportoknak és a szívünknek is jót tesz. Súlyzós edzéssel minden izomzatot erősítünk, és az erős izom védi az ízületeinket a sérülékenységtől, és az alakunk is formálódik. Emellett fontos a test rugalmassága, és ehhez kellenek a nyújtó gyakorlatok. 

További információért KATTINTSON IDE 

Címkefelhő