A magyarok tálja lett a legszebb
A legszebb tál különdíját szerezte meg a magyar csapat a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen. A Kelemen Roland, Fodor Noel, Szabó László, Dalnoki Bence összetételű egység összességében a 13. helyen végzett. A versenyt a házigazda franciák nyerték meg.
A legendás Paul Bocuse, a verseny megálmodójának szűkebb pátriájában megrendezett versenyt a hazai pályán induló franciák nyerték, a második helyet a dánok, míg a harmadikat a svédek szerezték meg. A versenyben minden földrészt képviselve 24 csapat vett részt. A magyar egységet nyolc európai nemzetnek sikerült megelőznie. A legszebb tányér különdíját Norvégia, a legszebb tálalásét Magyarország kapta.
A magyar csapat versenymunkája
Csapatunkat Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Sóstó séfhelyettese és Fodor Noel commis (segítő) alkották, a coach Szabó László, a csapatvezető, Dalnoki Bence, a Stand sous séfje volt, utóbbi két éve harmadik helyen végzett a versenyben. Kelemen Roland egy debreceni szakácsiskolában tanult, majd a hajdúszoboszlói Hotel Hunguestben kezdett dolgozni. Sok tapasztalatot gyűjtött különböző szállodákban, mielőtt 2019-ben először elindult a verseny magyar selejtezőjében, ahol azonban rögtön második lett. Harmadik nekifutásra sikerült megnyernie a magyar selejtezőt. 
A magyar csapat, jobb szélen Kelemen Roland
A döntőn kétféle ételt kellett a csapatoknak elkészíteni. A magyarok a The Hungarian Feast (vagyis magyar lakoma) tállal készültek. A tál tartalmazott faszénen grillezett szarvasgerincet libamájjal és fűszernövényekkel; bélszínt, vajban pirított kovászos tésztával; szarvaspitét vadász módra a magyar erdő kincseivel; meggyet vilmoskörtés chutney-val; tokaji borral készített szarvasjus-t; erdei gombás raviolit kerti zöldségekkel, valamint Oolong teával készített őzhúslevest.
A Celery Kingdom (azaz Zeller Királyság) versenymű magába foglalat vajban párolt homárt sós citrommal és aromás fűszerekkel; friss zellersalátát gombakaviárral; arany zellerkrokettet, friss fűszerekkel, illetve zellerpürét, csicsóka- és homársabayonnal.
A győztes francia csapat egyik versenymunkája
A franciák taroltak a versenyen, hiszen a legjobb commis díját is a hazaiak szakácsa, Camille Pigot nyerte. A társadalmi elkötelezettség díját Chile és Új-Zéland kapta.
Fotó: Bocuse d'Or