Fő tartalom átugrása

Pulykás burgerrel ünnepel a Bamba Marha

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Tizedik születésnapját új arculattal és megújult étlappal ünnepli a Bamba Marha. A csapat egy különleges együttműködéssel is készült: a Gallioval közösen megálmodott Bamba Pulyka Burgerrel, ami egyben a hónap ajánlata. Az új burger premierjére az Astoriánál található Bamba Marha Burger Bárban került sor, ahol a lánc az egyedi fűszerezésű pulykás kollaboráció mellett bemutatta megújult arculatát, friss étlapját is.

 

Különleges ajánlattal jelentkezett a Bamba Marha Burger: a Gallio prémium pulykahússal készülő „hónap ajánlatával”, a Bamba Pulyka Burgerrel, ami novemberben lesz kapható a lánc éttermeiben. Az új kreációt exkluzív kóstoló keretében mutatták be a sajtónak. A meglepő, de nem unikális együttműködés (Jancsa Jani elmondása szerint a tízes évek második felében ugyanis volt már pulykás Bamba burger) az egészséges, fenntartható, jó minőségű magyar pulykahúsra és egyéb alapanyagok fontosságára, valamint a kreatív burgerezésre is felhívja a figyelmet.bamba 06„Számunkra a legfontosabb az ételeink minősége, valamint a boldog, elégedett és visszatérő vendégeink. Az ikonikus Bamba Burgerek mellett minden hónapban új, izgalmas ajánlatokkal várjuk a hozzánk betérőket” – mondta az eseményen Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger kulináris vezetője hozzátéve, hogy a Bamba Pulyka Burger a kreativitás és a minőség találkozásaként született meg, amelyhez az inspirációt láncnak a Gallio pulykahús adta.

A pulykahús sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú, mégis zamatos és szaftos, hívta fel a figyelmet a pulykahús kedvező élettani hatásaira Nagy Erzsébet, a GALLICOOP marketingvezetője. Ismertette: a pulykahúsban található értékes B-vitaminok, a szelén, a cink és az esszenciális aminosavak hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, miközben változatossá, fenntarthatóvá és könnyeddé teszik az étrendet.bamba 03A pulyka vörös (comb) és fehér (mell) húsrészekkel egyaránt rendelkezik, sokoldalúságát jól mutatja, hogy nemcsak grillezve vagy sütve, hanem darálva, párolva, fűszeresen vagy édesebb ízvilágban is kitűnő. Vagyis jól beilleszthető a modern és a klasszikus ételekbe egyaránt.

„A szarvasi GALLICOOP számára a legfontosabb, hogy a fogyasztói minden alkalommal megbízható minőségű, friss pulykahúst kapjanak, amit innovatív, változatos és élvezetes formában készíthetnek el. Örülünk, hogy a Gallio Prémium termékcsaládunk segítségével és a Bamba Marha Burgerrel együttműködve olyan új burger születhetett meg, ami a gasztronómiai kíváncsiságot és az újító gondolkodást ötvözi. Közös célunk, hogy megmutassuk: az együttműködés és a nyitottság nagyszerű élményeket teremthet” – emelte ki az Nagy Erzsébet.bamba 01 A Bamba Marha Burger idén tizedik születésnapját ünnepli, a burgerlánc a kerek évfordulót új arculattal, megújított üzletdizájnnal és bővülő étlappal koronázza meg: többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos helyszíneken habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot.

És hogy milyen az kreáció? A Bamba Pulyka Burger buciból, pulykahúspogácsából, brie sajtból, zsályás-diós majonézből, fahéjjal grillezett baconből, áfonyadzsemből, pirított hagymából és ropogós római salátából áll. Szokatlan és a vendéget azonnal kíváncsivá tevő alapanyagok.bamba 05 A Gourmet Riporter az elsők között kóstolhatta meg a pulykás burgert, benyomásaink többnyire kedvezők. Ám hogy ne csak a mi véleményünk álljon itt, rögtönzött közvéleménykutatást tartottunk, amelynek eredményét most közreadjuk.

Pozitívumként értékelték a megkérdezettek, hogy a zsömle légies, a hús könnyedebb, mint a marha. Egyeseknek kicsit vastagnak, illetve szárazabbnak tűnt a pulykahús a marhával összevetve, illetve – vélhetően a bacon miatt – picit sósnak érezték a kompozíciót. Többen is kiemelték ugyanakkor, hogy ravasz a fűszerezés, jól érezhető a fahéj, a dió, a sajt.bamba 04 Az áfonyadzsem megosztotta a válaszadókat, akadt, aki kifejezetten ezt a komponenst emelte ki, más elhagyta volna. Összességében a megkérdezett kollégák különlegesnek és igen laktatónak tartották a burgert. A menüben kért hamburger mellé természetesen csónakburgonya és szósz is jár.

Kedves gesztus, hogy a Bamba Marha Burger nem őrzi féltve a pulykás verzió receptjét, meg is osztották.

A Bamba Pulyka Burger receptje

Hozzávalók (4 adaghoz)
• 4 db burgerzsemle
• 500 g Gallio pulyka darált hús
• 140 g brie sajt
• 8 szelet bacon
• 8 g őrölt fahéj
• 120 g római saláta
• 100 g pirított hagyma
• 80 g áfonyadzsem
• 100 g majonéz
• 30 g darált dióbél
• 2 g szárított, aprított zsálya

A zsályás-diós majonéz elkészítése nem bonyolult, egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát. A következő lépés, hogy a baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.

A Bamba Pulyka Burger készítése során pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg a már kikevert, zsályás-diós majonézzel (nagyjából 25 gr szükséges a művelethez). Tegyünk rá a megkent zsömlére egy adag római salátát (kb. 30 g). A darált húsból formázzunk 4 darab pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, és helyezzük a ráolvasztott brie sajttal együtt a salátára. Jöhet rá két szelet fahéjjal grillezett bacon. Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g). Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g), és helyezzük rá a pirított zsemle tetejét. Jó étvágyat!

 

Fotó: Bamba Marha; GR