Pulykás burgerrel ünnepel a Bamba Marha
Tizedik születésnapját új arculattal és megújult étlappal ünnepli a Bamba Marha. A csapat egy különleges együttműködéssel is készült: a Gallioval közösen megálmodott Bamba Pulyka Burgerrel, ami egyben a hónap ajánlata. Az új burger premierjére az Astoriánál található Bamba Marha Burger Bárban került sor, ahol a lánc az egyedi fűszerezésű pulykás kollaboráció mellett bemutatta megújult arculatát, friss étlapját is.
Különleges ajánlattal jelentkezett a Bamba Marha Burger: a Gallio prémium pulykahússal készülő „hónap ajánlatával”, a Bamba Pulyka Burgerrel, ami novemberben lesz kapható a lánc éttermeiben. Az új kreációt exkluzív kóstoló keretében mutatták be a sajtónak. A meglepő, de nem unikális együttműködés (Jancsa Jani elmondása szerint a tízes évek második felében ugyanis volt már pulykás Bamba burger) az egészséges, fenntartható, jó minőségű magyar pulykahúsra és egyéb alapanyagok fontosságára, valamint a kreatív burgerezésre is felhívja a figyelmet.
„Számunkra a legfontosabb az ételeink minősége, valamint a boldog, elégedett és visszatérő vendégeink. Az ikonikus Bamba Burgerek mellett minden hónapban új, izgalmas ajánlatokkal várjuk a hozzánk betérőket” – mondta az eseményen Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger kulináris vezetője hozzátéve, hogy a Bamba Pulyka Burger a kreativitás és a minőség találkozásaként született meg, amelyhez az inspirációt láncnak a Gallio pulykahús adta.
A pulykahús sovány, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú, mégis zamatos és szaftos, hívta fel a figyelmet a pulykahús kedvező élettani hatásaira Nagy Erzsébet, a GALLICOOP marketingvezetője. Ismertette: a pulykahúsban található értékes B-vitaminok, a szelén, a cink és az esszenciális aminosavak hozzájárulnak az egészséges életmódhoz, miközben változatossá, fenntarthatóvá és könnyeddé teszik az étrendet.
A pulyka vörös (comb) és fehér (mell) húsrészekkel egyaránt rendelkezik, sokoldalúságát jól mutatja, hogy nemcsak grillezve vagy sütve, hanem darálva, párolva, fűszeresen vagy édesebb ízvilágban is kitűnő. Vagyis jól beilleszthető a modern és a klasszikus ételekbe egyaránt.
„A szarvasi GALLICOOP számára a legfontosabb, hogy a fogyasztói minden alkalommal megbízható minőségű, friss pulykahúst kapjanak, amit innovatív, változatos és élvezetes formában készíthetnek el. Örülünk, hogy a Gallio Prémium termékcsaládunk segítségével és a Bamba Marha Burgerrel együttműködve olyan új burger születhetett meg, ami a gasztronómiai kíváncsiságot és az újító gondolkodást ötvözi. Közös célunk, hogy megmutassuk: az együttműködés és a nyitottság nagyszerű élményeket teremthet” – emelte ki az Nagy Erzsébet.
A Bamba Marha Burger idén tizedik születésnapját ünnepli, a burgerlánc a kerek évfordulót új arculattal, megújított üzletdizájnnal és bővülő étlappal koronázza meg: többféle új burger, ropogós-sajtszószos köret és bizonyos helyszíneken habos milkshake-ek gazdagítják a kínálatot.
És hogy milyen az kreáció? A Bamba Pulyka Burger buciból, pulykahúspogácsából, brie sajtból, zsályás-diós majonézből, fahéjjal grillezett baconből, áfonyadzsemből, pirított hagymából és ropogós római salátából áll. Szokatlan és a vendéget azonnal kíváncsivá tevő alapanyagok.
A Gourmet Riporter az elsők között kóstolhatta meg a pulykás burgert, benyomásaink többnyire kedvezők. Ám hogy ne csak a mi véleményünk álljon itt, rögtönzött közvéleménykutatást tartottunk, amelynek eredményét most közreadjuk.
Pozitívumként értékelték a megkérdezettek, hogy a zsömle légies, a hús könnyedebb, mint a marha. Egyeseknek kicsit vastagnak, illetve szárazabbnak tűnt a pulykahús a marhával összevetve, illetve – vélhetően a bacon miatt – picit sósnak érezték a kompozíciót. Többen is kiemelték ugyanakkor, hogy ravasz a fűszerezés, jól érezhető a fahéj, a dió, a sajt.
Az áfonyadzsem megosztotta a válaszadókat, akadt, aki kifejezetten ezt a komponenst emelte ki, más elhagyta volna. Összességében a megkérdezett kollégák különlegesnek és igen laktatónak tartották a burgert. A menüben kért hamburger mellé természetesen csónakburgonya és szósz is jár.
Kedves gesztus, hogy a Bamba Marha Burger nem őrzi féltve a pulykás verzió receptjét, meg is osztották.
A Bamba Pulyka Burger receptje
Hozzávalók (4 adaghoz)
• 4 db burgerzsemle
• 500 g Gallio pulyka darált hús
• 140 g brie sajt
• 8 szelet bacon
• 8 g őrölt fahéj
• 120 g római saláta
• 100 g pirított hagyma
• 80 g áfonyadzsem
• 100 g majonéz
• 30 g darált dióbél
• 2 g szárított, aprított zsálya
A zsályás-diós majonéz elkészítése nem bonyolult, egy tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a diót és a zsályát. A következő lépés, hogy a baconszeleteket helyezzük forró grillre vagy serpenyőbe. Az első oldalát süssük ropogósra. Fordítás után a már megsült oldalát szórjuk meg szeletenként kb. 1 g őrölt fahéjjal, majd süssük készre.
A Bamba Pulyka Burger készítése során pirítsuk meg enyhén a zsömléket, és a bucik alját kenjük meg a már kikevert, zsályás-diós majonézzel (nagyjából 25 gr szükséges a művelethez). Tegyünk rá a megkent zsömlére egy adag római salátát (kb. 30 g). A darált húsból formázzunk 4 darab pulykahúspogácsát, süssük meg ízlés szerint forró grillen vagy serpenyőben, és helyezzük a ráolvasztott brie sajttal együtt a salátára. Jöhet rá két szelet fahéjjal grillezett bacon. Szórjunk a tetejére pirított hagymát (kb. 30 g). Kanalazzuk rá az áfonyadzsemet (kb. 20 g), és helyezzük rá a pirított zsemle tetejét. Jó étvágyat!
Fotó: Bamba Marha; GR