
Itt a lehetőség, ha régóta meg akarja kóstolni a békacombot
Elindult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hét őszi rendezvényére. A 18 napon át tartó időszakban, október 2. és 19. között a hazai éttermek legjava alkot és kínál többfogásos menüsorokat fix áron. Ha hosszú ideje fontolgatja, hogy csigát rendel egy étteremben, netán megízlelné a zebut, elérkezett a pillanat.
Már lehet asztalt foglalni az október 2-án induló és október 19-ig tartó Országos Étterem Hétre. Mivel a rendezvény célja a minőségi vendéglátás reprezentatív bemutatása a nagyközönség számára, ezért a helyek limitáltak, eért érdemes minél előbb foglalni a www.etteremhet.hu oldalon.
Az éttermek közül 15 szerepel a Michelin Guide-ban, sőt a vendéglátóhelyek között Bib Gourmand-minősítéssel rendelkezőket is találunk. A kiváló és elismert éttermek egytől egyig kínálatuk legjavával készülnek, a legkedveltebb és -különlegesebb fogásaikból kreált menüsorokkal, amelyeket előnyös, fix menüárakon kínálnak a nagyközönségnek.Ebben a szezonban nem emelkedtek a menüárak: a top kategóriás vendéglátóhelyeken 6 900, a prémium kategóriában 8 900, míg az exkluzív besorolású éttermek esetében 10 900 forintot kell fizetni a vendégeknek szervízdíjjal együtt. A rendezvény további érdekessége, hogy néhány résztvevő étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot kínál.
A Michelin-ajánlással rendelkező éttermek:
• Zöld Michelin-csillagos: Natura Hill (Zebegény)
• Bib Gourmand: Iszkor (Mályinka), Kistücsök Étterem – Food & Room**** (Balatonszemes)
• Michelin-ajánlással rendelkezik: A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód), Bilanx, Costes Downtown, Cut & Barrel, Felix Kitchen & Bar, Góré étterem (Kisharsány), MÁK Restaurant, Moszkvatér Bisztró, Spago Budapest by Wolfgang Puck, Szaletly Vendéglő és Kert, Textúra, UMO.Nemcsak a fogások között találunk kifejezetten különleges ételeket, de az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is: választhatunk muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület, békacombot, namíbiai zebut vagy akár burgundi csigát. Ezúttal sem maradhatnak el a menüsorokból a tengeri finomságok: kóstolhatunk homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat, vörös tonhalsteaket. A hagyományos ínyencségek kedvelői sokféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, a kacsamájat, a tatár beefsteaket.
Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően reprezentatív kínálattal készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is. Glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogásokat is találunk a menükben. A nemzetközi konyhák kedvelői választhatnak libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói, marokkói és számos más nemzeti konyhát képviselő helyet.
Fotó: Flickr; MI; GR