Fő tartalom átugrása

ARAZ, ahol a gasztronómia művészetté válik

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

A Continental Hotel Budapest patinás falai között működő ARAZ Étterem régóta a belvárosi gasztronómia egyik meghatározó helyszíne, ahol klasszikus magyar ízek, szezonális fogások és nemzetközi borélmények várják a vendégeket. A belvárosban található ARAZ őszi gasztrokalandjainak keretében megkóstolhatjuk az évszak jellegzetes ételeit, részt vehetünk zenés borvacsorán és részt vehetünk Márton-napi vacsorán is.

 

Az ARAZ Étterem minden évszakban megújul, de az ősz különösen izgalmas időszak a vendéglátóhely életében: ilyenkor a szezonális alapanyagok, a magyar konyha klasszikusai és a nemzetközi ízek találkoznak a kifinomult ízlésű Barka Áron executive séf konyhájában.

 

Klasszikus á la carte menü és „Small Plate” élmény

 

Az ARAZ a hazai és nemzetközi gasztronómia találkozási pontja: az á la carte kínálat egyszerre épít a hagyományokra és a mai konyhaművészet kreativitására. Barka Áron ételeiben a klasszikus receptek új értelmet nyernek – az ízek tiszták, az alapanyagok kiválóak, a tálalás modern és elegáns.araz 05A menüből kiemelkedik a kacsamell pak choi-jal és bébirépával, valamint pad thai szósszal és fűszeres chips burgonyával; a rántott tanyasi csirkemell fűszeres burgonyával és cheddar szósszal; valamint az Angus bélszín fűszeres újburgonyával, édesburgonyakrémmel és kevert salátával. Mindemellett elérhetők könnyedebb halas fogások is, például a durbincs egészben sütve mandulás burgonyával és kevert salátával, vagy a rántott fogasfilé kárpáti módra fekete kellel és garnélával.araz 02Az étterem egyik különleges szolgáltatása a „Small Plate” koncepció, amely kóstolóadagokra építve kínál lehetőséget arra, hogy a vendégek több kisebb, gondosan komponált fogást ízlelhessenek meg egy vacsora során. Ez a formátum játékosan invitálja a vendégeket arra, hogy felfedezzék a klasszikus ízek világát. Ideális választás azoknak is, akik szeretik a gasztronómiai kalandozást.araz 09 A választékhoz gondosan válogatott borlap társul, amelyben a legjobb hazai pincészetek mellett számos nemzetközi tétel is helyet kapott.

 

Déli menü – minőség, frissesség és elérhetőség tökéletes arányban

 

Az ARAZ-ban nemcsak az esték szólnak a gasztronómiáról, hanem a délidők is. A déli menü hétköznap és hétvégén egyaránt elérhető 12:00 és 14:30 között, a város egyik legjobb ár-érték arányú ebédajánlataként. Hétköznap két- vagy háromfogásos, friss és szezonális menü várja a vendégeket, hétvégén pedig bővített választékkal és kifejezetten családias hangulattal készül az étterem.araz 10dA menü hetente megújul, a séf mindig a szezon legfrissebb alapanyagaiból válogat. Így az ARAZ ideális választás mindazoknak, akik szeretnének a belvárosban, mégis nyugodt, elegáns környezetben minőségi ebédet fogyasztani – akár üzleti találkozó során, akár baráti találkozó alkalmával.

 

Borvacsorák az ARAZ-ban – minden hónap egy új történet

 

Az ARAZ további különlegességet is tartogat az ínyenceknek: borvacsora-sorozata mára az étterem védjegyévé vált. Ezeken az esteken havonta egyszer egy-egy különleges borászat, borvidék vagy tematika kerül reflektorfénybe, a borokhoz megálmodott többfogásos menüvel és élőzenével kísérve. A borvacsorák nem csupán kulináris események, hanem a gasztronómia, a kultúra és a hangulat tökéletes egységét nyújtják.araz 01Az ősz fénypontjának ígérkezik a 2025. november 14-én, 19:00 órától a „Borok a nagyvilágból” címmel meghirdetett borvacsora, amely hat ikonikus borvidékre kalauzolja el a vendégeket Franciaországtól Új-Zélandon és Dél-Afrikán át egészen Argentínáig. A borokat ezúttal Kovács Tibor borszakértő mutatja be, aki személyesen vezeti végig a résztvevőket a világ borainak stílusain és mutatja be egyedi karakterüket.araz 11bA Pommery Brut Royal Champagne elegáns nyitánya után sauvignon blanc, chenin blanc, primitivo, malbec és bordeaux-i házasítás kíséri Barka Áron ötfogásos menüjét. Az ételek között olyan fenséges fogások várnak a gourmand-okra, mint a fürjmell, a báránycomb, a bélszín és desszertként a gianduja. Az estét Demeter Erik gitáros élőzenéje teszi teljessé, ahol a bor, a zene és a gasztronómia egyetlen felejthetetlen élménnyé olvad össze.

 

Márton-napi ízek és őszi hangulat

 

Az ősz másik különleges eseménye a Márton-napok, november 11. és 17. között, amikor az étterem libás fogásokkal, valamint szezonális különlegességekkel tiszteleg a hagyományok előtt. A klasszikus receptek Barka Áron modern megközelítésében születnek újjá, megőrizve a magyar konyha lelkes, ízes karakterét.

Az ARAZ Étterem őszi kínálata minden részletében az élményről szól: egy olyan hely, ahol az ízek, a borok és az atmoszféra tökéletes harmóniát alkotnak, ahol a vendég valóban megtapasztalhatja, milyen, amikor a gasztronómia művészetté válik.araz 07

Programok az ARAZ Étterem – Continental Hotel Budapestben:


🕛 Déli menü: 12:00–14:30 (hétköznap és hétvégén, hétvégén bővített kínálattal)
📅 Következő borvacsora: 2025. november 14., 19:00
📅 Márton-napok: 2025. november 11-17-ig
🌐 www.araz.hu