Fő tartalom átugrása

A hatodik legjobb vidéki étterem a tatai Platán Bisztró

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

A 2024 óta a MICHELIN Guide Bib Gourmand minősítésével elismert tatai Platán Bisztrót a Dining Guide az ország 20. és a vidék 6. legjobb éttermévé választotta. A Platán Gourmet étteremmel és a Platán Udvarházzal egy lokációban működő bisztró kortárs magyar konyhát képvisel, amelyben a tradíciót a jelen modern technológiáival ötvözi.

 

A közelmúltban megrendezett Dining Guide Év Étterme Gáláján idén is díjazták, illetve különböző szempontok szerint listázták a legjobb hazai éttermeket. A tatai Öreg-tó partján, az Esterházy-kastély és a vár között található Platán Bisztró 2025-ben a hazai TOP 100 éttermi listán a 20. helyezést érte el, míg a legjobb harminc vidéki étterem listáján az előkelő 6. helyet szerezte meg.PlatanBistro 01A 2022 óta évente megjelenő, magyar éttermeket lajstromozó The MICHELIN Guide Hungaryben előbb ajánlott, 2024-ben pedig a Bib Gourmand-minősítést elnyerő Platán Bisztró elsősorban a hazai, ismerős ízekre épít. Ugyanakkor kínálatukban a hagyományoknak nem meghatározó, hanem inspiráló szerepe van. Mogyorósi Donát séf csapatával kortárs magyar konyhát valósít meg, ahol a tradíciót a jelen modern technológiáival ötvözik. A magas minőségű bisztróételek László Tamás cukrászséf különleges, francia stílusú desszertjeivel, valamint kivételes bor- és pezsgőkínálattal egészülnek ki – komplex élményt kínálva.

„Nagyon fontos pillanat volt a Platán Bisztró életében, hogy a Dining Guide listáján az ország hatodik legjobb vidéki étterme lett. Természetesen minden helyezésnek és díjnak, amivel a munkánkat elismerik, nagyon örülünk, de a legfontosabb visszajelzés mégis a vendégeink elégedettsége” – mondta Mogyorósi Donát az elért eredmény kapcsán.PlatanBistro 03A Platán Bisztró testvérétterme, a 2022 óta egyetlen vidéki két Michelin-csillagos Platán Gourmet étterem a Dining Guide idei TOP 100 és vidéki TOP 30 listáján egyaránt első, természetesen a legmagasabb pontszámmal. A magyar Bocuse d’Or-életműdíjjal elismert Pesti István séf vezetésével a fine dining étterem hosszú évek óta az egyik legmeghatározóbb vendéglátóhely az országban.

 

Platán Tata-élmény: kerek egész

 

A Platán Bisztró és a Platán Gourmet éttermek épületegyüttesében – amely a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat is elnyerte – találjuk a Platán Udvarházat is, amely 2024 óta a MICHELIN Guide Hotels’ Selection része. Szobáit a Golden Key Awards belsőépítészeti díj többszörös nyertese, Varró Zoltán dizájner tervezte, éppúgy, mint a várárokban diszkréten kialakított Mirror Spa részleget is.PlatanBistro 02Az idelátogató vendégek komplex élménnyel gazdagodhatnak, amelynek része a különleges szálláshely, a magas minőségű gasztronómiai lehetőségek és Tata város romantikus, festői környezete az Öreg-tó partján.
PlatanBistro 04
A Platán Tata különleges figyelmet fordít a fenntarthatóságra is, a város szélén saját kertészetet működtetnek, ahol gyümölcsös, üvegház és veteményes egyaránt megtalálható, a termelést a séfekkel egyeztetve koordinálják. A kertészet mellett egy farm is tartozik a komplexumhoz, aminek köszönhetően kiváló minőségű Angus marhahús kerül a konyhákba.