Kaland, gasztroélmény, hölgyválasz
Március 8-án dédanyákat, nagymamákat, édesanyákat, feleségeket, menyasszonyokat, leánygyermekeket, barátnőket, kolléganőket köszöntik a férfiak – tiszteletük jeléül. A gavallérok ezen a napon kis figyelmességgel, virággal lepik meg, illetve vacsorázni viszik azokat a hölgyeket, akik a legfontosabbak számukra. Utóbbihoz kívánunk egy kis segítséget nyújtani néhány ajánlattal.
„Hölgyek, ma ti vagytok a kapitányok!” – csalogat a Pirate Empire – A Kalóz Birodalom nőnapi szlogenje, hiszen március 8-án az étterem „fedélzetén” a hölgyeké lesz a főszerep. Az étterem úgy véli: ezen a különleges napon minden nő megérdemli, hogy kapitányként élvezze az estét. Nem kellenek páratlan meglepetések – náluk a hangulat, az ízek és az együtt töltött idő teszi felejthetetlenné az estét. Hívja el azokat a hölgyeket, akik igazán fontosak az ön számára, és hagyja, hogy a kalózok világa rabul ejtse társaságát!
Az este igazi gasztronómiai kalanddal vár mindenkit, hiszen a vendégek számos ínycsiklandó fogás közül válogathatnak. Ha valami igazán tartalmasra vágyik, a Marcangolt Martalóc, vagyis egy szaftos pulled pork burger, gazdag hamburgerszósszal, olvadt cheddar sajttal a tökéletes választás.
A tenger szerelmesei számára a Halászok aranya, azaz omlós lazacsteak citromos-tejszínes szósszal, jázmin rizzsel tálalva kínál felejthetetlen élményt. Ha pedig valami különlegesre vágyik, a Jolly Roger zsákmánya a tökéletes választás, hiszen koktélparadicsommal és feta sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell, kakukkfüves burgonyapüré kerül az asztalára.
Az édesszájú kalózok sem maradnak kincs nélkül: a Davy Jones ágyúgolyója titokzatos, különleges desszert, amely minden desszertrajongó felfedezőnek elvarázsolja az ízlelőbimbóit. A Kókusz sziget, vagyis a tejszínes-kókuszos-nutellás mousse-szal töltött palacsinta gránátalma szórással, szintén hamisítatlan egzotikus élményt nyújt. Különleges élmények, páratlan ízek és felejthetetlen esték várják a vendégeket a Pirate Empire fedélzetén! Foglaljon most!
Cím: 1065, Budapest, Nagymező utca 41.
Telefon: +36 30 710 9019
Weboldal: https://kalozetterem.hu/
Email:
Egyedi menü prémium alapanyagokból – a szegedi Tiszavirágban!
A Tiszavirág Étterem nőnapon unikális kínálattal készül vendégeinek: az á la carte mellett egy gondosan összeállított ajánlattal is várja az ünnepelteket és kísérőjüket március 7–8. között.
Nőnapi kínálatuk a következő:
• Lazac tatár, uborka, cukorborsó – 6 250 Ft
• Kacsamell, édesburgonya, vérnarancs – 9 850 Ft
• Mascarpone, málna, rebarbara – 3 950 Ft
Á la carte étlapjuk és nőnapi ajánlatuk mellett lehetőség nyílik végigkóstolni egy ötfogásos kóstoló menüsort is, amely teljes képet ad arról, milyen ízvilágot képvisel az étterem.
Hogy még emlékezetesebbé tegyék az alkalmat, minden hölgyet egy meglepetésitallal ajándékoznak meg, ami tökéletes kiegészítője lesz a kifinomult ízeknek és az ünnepi hangulatnak.
Lépjenek be a tavalyi évben újranyitott Tiszavirág Étterem varázslatos világába, ahol a konyha alapját a francia gasztronómia adja, mindemellett a nemzetközi ízeket tükrözi. Kiemelt figyelmet fordítanak a szezonalitásra és a prémium alapanyagokra, amelyeket a séf helyi és környékbeli kistermelőktől szerez be, így gazdagítva az étterem kínálatát.
Cím: 6722 Szeged, Hajnóczy u. 1/B.
Telefon: +36 62 554 888 vagy +36 30 718 4889
Web: www.tiszaviragszeged.hu/
Email:
Töltsön egy estét a magyar gasztronómia legendás séfjével, Kalla Kálmánnal!
Egy különleges hétvégére invitálja a hévízi Hotel Európa Fit****superior, amelynek keretében a vendégek március 7-én igazi gasztrokalandban vehetnek részt! Kalla Kálmán, a magyar konyha ikonja, a Gundel étterem séfje, valamint fia, Kalla Kálmán Richárd csatlakozik Gumhert Andráshoz, a szálloda executive séfjéhez. A három séf közösen álmodta meg az egyedi menüsort, amelyet a környék vadvilága ihletett, és kizárólag erre az alkalomra készül.
Az este során olyan ikonikus fogásokkal találkozhat, mint a kacsamáj-alma terrine, amely a legendás mester kifinomult ízlésvilágát tükrözi, vagy I. Ferenc József császár kedvenc levese, ami évszázados hagyományokat idéz meg. Főételként lassan sült szarvasgerinc készül demi-glace mártással és ördögszekér gombával – a prémium alapanyagok és tökéletes ízharmónia jegyében.
A vacsoraesten a szálloda vendégei a félpanzió keretében vehetnek részt; a vacsora után pedig lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre, amelyen Kalla Kálmán, a Gundel egykori séfje mesél tapasztalatairól.
A gasztroélményeket négycsillagos kényelem, prémium wellness szolgáltatások és határtalan vendégszeretet egészítik ki!
Cím: 8380 Hévíz, Jókai utca 3.
Telefon: +36 83 501 149
Web: https://europafit.hu/kalla-vacsoraest-ajanlat
E-mail:
Hölgyválasz a Sopronbánfalvi Kolostorban
Lepje meg magát és hölgy ismerősét egy különleges gasztronómiai élménnyel! Március 8-án, szombaton hangulatos, négyfogásos ebéddel vagy vacsorával vár minden érdeklődőt a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem.
Az alkalmat nemcsak azt teszi egyedivé, hogy a fogásokat az ország egyik legszebb éttermében, csodálatos barokk freskók alatt fogyaszthatják el a vendégek, hanem a gondosan összeállított menüsor is.
Az ebéd/vacsora alkalmával előételként Waldorf-saláta, második fogásként tejszínes pulykaragu vagy sültkarfiol-krémleves várja a vendégeket. Háromféle főétel közül lehet majd választani: csirkemellsteak gorgonzolamártással és hercegnőburgonyával; fogasfilécsíkok mandulás kéregben grillezett zöldségekkel; vagy fetás spenótkosár currys rizssalátával található a menüben.
Desszertként joghurtos mousse-t szolgálnak fel epervelővel. A menü ára: 12 500 Ft/fő.
Cím: 9400 Sopron, Kolostorhegy utca 11.
Telefon: +36 70 684 9117
Web: www.eszterhaza.hu/sopronbanfalvi-kolostor
E-mail:
Fotó: Sopronbánfalva; Európa Fit; The Magic; Tiszavirág