Fő tartalom átugrása

Tokaji aszú a legjobbak között

| MTI / Gourmet Riporter | Pincesor

Huszadik lett a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a világ egyik vezető szakmagazinja, a Wine Enthusiast most megjelentetett Top 100-as listáján – adta hírül a borászat. Az elismerés nemcsak a pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is egyben.

 

A Wine Enthusiast magazint 1988-ban alapították, a lap fő célkitűzése, hogy a világ borairól hiteles információkkal szolgáljon a borkedvelőknek. Ennek fényében igazán nagy elismerés a legjobb borok közé bekerülni.

dereszla 03

A Dereszla Pincészet bora ezzel az elismeréssel harmadszor került fel a világ száz legjobb borát összesítő, nemzetközileg elismert listára. A Bai Edit főborász által készített borok közül legutóbb a 2007-es évjáratú ötputtonyos aszú lett egy másik vezető borszakmai magazin, a Wine Spectator Top 100 listáján 20. helyezett.

dereszla 01

A Dereszla Pincészet jelenleg két helyszínen, mintegy nyolcezer mázsa szőlőt dolgoz fel 130 hektár területről. Az aszúborok mellett egyre jelentősebb a száraz és pezsgő borok készítése. Borainak 80 százalékát külföldön, negyvennél is több országban értékesíti, legjelentősebb partnerei Franciaországban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, a skandináv országokban és Lengyelországban találhatók.

 

Címkefelhő