Skip to main content

Ezüsteső Londonban!

| Gourmet Riporter | Reflektor

A hétvégén rendezték meg Londonban az International Chocolate Awards világdöntőjét, amelyen öt magyar csokoládékészítő manufaktúra is fényesen csillogó érmet szerzett. Külön örömteli, hogy nemcsak fővárosi vállalkozások szereztek rangos elismerést, hanem vidéki műhelyek is, ahol megszállottan munkálkodnak minőségi termékek előállításán.

 

Az International Chocolate Awards világdöntőjének díjátadóján legeredményesebben az albertkázmérpusztai ChocoCard szerepelt, amely három ezüst- és egy bronzéremmel térhetett haza a brit fővárosból. Ezüstszínű medállal ismerték el a „Taste of Italy” fantázianevű édességüket, bonbonjaik közül a piemonti mogyorót maracujával és a piemonti mogyorót feketeribizlivel és ibolyával. Bronzérmet kapott a „Voatsiperifery-berry”, amely madagaszkári vadborssal ízesített, saját készítésű madagaszkári bean to bar (a gyártás során nem sérül a kakaóbab alapíze, a bab összetevői a lehető leginkább megmaradnak) csokoládéval készült, fekete áfonyás drazséjuk.

chococard 01

A közép-kelet-európai döntőn is sikert sikerre halmozó gyulai Cadeau Bonbon Manufaktúra két világbajnoki ezüstéremmel térhetett haza Londonból: a Grand cru szilvás quadrat és a Grand cru dupla narancs bonbonjukat egyaránt ezüstéremmel díjazta a zsűri. A soproni Harrer a bean to bar csokoládéval készült, gin-narancsos töltött táblája ugyancsak ezüstérmet szerzett a világ egyik legrangosabb, nemzetközi szakmai versenyének világdöntőjén.

cskolade2 belso

A Sweetic bronzérmet kapott karamellizált pekándiós, granolás étcsokoládés táblájáért, és ugyanilyen érmet szerzett a chcoMe is Entrée/Carré sorozatának 32 százalékos Valrhona szőkecsokoládéja, amely etióp Yirga tört kávészemekkel, piemonti mogyoróval és liofilizált karamellel ízesített.

A versenyen a különböző kategóriákban aranyérmet a dél-amerikai régióból a nagy termelők, így Peru és Ecuador, továbbá Kanada, Egyesült Államok, Japán Európából a skandináv országok közül Dánia, Svédország és Izland, valamint Franciaország, Németország, Olaszország és természetesen Belgium szerzett.

Fotó: ChocoCard, Cadeau

 

Címkefelhő