Skip to main content

Legyen saját kávémárkája!

| Velkei Tamás | Kávéház

A Röast kávépörkölőüzem ünnepélyes megnyitójára voltunk hivatalosak Budaörsre, ami egyre inkább gasztronómiai zarándokhellyé válik. Vannak már a városban nagyon jó cukrászdák, éttermek, most már van igazi kávékomplexum is Mert a Röastben nemcsak kávét lehet inni, de vásárolni, tanulni, sőt még pörköltetni is lehet. Érdekelné egy saját márka megalkotása? Ha igen, feltétlenül olvasson tovább!

 

Nagyjából egy hónappal ezelőtt érkezett meg a kávépörkölőnk Dél-Koreából, 450 kilogramm, amit hárman vettünk le a raklapról, meg is fogalmaztuk: ez igazi csapatépítő tevékenység volt – adta meg az alaphangot Nagy-György Zoltán, a ROASTAR Zrt. elnöke a Röast (ejtsd: Röszt) kávékomplexum megnyitóján. Mint kiderült, a pörkölő egyedi darab, Magyarországon ebből a márkából, ekkora méretben nincs még egy, nem csoda, ha nagy reményeket fűznek hozzá.röast 17

Nagy-Bertók Anita, Nagy-György Zoltán, Vágó Csaba, Nagy Gábor pörkölőmester (b-j)

Nagy-György Zoltán 2023 márciusa óta van a cégnél, sok helyet megnézett, mielőtt szűkös bázisukról, a Szépvölgyi úti oktatóstúdiójukból Budaörsre költöztek volna. Olyan helyet kerestek, ahol be tudják mutatni a cég szellemiségét partnereiknek, vásárlóiknak, ahol el tudják mondani, mit tudnak, mit gondolnak a kávéról, a kávézásról, az oktatásról, a pörkölésről.röast 09Magukat barátságos, befogadó csapatként jellemezte, akik szeretnének nyitni a versenytársak felé ugyanúgy, mint a befogadó közeg felé. Utóbbi, mármint a budaörsi önkormányzat elégedett lehet, hiszen a Röast márkanevet az angol roast, pörkölni kifejezésből alkották: Budaörs nevéből az ö betűt kölcsönözték.röast 18 A cég jelmondata, We know coffee, azaz Ismerjük a kávét. A csapat nagyon egységes, a hely jól felszerelt, süt, hogy értik a dolgukat, emellett úgy gondolják, tudják azt is, melyik a legjobb kávé, persze elfogadják, ha ezzel valaki nem ért egyet, és szívesen beszélgetnek, vitáznak a kávéról bárkivel.röast 16Erre már csak azért is szükségük lesz, mert másoknak is szeretnének márkát fejleszteni, vagyis az empátia, a véleménykülönbségek elfogadása úgyszólván kötelező számukra. Ezzel a hozzáállással maximalizálhatják az ügyfélelégedettséget. Egyébként itt pontosan arról van szó, mint később megtudtuk, hogy Röastnél lehetőség nyílik arra, hogy saját kávémárkát hozzunk létre.röast 08Ehhez annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk a rendelkezésre álló kínálatból a kávébabot, a pörkölőmester segítségével meghatározzuk, milyenre pörköljék a kávénkat. Nem árt, ha viszünk magunkkal logót, szlogent, hogy minél könnyebben tervezhessék meg és készítsék el számunkra a csomagolásunkat.röast 19Mindezek ismeretében nem meglepő, ha a Röast alapvetően a vendéglátás, a catering szektor, vagy akár az irodaházak, a forgalmazók felé nyitna, ugyanakkor bárki számára pörkölnek bérbe zöld kávét. Kiemelték a környezettudatosságot (amit a magunk részéról kifejezetten üdvözlünk), a pörkölőgép, a helyszín, a csomagolás mind arról árulkodik, miként tudják minél tisztábban, a környezetre a legkisebb hatással előállítani, forgalmazni a kávékat.röast 14Az eseményen megjelent Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője is, aki rávilágított: manapság reneszánszát éli a kávéházi kultúra, aminek következtében az elmúlt években a városban is több kávézó nyílt. Kemény a verseny a minőségi kávék piacán, állapította meg. Elárulta azt is, hogy az önkormányzat legszenvedélyesebb kávéfogyasztója Wittinghoff Tamás, polgármester.röast 02Kiemelte azt is: a város megtisztelve érzi magát, hogy a cég megjeleníti Budaörs nevét a márka elnevezésében. „Mindig tudtuk, hogy a város jóléte, az itt lakók életminősége a nálunk megtelepedett cégeken múlik, hiszen az adóbevételeiken alapszik szinte minden fejlesztés. Ezért számunkra az új vállalkozások létfontosságúak, amelyeket minden eszközzel támogatunk, odafigyelünk rájuk és őszintén szurkolunk nekik” – hangsúlyozta a kabinetvezető. Világos beszéd.röast 03 Üdvözölte azt a négy jellemvonást, amit Nagy-György Zoltán sorolt fel magukat jellemezve (nyitott, befogadó, barátságos, környezettudatos), leszögezve, hogy ezek a tulajdonságok a városnál szinte mindent visznek, vagyis a közös nevező máris adott.röast 10A megnyitót követő kötetlen beszélgetés, üzembejárás során mi is beleshettünk a kulisszák mögé, bejárhattuk pörkölőüzemet. Közben az Essence Delicates kínálta finom falatok előtt, mellé és után extra jó kávékat kóstolhattunk. Nem is akárki állt be a high-tech gépek mögé: Nagy-Bertók Anita, hivatalos SCA-oktató (AST), World Coffee Events (WCE) – érzékszervi világbíró és vizuális világbíró.röast 07Anita 2000-ben kezdett foglalkozni a kávéval Dublinban, majd hat évvel később már elindult az ír barista bajnokságon, ahol beverekedte magát a döntőbe. Ezt követően dolgozott Glasgow-ban egy kávépörkölőnél kávéminőség-ellenőrként és baristaoktatóként.röast 12Több mint egy évtizeden át volt a skót cég alkalmazásában, számos alkalommal vett részt érzékszervi bíróként az ír és az angol barista bajnokságokon, 2012 óta pedig a világbajnokságokon is. Nekünk egy Malawiból származó, világos pörkölésű kávéból készített presszót, amit minden lehetséges extrával kértünk.

 

Címkefelhő