Skip to main content

Hódított a kávés, mogyorós szőkecsoki

| Gourmet Riporter | Kávéház

Hét érmet szerzett a chocoMe a Londoni Csokoládé Akadémia versenyén, ezzel a magyar csokoládémanufaktúra összességében már 39 nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cég idei nyertes termékei olyan összetevőkkel csábítanak, mint a karamellizált makadámdió, a bársonyos szőkecsokoládé vagy a kandírozott gyümölcsök, amelyek étcsokoládéba mártva, a valódi ínyencek kedvencei.

 

Folytatódott a pazar csokoládé-ízkombinációk megalkotásában jeleskedő magyar cég, a chocoMe sikertörténete: a manufaktúra 1 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzéremmel térhetett haza a rangos Academy of Chocolate Awards, vagyis a Londoni Csokoládé Akadémia díjkiosztójáról. A londoni ceremónián a chocoMe alapítója, Mészáros Gábor személyesen vette át a díjakat. A csokoládé-költeményeket gyártó chocoMe immár 39 nemzetközi szakmai díj tulajdonosa.

Az Acedamy of Chocolate 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy teret adjon a minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágoztatásának, az úgynevezett „fair trade”, azaz méltányos kereskedelem elveinek. Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői. Az Acedamy of Chocolate Awards szakmai versenyt évente szervezik meg, ahol a világ legjobb csokoládékészítői mérik össze tudásukat.

A chocoMe három különböző termékkategóriában nyert díjakat. Az Entrée-családból aranyérmes lett a 32 százalékos Valrhona szőkecsokoládé, amelyben etióp Yirga tört kávészemek, piemonti mogyoró, liofilizált karamell található. Ezüstéremmel díjazták ugyanezt a csokoládét, amely fekete sóval, pekán- és kesudióval; valamint a Maldon sóval, fekete szezámmal és szicíliai mandulával készült táblát. A szőkecsoki tonkababos, szicíliai mandulás, aprított kakaóbabos változata bronzérmet kapott.

A Voilé termékek közül az étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéjat ezüst-, az étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbért bronzéremmel jutalmazták. A Raffinée családból a tonkababos szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió érdemelte ki az ezüstérmet.

chocome 09Az idei győzelmek ismét bebizonyították, hogy a chocoMe termékek mögött rejlő szellemiség, a tökéletes csokoládék megalkotásának eszméje, összhangban áll az Academy of Chocolate Awards küldetésével. Mészáros Gábor – a Londoni Csokoládé Akadémia mestereihez hasonlóan – körültekintően figyel a legapróbb részletekre, ebből az elhivatottságból és szenvedélyből születnek a cég minden érzékszervet rabul ejtő csokoládéi. A cégtulajdonos legújabb terveiről EBBEN a cikkünkben írtunk.

 

Címkefelhő