Skip to main content

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

| Gourmet Riporter | Kávéház

Végy egy kis céklaőrleményt, vegyítsd el csillámporral, adj hozzá kis rózsaszirmot, s már kész is kapucsínó. Hogy ez nem a hagyományos recept? Valóban, de a chicagói Werewolf kávézóban ezzel mit sem törődnek, ilyen és ehhez hasonló kávéitalokat, koktélokat kínálnak.

 

Már maga a kávézó kifejezés is csupán kis jóindulattal ragasztható a helyre, lévén Werewolf egy garázsban parkoló kisteherautó némi kiülős résszel, ha úgy teszik nem food, hanem coffee truck. A tulajdonosok fejükbe vették, hogy nemcsak finom, de fotogén italokat fognak készíteni, s miközben fő a kávé, a felújított járgányból régi hanglemezeket játszanak el, abszolút biztosítva a hetvenes évek glitteres világát.

glitter 02

A kávék ugyanis nem akármilyenek, csillognak, mint egy hetvenes évekből itt ragadt diszkógömb. Az édes cékla latte például vaníliababból készül, rózsaborssal és céklaporral ízesített, tetejét pedig ehető csillámporral és rózsaszirmokkal szórják meg. A csillogó szenes (!) latte levendulasziruppal és mézzel keverve készül.

glitter 05

A kávés furgonból szezonális italok is rendelhetők: Wes Anderson filmje, az Édesvízi élet inspirálta a főszereplő után csak Zissou-ra keresztelt italt, amely tejszínes eszpresszó alapú, s citrommal, mentával és fehérborssziruppal elegyítik még. A Belafonte egy réteges latte szerű jeges ital, kék majik (algaféle) szirup, levendula, narancslé és matcha kerül a pohárba. Mindkét ital bevétele a Plant Chicagóhoz folyik be, amely egy a fenntarthatóságot támogató jótékonysági szervezet. Szebb nem is lehetne!

Fotó: Werewolf

 

Címkefelhő