Skip to main content

Salsa, tűzshow és különleges spiritek Szegeden

| Gourmet Riporter | Pincesor

Hatalmas sikert aratott a napokban véget ért II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál. A Móra Ferenc Parkban megrendezett háromnapos esemény látogatói felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak, a gasztronómia, a minőségi italok és a különleges zenei programok ötvözete valódi fesztiválélményt nyújtott. Nem meglepő, ha a rendezők már szervezik a jövő évi eseményt.

 

A gin és rum kedvelői több mint 100 féle különleges ital közül válogathattak, köztük olyan exkluzív gint is, amely nemcsak Magyarországon, de egész Európában Szegeden volt először kóstolható.rumginszeged 05 A múzeumi gin- és rumtúrák során vendégek százai merültek el az italok történetében és ízvilágában, megismerve azok eredetét és különlegességeit. A fesztiválra számos hazai neves személyiség is ellátogatott, mások mellett Balog Levente és Dobos Evelin, akik elismerésüket fejezték ki.rumginszeged 03 A rendezvény egyik kiemelt eleme a sztárséfek főzőshow-ja volt, amelyen a közönség élőben követhette a gasztronómia nagyágyúinak, többek között Szikra Gabriella, Wossala Rozina vagy Rácz Jenő bemutatóit.rumginszeged 04A főzőshow-k mellett kilenc különböző gasztrokiállító kínált egyedi, a fesztivál hangulatához illeszkedő menüsort és különlegességeket a gasztroudvarban, délelőttől késő estig.rumginszeged 02A fesztivál zenei programja is rendkívül változatos volt: a fellépők biztosították a különleges atmoszférát: Vasovski Live, Jazzy Live, Gáspár Laci és Gájer Bálint frenetikus hangulatot varázsolt a Móra Ferenc Parkba.rumginszeged 06Az élőzenei produkciók mellett DJ-k szolgáltatták a háttérzenét, akik a múzeum épületére vetített lenyűgöző fényfestés mellett pörgették a zenét. Az egyébként is páratlan hangulatot fashion, flair- és tűzshow, salsa, valamint dobos felvonás tette még érdekesebbé. A remek hangulat arra ösztönözte a rendezőket, hogy máris hozzálássanak a jövő évi fesztivál szervezéséhez.

 

Fotó: The FutureVsuals