Skip to main content

1500 palack Piper és másfél mázsa wagyu az Oscaron

| Gourmet Riporter | Pincesor

Az Oscar-gála fogadására érkező közönség idén több mint húsz hektoliternyi pezsgőt kortyolhat majd, amelyet a francia Piper-Heidsieck gyár biztosít. Március 4-én, a díjátadó éjjelén a ceremóniának helyet adó Dolby Színházban, valamint a pompás eseményt követő illusztris gálavacsorán is Piperrel koccinthatnak majd a világsztárok.

 

oscar gala 04

A champagne-ház története régóta összefonódik a filmszínházak világával, hiszen a ragyogó, piros-arany címkés pezsgőt először 1990-92 között fogyasztották Oscar-gálán, az együttműködés 2016-ban indult újra – írja a VinCE. Ahogyan a leghíresebb divattervezők a filmcsillagokat, a Piper-Heidsieckchampagne-ház is minden évben nagy gonddal öltözteti fel a palackokat a jeles alkalomra.

oscar gala 01

A special edition, vagyis a különleges kiadás ragyogó, stilizált pálmamotívumát Los Angeles art deco épületei inspirálták, köztük a Crest Theatre, a Pantages vagy a Wiltern. A minta 360 fokban körbeöleli a magnumot, amelyet a 90. Oscar alkalmából egy gravírozott felirat is díszít.

A cég a kísérőrendezvényekkel együtt 1500 palack Piperrel készül, ebből várhatóan hatszáz palack, mintegy nyolcezer ötszáz pohár fogy majd az Oscar estéjén. Legnépszerűbb pezsgőjük, a Cuvée Brut kíséri majd Wolfgang Puck, a gála sztárséfjének fogásait, köztük a jégbár kínálatát a kaviártól a homárig.

A séf fényűző menüt tervezett, a hétezer mini csokoládéból készült Oscar-szobor mellett többek között közel 140 kilogrammnyi Miyazaki wagyu marhával és 2550 darab macaronnal várják a vendégeket.

Emlékezetes, hogy két éve a Saul fia, tavaly Deák Kristóf rövidfilmje, a Mindenki nyert Oscar-díjat. Idén a legjobb idegen nyelvű filmek között Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című alkotásának szoríthat a filmet szerető magyar közönség.

Fotó: Piper-Heidsieck

 

Címkefelhő