Skip to main content

Bor, élmény, turizmus = BorÉRT

| Gourmet Riporter | Pincesor

Nagy sikerrel zárult a közelmúltban megrendezett, bor, élmény, turizmus gondolatkörben szervezett 2. BorÉRT konferencia. A Magyar Turisztikai Ügynökség részletes előadásban mutatta be a magyar bor új közösségi arculatát, az e területen kitűzött célokat és a kapcsolódó üzeneteket.

 

A BorÉRT konferencia vendégei zsúfolásig megtöltötték a Magyar Mezőgazdasági Múzeum konferenciatermét. A látogatók számos újdonsággal ismerkedhettek meg, így például a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat előadásában tájékoztatást kaptak a hamarosan megnyíló borpromóciós pályázati lehetőségekről.

Emellett ismertetőt hallhattak a minőségrendszerekhez kapcsolódó tájékoztatási kampányok támogatási forrásairól, amelyből a borágazat szereplői is kivehetik a részüket. A Magyar Turisztikai Ügynökség részletes előadásban mutatta be a magyar bor új közösségi arculatát („Személyesen, MAGYAR BOR”), az e területen kitűzött célokat és a kapcsolódó üzeneteket.

borért 01

A konferencia résztvevői ismertetőt kaptak a Balaton Régió egyre bővülő szolgáltatásairól, s a fejlesztésben meghatározó civil szervezetekről. Az eddig kiemelt nyári szezonon túl a Balaton új, tavaszi és őszi szezonjának kínálatával a látogatók szintén megismerkedhettek a rendezvényen; jól látszott, hogy a Balatont felkeresők az év minden időszakában nagyszerű élményekből válogathatnak.

borért 02

A Balaton nemcsak programjaiban újul meg. Fiatal borászok dolgoznak azon, hogy új fajták kipróbálásával megfelelő választ találjanak a klímaváltozás kihívásaira. A tematikus borkóstolókon bemutatkozott a Balatoni Kör, a Rizling Generáció, valamint a Villány-Siklósi Borút Egyesület. A kiállítás erénye volt, hogy a borászatokon kívül gasztronómiai szolgáltatók, önkormányzatok, borvidékeket képviselő civil szervezetek is képviseltették magukat Magyarország borrégióiból Észak-Magyarországtól Villányig. A borvidéki kiállítók értékes részvétele hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

borért 04

Külön öröm volt az a gazdag kínálat, amelyet a Kárpát-medencei borászatok mutattak be a borkedvelőknek. Ennek köszönhetően (is) a BorÉRT a szakemberek és a borkedvelők számára egyaránt tartalmas találkozási pontot nyújtott. A BorÉRT szakmai céljainak megvalósítását a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Balaton Turizmus Szövetség segítette. A szervezők már most készülnek a 3. BorÉRT rendezvényre új ötletekkel és a kiállítók számára nyújtandó új üzleti lehetőségek megteremtésével.


Kiállítók voltak:

▫️Aldebrő Önkormányzat
▫️Belward Pincészet
▫️Bibok Pincészet Kft
▫️Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
▫️Cezar Winery
▫️Csali Szőlőbirtok-Krokodilbor
▫️Csentei Szőlőtermelők Egyesülete, Csente (Muravidék)
▫️Dobosi Pincészet és Vendégház
▫️Dörgicsei Levendula Major, Levendárium
▫️Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
▫️Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete (Partium)
▫️Erdőbénye Község Önkormányzata
▫️Galambos Pincészet és Vendégház
▫️Garamvári Szőlőbirtok
▫️Gasztro és borbarátnők borrendje Siklós
▫️HMJ pincèszet
▫️Hujber Pince
▫️IKON Borászat
▫️Kányaváry Borbirtok
▫️Koch Borászat/VinArt Pincészet
▫️Koltai Pince
▫️Konyári Pince
▫️Kránicz Borház
▫️Légli Szőlőbirtok
▫️Palik Borászat, Zselíz (Felvidék)
▫️Pántlika Pincészet
▫️Paulus Molnár Borház Kft.
▫️Pócz Pincészet
▫️Polgár Pincészet
▫️Rádbízom Szőlőlekvár
▫️Rádpuszta Szőlőbirtok
▫️Rózsa Manufaktúra
▫️Simonfay Borkúria
▫️Szabó Attila Pincészete, Karancs (Baranya-háromszög)
▫️Szabó Bormanufaktúra
▫️Thummerer Pince
▫️Várszegi Pincészet
▫️Veszprémi Pincészet
▫️Villány-Siklósi Borút Egyesület
▫️Vitis Hotel Villány
▫️Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

Címkefelhő