Skip to main content

Borász? Adakozzon maszkot!

| Gourmet Riporter | Pincesor

Néhány hete még elképzelni sem tudtuk volna, hogy ilyen körülmények köszöntenek ránk. Olyan időket élünk, amikor a szakértő gyógyítás és az önfegyelem mellett a legfontosabb a humánus hozzáállás, hogy minden egyén és közösség megtalálja annak a lehetőségét, amellyel segíteni tud, legyen az bármilyen csekély is – hívják fel a borászok figyelmét a támogatás fontosságára a Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh.


Kiemelten fontos a frontvonalban áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozók támogatása. Az ő védelmük létfontosságú, és ebben az egészségügyi helyzetben rendkívüli módon megnövekszik a védelmi eszközök szerepe, így például lényegesen nagyobb mennyiségű légzésvédő maszkra van szükségük, amelyek elsődleges eszközei a hatékony vírusos fertőződés megakadályozásának.

maszk 03

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szőlészek-borászok a növényvédelmi munkájuk során sokan ilyen vagy hasonló munkavédelmi eszközöket is használnak. 60 ezer magyar szőlész-borász dolgozik az országban, és további százezres nagyságrendben vállalnak munkát a mezőgazdaságban, akiket most a két szervezet most arra buzdít és kér, hogy a náluk lévő maszkokat juttassák el a környezetükben dolgozó orvosoknak, kórházaknak, egészségügyben dolgozó embereknek, mert nekik ez most nélkülözhetetlen.

maszk 01jpg

Fontos, hogy a maszk lehetőség szerint filtering face piece 3-as (FFP3) besorolású, továbbá az egységcsomag eredeti bontatlan csomagolású legyen, de minden maszkra szükség van, amíg nem érkezik meg a külföldről várt nagyobb szállítmány. A májusban kezdődő növényvédelmi munkákig lesz lehetőség pótolni a készleteket, a segítségre viszont most van szükség.

Fotó: munkavédelmi-ruházat.hu, basetech.com, Hello Meló

 

Címkefelhő