Skip to main content

Visszafogott, de elegáns volt a Borfesztivál

| Gourmet Riporter | Pincesor

A Budapest Borfesztivál szervezői idén csupán néhány száz ember számára tudták lehetővé tenni, hogy együtt búcsúztassák a nyarat kedvenc boraikkal. A budavári palota történelmi díszletei és a tökéletes időjárás mindenkit megerősített abban, hogy igenis fontos volt megszervezni az eseményt az idei különleges helyzet ellenére is, hiszen akik ott lehettek, jól érezték magukat.

 

Miben volt más az idei Borfesztivál? Mindenképpen kisebb és visszafogottabb volt, de annál elegánsabb. A Hunyadi-udvar megújult szökőkútja, kényelmes pihenőszigetek, virágok az asztalokon, baráti légkör, a borászok személyes jelenléte, a színpadról szűrődő lágy dallamok vagy a Nemzeti Galéria falait beborító esti fényfestés olyan kellékei voltak az eseménynek, amelyek különleges hangulatot kölcsönöztek az eseménynek.

budapest borfeszt 2020 02

A rendezvény szervezői és partnerei megtettek mindent, hogy méltó módon kiszolgálják azokat, akik támogató szándékkal vásároltak jegyet az idei rendezvényre. Belépéskor mindenki egyedi, kristályból készült kóstolópoharat, hozzá praktikus pohártartó zsákocskát kapott. budapest borfeszt 2020 01

A borászok közül sokan személyesen kínálták boraikat és nagyon szívesen válaszoltak a borkedvelők kérdéseire. A VinAgora Nemzetközi Borverseny két ingyenes borkóstolóval várta a látogatókat, a NaturAqua jóvoltából pedig egy palack ajándék ásványvízzel hűsíthette magát minden vendég a nyarat idéző melegben.

budapest borfeszt 2020 03

A Máltai Manufaktúra tartósítószer- és adalékanyag-mentes, környezettudatos és újrahasznosítható termékeivel jelent meg, amelyeket az ország legszegényebb településein készítettek a Máltai Szeretetszolgálat jelenlét programjaihoz kapcsolódó, hátrányos helyzetű emberek.

budapest borfeszt 2020 06

A SPAR Magyarország standján minden negyedik pohár bort ajándékba kapták a látogatók. Nem csoda, ha sokan éltek a lehetőséggel, hiszen kivételes minőségű SPAR Válogatás borok vártak a rajongókra. A színpadról minden nap kellemes élő zene és a Jazzy Rádió saját válogatása szólt, hangulatos háttérzenét kínálva a borozgatóknak. Szép volt, jó volt, vélik a szervezők, de bíznak benne, hogy legközelebb újra egy nyüzsgő Borfesztiválon lesz lehetőség találkozni az ország legszebb boraival.

budapest borfeszt 2020 04

Talán mindenki egyetért azzal, hogy 2020. egy szokatlan és nehéz év, minden tekintetben, ám a szervezők remélik, hogy jövőre a mostanihoz hasonlóan tökéletes idő mellett ünnepelhetik a Budapest Borfesztivál 30. születésnapját.

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Címkefelhő