Skip to main content

Az örökségre fókuszál az idei Gourmet 

| Gourmet Riporter | Reflektor

Két év szünet után az ínyencek idén újra végigkóstolhatják az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát. Az eseményen felsorakoznak a legjobb éttermek, borászatok, cukrászdák. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont május 27-29.

 

Május utolsó hétvégéjén újra jelentkezik az ország és a régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe, a Gourmet Fesztivál, amelynek idén az OTP Bank a névadó támogatója. – Két éve tavasszal még lelkesen készültünk a jubileumi, 10. fesztiválra, melynek témája az örökség lett volna – közölte Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt az eseményt le kellett mondaniuk, mint ahogy a 2021-es fesztivált sem tudták megvalósítani.

– Idén onnan folytatjuk, ahol két éve abbahagytuk. A Gourmet idén is ugyanúgy jubilál, hiszen ez lesz a 10. rendezvény és a kulcsszó is marad az örökség. Ennek jegyében arra kértük a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat saját történeteikkel – jelentette be a főszervező.

2018 gourmet fesztival 03

Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivál megálmodója elmondta: nehéz időszak volt a hazai gasztronómia számára az elmúlt két év, sokan bezártak és az újrakezdés is rengeteg nehézséget okoz. – A fesztivált annak idején azzal a céllal hívtuk életre, hogy a minőségi gasztronómiát a szélesebb hazai közönséggel is megismertessük. Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni.

Címkefelhő