Fő tartalom átugrása

Már mangalicával álmodik a fiatal szakács

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Harmadik lett Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef kelet-európai középdöntőjén Varsóban. A továbbjutási esélyeit kissé csökkentette, hogy utolsóként szolgálhatta fel tőkehalas, homáros halászlevét a zsűrinek, amelyben a magyar Wolf András is helyet foglalt. A másik magyar indulónak, Botos Andrásnak sincs miért szégyenkeznie, a fiatal szakács elégedett azzal, hogy a középdöntőbe jutott, sőt, már a jövő évi terveit szövögeti.

 

varsó 01

A S.Pellegrino Young Chef versenyen 30 év alatti szakácsok indulhatnak. A fiatal séfek viadalát több fordulóban bonyolítják le, előbb területi selejtezőkön vesznek részt a versenyzők, amelyből a tíz legjobb jut a területi középdöntőbe. A kelet-európai séfek a napokban mérték össze a tudásukat Varsóban, ahol négy lengyel, három szerb, két magyar és egy szlovén séf vett részt. A régiós középdöntők tíz versenyzője közül már csak az első helyezett jut tovább a jövő évi milánói világdöntőbe.

A magyar szakácsok közül előbb Botos András tálalta galambját céklával, sárgarépával. – Egyáltalán nem vagyok csalódott azért, hogy nem sikerült továbbjutnom, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a verseny során. Már most készülök a következő évi sorozatra, a húsom már meg is van, mangalicával indulok jövőre – árulta el portálunknak Botos András.

Sándor Rodrigo balszerencséjére tízedik versenyzőként tálalhatott a szűrinek, amelynek tagjai – köztük a Salon séfje, Wolf András – addigra kissé már elfáradtak. Különleges „halászlevével”, amelyről korábban ITT ÍRTUNK, azonban még így is a harmadik lett. A győztes a lengyel Marcin Popielarz lett, ő képviseli a kelet-európai régiót milánói döntőn.

varsó 05Marcin Popielarz

Fotó: Botos András, Wolf andrás, Bán László, lifestyle.newseria.pl

 

Címkefelhő