A zöldbabbal házasított csicseriborsó és társai
Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek győztes receptjét Szegedről küldte be egy háziasszony. A játék arcát, Fördős Zé gasztrobloggert meglepték a különleges, merész receptek.
A versenyzőknek tavaly november 6. és december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, amelynek elkészítéshez Bonduelle-terméket használtak. A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, az első helyezett 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.
A nyertes receptet Szegedről küldte be Putóczki Gáborné, az általa kreált étel pedig nem más, mint egy színes-ízletes szicíliai csirkeragu-leves. A második helyezett recept, az édesburgonyás sárgarépaleves sajtropogóssal Hobolról érkezett, míg a harmadik helyen végzett a liba és csirkeaprólékból készült húsleves kelkáposzta roláddal, a recept egy bonyhádi hölgy elgondolása alapján született meg.
A győztes recept
HOZZÁVALÓK
20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
1 liter csirkehús alaplé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 zellerszár
2 babérlevél
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
1 mk chili paprika
fél csokor petrezselyem
1 doboz sűrített paradicsom
1 doboz fehér bab konzerv (Bonduelle)
15 dkg makaróni tészta
ízlés szerint só, bors
2 ek olívaolaj/szőlőmagolaj

ELKÉSZÍTÉS
Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből. A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra.
Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, vagy amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst. Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.

– Örülünk, hogy a 2017 végére ilyen izgalmas aktivitással kedveskedhettünk fogyasztóinknak. A Nagy Levesválasztó kampány minden várakozásunkat felülmúlta, sikeresen támogatta két új fagyasztott termékünk piaci bevezetését – fogalmazott Szirbek András, a Bonduelle marketing-igazgatója. A klasszikus, formabontó, újragondolt, merész receptek elérhetők A Nagy Levesválasztó oldalán.
– A pályázók nagy száma is azt bizonyítja, hogy a leves népszerű téma, érdemes volt belevágni. Személy szerint nagyon sokat tanultam a beérkezett receptekből, jó volt látni, hogy milyen sokan, milyen bátran kísérleteznek alapanyagokkal, fűszerekkel. Összességében a klasszikus receptek voltak többségben, de akadtak nagyon merész újítások is. A csicseriborsó-zöldbab kombináció például meglepetés volt számomra, ahogy egy gombás-sárgarépás újragondolt krumplileves is – összegezte a játék során szerzett tapasztalatait Fördős Zé.
