Skip to main content

Aratott a Drazsémágus

| Gourmet Riporter | Kávéház

A napokban rendezték meg az International Chocolate Awards kelet-európai és mediterrán selejtezőjének eredményhirdetését, amelyen a magyar gyártók összesen öt aranyérmet nyertek. Különösen a chocoMe tündökölt, amely tizenegy elismerést, közte három aranyérmet szerzett. Rajta kívül a Demeter Chocolate és a Nobilis termékét díjazták az ítészek egy-egy arany medállal.

 

A magyar gyártók termékei közül aranyérmes lett a chocoMe Raffinée termékcsaládjából a tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont avolai mandula és a madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula, míg a Voilé csokoládék közül az étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér. Szintén arannyal díjazták a Nobilis joghurtos fehércsokoládéval bevont aszalt meggyét, valamint a kiskunlacházai Demeter Chocolate Irsai Olivér szőlőpálinkás bonbonját. A magyar gyártókon kívül Oroszország, Bulgária, Szlovákia, Észtország gyártói kaptak még érmeket.

ica 02

A firenzei díjátadón a chocoMe összesen 11 elismerést gyűjtött be – két olyan terméke is kiemelkedően szerepelt, amelyek korábban még nem kaptak díjat. Először lett aranyérmes az étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér, a Voilé termékcsalád tagja, s ugyancsak első ízben szerzett medált, ezüstöt, a Petit 21 falatnyi étcsokoládé lapocskája málna töltelékkel. Ez a termékcsalád az év elején debütált. 

ica2019 01A manufaktúra hét további, már korábban is díjnyertes termékét ismerte el ismét a nemzetközi zsűri. – Ezekkel a csokoládékkal három-öt évvel ezelőtt neveztünk és nyertünk díjakat. Úgy gondoltam, hogy ennyi idő elteltével ismét szükséges a megmérettetés a versenyen, hogy bizonyíthassuk, a chocoMe minősége továbbra is kiemelkedő az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben is – magyarázta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója és tulajdonosa.

A fővárosi manufaktúra munkáját idén két különdíjjal is elismerték, amelyekkel kiemelt hangsúly került a csokoládék különlegességére, egyedi receptúrájára. A „Legjobb recept” díját a Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula kapta, valamint ugyanez a termék érdemelte ki az úgynevezett „CRAFT” különdíjat is, amellyel a legkiemelkedőbb gondossággal, alapossággal, odafigyeléssel és körültekintéssel kivitelezett terméket jutalmazzák.

ica 04

Ezek után talán nem meglepő, ha a verseny főszervezője, Monica Meschini „Drazsémágusnak” nevezte Mészáros Gábort, az aranyérmes Voilé terméket pedig a világ legjobb csokoládéval bevont gyömbéreként jellemezte.

 

Címkefelhő