Skip to main content

Újabb jó kávézótól kell búcsúznunk

| Gourmet Riporter | Kávéház

Bezárt a West Enddel szemben évek óta minőségi kávét kínáló Bean Busters, az úlipótvárosiak, a környéken dolgozók és a jó feketét szeretők legnagyobb bánatára. A kávézó berendezésének nagy részét már el is szállították.

 

Tátongó űrt töltött be a Bean Busters, amikor 2015-ben megnyitott a Váci út elején, éppen szemközt a West Enddel. A környéken ugyanis nem lehetett beülni sem jó, sem újhullámos kávézóba, a legközelebbi a Margit hídhoz közeli Madal volt. A Váci úton egymást követik az irodaházak, így méltán számíthatott stabil vendégkörre a kávézó.

A fekete és arany színeket választó hely elegáns bőrülésekkel, folyamatosan bővülő kínálattal, kiváló baristákkal és egy hatalmas, egyedileg készített kovácsoltvas Bean Busters címerrel a falon várta a vendégeket. Akik sokszor meg is töltötték az estig nyitva tartó egységet. 

bean buster 02

Eleinte ment is a bolt, majd az egyik nyáron bezárt egy kis felújításra, amiból legalább féléves pauza lett. Közben a Pozsonyi utcában több jó kávézó is nyílt, s bár a Bean Busterstől távolabb helyezkedtek el, a kényszerű szünet alatt sok vendég elpártolt a bolttól. Ahogy a baristák is, hiszen valamiből meg kellett élniük. 

Így megerősödött konkurenciával és megcsappant vendégkörrel lényegében az alapokról kellett kezdeni a kávézónak. Bár sok mindennel megpróbálkoztak, egy idő után még könnyű leveseket is kínáltak, sokszor ásítozott üresen a vendégtér. Az sem hajtotta a kávézó malmára a vizet, hogy tíz méterre az üzlettől megnyílt a The Coffee Shop Budapest. Így végül a tulajdonosoknak meg kellett hozni a fájdalmas, de racionális döntést, és bezárták az egységet. Hogy mi nyílik a helyén, egyelőre nem lehet tudni.

Fotó: Bean Busters

 

 

Címkefelhő