Skip to main content

Aranyérmet nyert a csopaki pincészet

| Gourmet Riporter | Pincesor

Három borával is díjat nyert a Söptei Pincészet a Franciaországban rendezett Challenge International Du Vin nemzetközi borversenyen – közölte a welovebalaton.hu. A csopaki pincészet egyik bora aranyaérmet kapott a világ egyik legelismertebb szakmai rendezvényén. 

 

A bormustrán négyezer palack versenyzett egymással a világ minden borvidékéről, a borokat 740 szakértő kóstolta két napon át. E hatalmas mezőnyben lett aranyérmes a Söptei Pincészet Hangulat nevű, 2015-ös évjáratú száraz sárgamuskotálya, míg a pinot blancból, szürkebarátból és chardonnay-ból házasított Harmónia fehérbort, valamint a 2013-as Pécselyi kései szüretelésű sárgamuskotályt ezüstéremmel díjazták.

A csopaki borászat az 1850-es évektől termel szőlőt, amikor az üknagyapa, Söptei János Nemespécselyre költözött, amelyet manapság már csak Pécselyként jelöl a térkép. Ő volt az első a családból, aki borászattal foglalkozott a Balaton mellékén. A hagyomány négy generáción keresztül tartotta magát, míg 1972-ben Söptei Zsolt édesapja megvásárolta Arácson a jelenlegi termőterületet.

soptei2

Fotó: Söptei Pincészet

Címkefelhő