Skip to main content

Magyar sörkülönlegesség berlini premierje

| Gourmet Riporter | Pincesor

Szinte egyszerre mutatják be Budapesten és Berlinben a Duke of Budapest elnevezésű magyar kézműves sört, ami a külföldön is komoly sikereket elért Mad Scientist és az Élesztőből kinőtt Yeast Wörks sörfőzde közös alkotása - számolt be a hírről a Vendéglátás.

 

A magyar sörszakma az utóbbi években kinyílt a világ felé, és sörfőzőink számos érmet hoztak haza rangos nemzetközi fesztiválokról, de csak az elmúlt hónapokban támadt fel a valódi piaci érdeklődés a mindenféle exporttámogatás nélkül is érvényesülni tudó magyar kézműves sörre. Márciustól több divatos berlini kocsma is csapra tette a fiatal, Kőbányán üzemelő Mad Scientist sörfőzde söreit.

A Berlinben is érdekelt Élesztő azért fogott össze a Mad Scientisttel, hogy egy tökéletes és különleges sör formájában az megmutassa a világnak, milyen nagyszerű munka folyik a hazai sörfőzőkben is, továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy Budapest nem csak nagyszerű város, de olyan hely, ahol az emberek olyasmivel tudnak előrukkolni, ami kiváltja a világ elismerését.

A Duke of Budapest egy New-England Style IPA, vagyis a sör "ködös" a rengeteg komlótól, de a növény felhasználásának különleges módja miatt alig vagy egyáltalán nem keserű, inkább csak fűszeres, citrusos. A Duke of Budapestre már a bemutató előtt komoly érdeklődés mutatkozik Londonból és Párizsból egyaránt.

Címkefelhő