Skip to main content

Fényes borsikerek Albionban

| MTI | Pincesor

Négy platina- és tíz aranyérmet nyertek a magyar borok a világ legnagyobb borversenyeként ismert Decanter World Wine Awards 2017 bormustrán Londonban - közölte az MTI a mádi Holdvölgy borászatra hivatkozva. A tizennegyedik alkalommal megrendezett versenyen összesen 103 magyar bor részesült elismerésben. A zsűritől négy bor kapott platinát, tíz aranyat, harmincnégy ezüstöt és ugyanennyien bronzot, további 21 bor pedig elismerő oklevélben részesült. 

 

pajzos kicsiPlatinaéremmel a somlói Kreinbacher Birtok Classic Brut pezsgőjét, a sárospataki Pajzos Pincészet 2011-es Ötputtonyos Aszúját és 2013-as Késői Szüretelésű Hárslevelűjét, továbbá a mádi Szent Tamás Pincészet 2013-as Furmintját jutalmazták. A magyar aranyérmek többségét is a tokaji borvidék termelői vihették haza: a Chateau Dereszla és a Royal Tokaji két-két, a Grand Tokaj, a Hétszőlő, a Holdvölgy, a Szent Tamás pedig egy-egy aranyat.

Mellettük a badacsonyi Villa Sandahl rajnai rizlingjei részesültek két aranyéremben. A magyar borvidékek közül Tokaj aratta a legnagyobb sikert: az összes érem csaknem felét a borvidék nyerte. Tokajon belül is kiemelkedő az öt- és hatputtonyos aszúk idei sikere, hiszen ezek a borok kapták a magyar platina- és aranyérmek döntő többségét.

A Decanter World Wine Awards idei, öt napig tartó borversenye során a világ legnevesebb borszakértőiből álló, 219 fős nemzetközi zsűri választotta ki több mint 17 ezer kétszáz bor közül a legjobbakat. A versenybe nevezett borok között nemzetközi szinten összesen 34 „Platina - Best in Show” érmet, 175 platina érmet, 455 aranyat, 3340 ezüstöt és 7038 bronzot osztottak ki. A legtöbb elismerést a francia borok kapták.

Fotó: Kreinbacher, Pajzos, Gourmet Riporter

Címkefelhő