Skip to main content

Olasz ételek, olasz szavak, olasz érzelmek

| Gourmet Riporter | Terülj, terülj!

Tapasztalt, Michelin-csillagos éttermekben edződött séffel bővült a belvárosi Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo vitt japán-brazil fúziós konyhát, dolgozott tengerparti szállodában és elit londoni klubban, mégis lgeinkább „olaszul” szeret főzni.

 

A Na’ Pasta olyan számomra, mintha hazatértem volna. Egy igazi olasz család, ahol úgy gondolom lehetőséget kapok arra, hogy olyan trendi olasz éttermet építsünk közösen, amely nem eggyel több lesz, hanem „az olasz” lesz a városban. – mondja Fabrizio Caldarazzo, a Na’ Pasta Bar & Bistro új séfje.

na pasta uj sef 01

Fabrizio torinói születésű, de Olaszország számos régiójában dolgozott már. Az olasz séf nagyapja, keresztapja, nagybátyja és unokatestvérei egyaránt a szakács szakmát választották, így már korán belecsöppent a konyha és az éttermek világába. 12 éves korában egy hagyományos déli étteremben kezdett kezdte megismerni a konyhai munkát. A nyári szünetekben keze alá dogozott az étterem szakácsának és megtanulta, hogyan kell igazán jó, friss házi tésztát készíteni. Farbizio 24 évesen lett először főszakács egy 4 csillagos szállodában, Riccionéban. Több mint egyévtizedes olaszországi tapasztalatszerzés után, 2006-ban kalandot, kihívást keres és Londonban képezte tovább magát. na pasta uj sef 02

Először főszakácsként a híres olasz sztár séf, Giorgio Locatelli éttermében, a Zafferanóban dolgozott, amely több mint 20 éve a londoni fine dining olasz éttermek élvonalában van. A hely akkoriban érdemelte ki első Michelin-csillagát. Később sous séf pozícióban egy Sushino nevű divatos étteremben vállalt munkát, ahol japán-brazil fúziós konyhát vittek. Egy ideig dolgozott sous séfként Pascal Aussignac egy Michelin-csillagos étteremében is. Fabriziót felkérte az első főszakács pozíciójára a The Eight zártkörű üzleti magánklubban is. A talján szakács londoni kalandozásainak utolsó színtere az Oak étteremcsoport volt, amely kiváló mediterrán konyhája révén ismert. Itt kevesebb, mint egy év után előléptették és az étteremcsoport executive séfje lett.

na pasta uj sef 04 kicsiMajdnem tíz év londoni munka után Budapestre érkezett. Szerinte ez a város gasztronómiailag sok érdekességet, kihívást rejt még magában történelme, egyedi, karakteres ízei miatt. A séfet a szíve is Budapestre húzta: magyar felesége lett, ezért itt alapított családot. 2017-ben Tio Felipe néven olasz-spanyol fúziós tapas étteremet nyitott, majd egy ideig Gianni Annoni mellett a Bárkert Bisztró séfjeként dolgozott.

A Na’ Pasta Bistroban azt csinálja majd, amihez a legjobban ért: „olaszul” főz, olaszul beszél és olaszul érez. Az étterem új étlapjának összeállításában már Fabrizio Caldarazzo is közreműködött. újító elképzeléseivel, nemzetközi tapasztalatával. Az új séf ötvözi az autentikus, otthonról hozott dél-olasz ízeket és recepteket, a több mint egy évtizednyi nemzetközi gasztronómiai ismereteivel.

 

Címkefelhő