Skip to main content

Oxigéndús forrásvíz biztosíthatja a test harmóniáját

| Sárréti Anita | Fitt és fenntartható

Sári Évi színész-énekesnő hajlamos a hízásra, ezért különösen oda kell figyelnie, mit fogyaszt, mennyit mozog, és hány órát alszik. A sportot, a megfelelő táplálkozást és a vízfogyasztást tartja az életmódja egyik legfontosabb alapelemének. Noha glutén- és laktózérzékeny, mégis kiváló formában tartja magát. Most elárulja, hogyan táplálkozik és milyen módon igyekszik megőrizni fiatalos alakját.

 

A dekoratív színésznő több mint két éve találta meg azt az egyedi edzésformát, amelynek segítségével karbantartja alakját, izmosodik és a narancsbőr kialakulásától is megóvja testét. – Kedvelem a Mudra Ágnes Infrasalonjában található infrás-vákuumos elliptikus taposót, mert teljesen átmozgatja az egész testem, és nagyon szépen formálja a fenekem. Nemcsak a zsírégetés a célom, hanem hogy az izmaim is erősödjenek – árulta el Sári Évi. Hozzátette azt is, hogy e mozgásfajtát azért is tartja kiválónak, mert fél óra alatt komplex hatás éri a szervezetét. Évek óta jár Mudra Ágnes fitneszbajnokhoz, mert a gép nagyon szépen karbantartja a testét és bőrét egyaránt.

sáriévi 01 A színésznő kitért a narancsbőrre is, amiről úgy tartja, általános probléma, s ma már nemcsak a nők esetében, hiszen egyre több férfi is küzd vele. Ezért Sári Évi gyakran kocog a szabadban, emellett jógázik, nemcsak elméje kikapcsolása, hanem a nyújtási gyakorlatok miatt is. Mindezek ellenére természetesen az idő múlása rajta is érzékelhető, véli, ezért a sport mellett különböző egyéb praktikákkal próbálja lassítani az öregedést.

– Látszik az ember bőrén, ha jó minőségű ételeket fogyaszt, ha eleget iszik. A legtöbb ember alig iszik vizet, ami nem tesz jót a szervezetnek. Harminc éves korom környékén jöttem rá, hogy én is nagyon keveset iszom, és akkor kezdtem erőltetni magamba a vizet. Odafigyeltem, hogy óránként legalább néhány kortyot vagy legalább egy pohárral elfogyasszak – vallja meg Sári Évi.
sáriévi 03Pár hét alatt annyira hozzászokott a szervezete, hogy azóta három liter vizet elkortyolgat egy nap. (Ugyanakkor egyáltalán nem fogyaszt szénsavas üdítőket vagy gyümölcsleveket). Egy idő után szembetűnő volt a változás, bőre feszesebb lett, hiszen belülről kell igazából hidratálni. A leglényegesebb és legegyszerűbb, amit tehetünk önmagunkért, a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása, tartja a művésznő.

Azonban az sem közömbös, milyen minőségű vizet fogyasztunk. A szakemberek egyáltalán nem javasolják az ásványi anyagokkal telített ásványvizek hosszútávú fogyasztását. Sári Évi ezért inkább egy alacsony ásványianyag-tartalmú, oxigénnel dúsított mátrai forrásvizet iszik. A színésznő szerint nagyon finom az íze, és érzi, hogy jót tesz a szervezetének.
sáriévi 04– Sajnos hízékony típus vagyok, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy buta módon, fiatalabb koromban sokat éheztettem magam különböző drasztikus fogyókúrákkal. Mindenkit óva intenék ettől! Tanuljanak a hibámból, hiszen a fogyókúra ideig-óráig jó megoldásnak tűnhet, valóban lehet vele fogyni, de utána gyorsan megtörténik a jojó-effektus, és visszajönnek a kínkeservesen leadott kilogrammok – mondta a színésznő.

Hangsúlyozta, hogy a sejtjeink emlékeznek azokra az ínséges időszakokra, amikor sanyargattuk a szervezetünket, utána félelemben „élnek” és folyamatosan tartalékolnak. Nem hiába mondják, hogy aki sok ilyen fogyókúrát végigcsinált, szinte a levegőtől is hízik. – Az én szervezetem is így működik sajnos, emiatt nagyon kell figyelnem, mit eszem. Emellett érzékeny vagyok a gluténre és a laktózra, így a gluténtartalmú élelmiszerek és a tejtermékek elhagyásával alakítottam ki az étrendem. Szerencsére manapság ez már nagyon könnyen megoldható, finom dolgokat lehet kapni „mindenmentesen” – osztotta meg Sári Évi.

 

Címkefelhő