Fő tartalom átugrása

Természetes támogatás az emésztésnek és az immunrendszernek

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

A kutatások egyre inkább alátámasztják, hogy a bélrendszer egészségének kulcsfontosságú szerepe van az immunrendszer megfelelő működésében. A bélflóra egyensúlya befolyásolja a tápanyagok felszívódását és a szervezet védekezőképességét, ehhez pedig kiváló megoldás a fermentált zöldségek fogyasztása, amelyek természetes módon támogatják ezt az egyensúlyt.

 

A Fermentini márka egy személyes gyógyulástörténetből született. Fassang Noéminek, a márka egyik alapítójának súlyosabb bélrendszeri betegségből való felépülése során játszottak fontos szerepet a fermentált zöldségek. Ekkor tapasztalta meg jótékony hatásukat, valamint azt, mekkora ereje van a természetes ételeknek.

A gyógyulási folyamat élménye küldetéssé formálódott Noémiban: megmutatni másoknak is, hogy a fermentálás nem csupán egy konyhai technika, hanem az egészség egyik kulcsa lehet. A Fermentini így nemcsak termékeket kínál, hanem workshopokon keresztül közösséget is épít, tudást ad át, és visszahozza a konyhákba az élő, tápláló ételek kultúráját.fermentini 01A fermentálás ősi technika, amely során a tejsavbaktériumok (amely csak a nevében tartalmaz tejet) természetes módon konzerválják a zöldségeket, így azok nemcsak tartósak, hanem élőflórában, rostban és tápanyagokban is gazdagok maradnak. A Fermentini nem használ tartósítószert, sem pasztőrözést, csak zöldség és só kerül az üvegekbe. A rendszeres fogyasztásuk hatása valóban érezhető: jobb emésztést, stabilabb immunrendszert, energikusabb hétköznapokat eredményeznek. Nem csodaszer, de azzá válhat, ha tartósan helyet kap az étkezésben.

A Fermentini csapata, Fassang Noémi és Szórád Anita hisz benne, hogy a fermentált zöldségek értékes kiegészítői lehetnek egy kiegyensúlyozott étrendnek. Termékeikkel nemcsak az emberek jóllétéhez szeretnének hozzájárulni, hanem ahhoz is, hogy visszakerüljön az egészség feletti irányítás a saját kezünkbe, mindez természetes, ízletes formában, valódi, élő ételeken keresztül.
fermentini 02„A hagyományos eljárással, természetes módon erjesztett savanyúság nemcsak finom, hanem valóban segít, olyan, mintha probiotikumot és multivitamint vennénk be egyszerre, csak teljesen természetes formában” – hangsúlyozza Fassang Noémi.

A Fermentini életében a közelmúltban új fejezetet kezdődött: közösségi finanszírozással szeretnének összegyűjteni 4,1 millió forintot, az összeg három cél megvalósítását segítené. Áfonyás lila káposzta néven merészen új, vitamindús ízt szeretne a cég piacra dobni, amelyben a lila káposzta és az áfonya találkozásából igazi fermentált különlegesség születhet.fermentini 05

A fermentált zöldségek jótékony hatása rendszeres fogyasztással érhető el, ezért a Fermentini szeretne előfizetéses rendszert létrehozni. Az előfizetés kényelmes megoldás arra, hogy minden hónapban automatikusan megérkezzen az egészség. A harmadik cél fermentálás workshopok indítása. A workshopok zártkörű alkalmak, ahol a résztvevők megtanulják, hogyan készíthetik el otthon kedvenc zöldségükből az értékes, gyógyító, fermentált finomságokat. Ideális céges csapatépítő vagy egészségnap programnak is.

A kampány részletei és a támogatási lehetőségek elérhetők a Brancs közösségi finanszírozási platformján: https://brancskozosseg.hu/gasztronomia/fermentini-javitsd-az-emesztesed-es-immunrendszered-fermentalt-zoldsegekkel

Fotó: Fermentini